2015 Arnold Classic Amateur Europe - ostáva už iba 24 dní!

2015 Arnold Classic Amateur Europe - ostáva už iba 24 dní!

Týždeň po prestížnom Olympia Weekend-e sa v Madride uskutoční ďalší ročník najväčšej bodybuilding a fitness súťaže v Európe, ktorej sa v kategórii amateur môžu zúčastniť aj súťažiaci zo Slovenska. Podľa pravidiel, ktoré SAKFST prijala v minulom roku, na súťaži Arnold Classic Amateur môžu súťažiť všetci, ktorí v danom (alebo predchádzajúcom) roku skončili vo svojej kategórii na Majstrovstvách Slovenska do 3. miesta, dajú si žiadosť na SAKFST a tá bude zo strany vedenia SAKFST schválená. Tento postup je nutné dodržať, nakoľko prihlášky na medzinárodné súťaže organizované pod hlavičkou IFBB (tzn. aj na Arnold Classic Amateur EUROPE) sa posielajú iba prostredníctvom národných federácií, ktoré sú členmi IFBB - individuáne prihlášky IFBB neakceptuje.

"Na základe skúseností z predchádzajúcich ročníkov súťaží Arnold Classic Amateur a Olympia Amateur, v tomto roku sme prijali rozhodnutie, podľa ktorého súťažiaci, ktorí spĺňajú podmienky a majú resp. mali v pláne súťažiť v Madride, Prahe, Lahti, alebo v Liverpoole, majú možnosť prihlásiť sa resp. odhlásiť sa z danej súťaže v danom termíne.", povedal pre náš portál prezident SAKFST Milan ČÍŽEK. "V minulosti totiž platilo pravidlo, že kto sa prihlásil na súťaž Arnold Classic Amateur alebo Olympia Amateur a napokon na súťaž nenastúpil, obdržal od našej federácie trest. V tomto roku má každý možnosť zvážiť si svoju účasť na danej súťaži a dôkladne rozhodnúť o svojej účasti/neúčasti."

Iba pripomeniem, že podľa informácií zverejnených na stránke SAKFST, termíny nahlásenia prípadne odhlásenie zo súťaží uplynú:

  • Arnold Classic Amateur Europe MADRID ... 10. september 2015
  • Olympia Amateur Europe PRAHA ... 21. september 2015
  • Olympia Amateur LIVERPOOL ... termín nebol zverejnený
  • Nicole Wilkins Fitness Championships LAHTI ... termín nebol zverejnený

Základné informácie o súťaži Arnold Classic Amateur Europe sme zverejnili v tomto článku.
IFBB Inspection Report súvisiaci so súťažou Arnold Classic Amateur Europe si môžete pozrieť tu.

Diskusia k článku:

AMIX diskusia