TOP antikatabolicky a anabolicky efektívne suplementy

TOP antikatabolicky a anabolicky efektívne suplementy


Podpora rastu svalovej hmoty, resp. rast svalovej hmoty je primárnym cieľom takmer každej športovej aktivity, ktorá využíva silový tréning. O raste svalovej hmoty hovoria nielen kulturisti, súťažiaci z nominácie men´s physique, ale aj bodyfitnessky a súťažiace v atraktívnej nominácii bikinifitness.

Primárnym impulzom k rastu svalovej hmoty (ktorému sa hovorí hypertrofia) je vhodne zvolený tréning doplnený o stravu podporujúcu jej rast tzn. dodanie telu dostatočného množstva energetických zložiek (ktorými sú pre trénujúce telo tuky a sacharidy) a zložiek stavebných (ktorými sú bielkoviny - tie sa v procese trávenia štiepia na jednoduchšia aminokyseliny a práve z nich sú vytvárané bielkoviny svalovej hmoty, svaly). Telo je dynamicky pracujúci systém, v ktorom v priebehu 24. hodín dochádza zároveň k výstavbe a aj k deštrukcii telesných bielkovín. V závislosti na hmotnosti, veku, tréningových aktivít a ich náročnosti každodenne procesom deštrukcie (tá sa označuje ako katabolizmus) a zároveň výstavby (označovaná je ako anabolizmus) prechádza od 150g do 300g telesných bielkovín - nielen tých ktoré sú obsiahnuté v tzv. hladkej svalovej hmote (rast ktorej tréningom nedokážete ovplyvniť) a priečne pruhovanej svalovej hmote (práve tú silovým tréningom zaťažujete tzn. snažíte sa zväčšiť jej objem), ale aj v ďalších tkanivách či krvi.

Predstavte si vaše telo ako nádobu, do ktorej priteká a zároveň odteká voda. Ak množstvo vody v nádobe predstavuje veľkosť svalovej hmoty (čím viac vody v nádobe, tým väčšie množstvo svalovej hmoty má vaše telo), logicky máte k dispozícii dva základné mechanizmy, ktoré vám umožnia z dlhodobého hľadiska dosiahnuť váš cieľ:

  • zvýšiť prítok vody do nádoby tzn. podporiť anabolické deje, procesy, ktoré zrýchlia výstavbu telesných bielkovín, následkom čoho nastane očakávaný prírastok aj svalovej hmoty
  • obmedziť odtok vody z nádoby tzn. utlmiť katabolické deje, procesy, výsledkom ktorých je deštrukcia svalových tkanív, následkom čoho vaše telo svalovú hmotu stráca

Primárnym impulzom k regulácii prítoku/odtoku "vody v nádobe" (tzn. anabolizmu/katabolizmu) je vo vašom prípade tréning, sekundárnu jemnú reguláciu však zabezpečujú telu vlastné steroidné hormóny s anabolickým a katabolickým pôsobením (testosterón, dihydrotestosterón, androstenedion, androstenediol vs kortizol), telu vlastné hormóny bielkovinovej povahy (anabolické deje podporuje rastový hormóny a rastové faktory - napr. IGF1 inzulin growth factor, MGF mechano growth factor), samozrejme aj syntetické farmaká s anabolickým pôsobením (v športovej praxi zakázané anabolicko-androgénne steroidy, peptidy, rekombinanantné rastové hormóny, inzulíny a pod.). Športová prax však pozná aj látky, ktoré majú očakávané anabolické resp. antikatabolické pôsobenie a nepatria medzi látky zakázané tzn. márne by ste ich hľadali na WADA (World Anti-Doping Ageny) zozname. Niektoré z nich sú dostupné aj vo forme špecifických doplnkov výživy, s úspechom ich využívajú siloví športovci a aj športovkyne bez ohľadu na to, či ich cieľom je estetický alebo výkonnostný profit zo silového tréningu, bez ohľadu na to, či patri do skupiny kondičných, výkonnostných, alebo špičkových súťažných športovcov.

Vašu pozornosť chceme upriamiť na antikatabolicky účinný AMIX Cortisol Blockers a anabolicky efektívny AMIX Hardcore Ecdysterones, ktoré sú vhodné pre aj pre ženy a dievčatá so súťažnými ambíciami v nomináciaách fitness, bodyfitness a bikinifitness (pdomienkou je, aby tieto dievčatá mali za sebou minimálne 12 mesačnú sústavnú silovú prípravu). Vhodné sú aj do náročnej predsúťažnej prírpavy, ktorá je spojená s diétnym režimom.

Olivia Pohankova

AMIX Cortisol Blockers ... základná informácia o antikatabolicky účinnom doplnku výživy, ktorý obsahuje phsophatidylserine, dostupné v e- shope ObchodRonnie.SK

Je dobre známym faktom, že vyššie hladiny kortizolu sú spojené s rizikom ukladania telesných tukov a straty svalovej hmoty. Ale ani príliš nízke hladiny tohto hormónu nie sú ničím vítaným, keďže tie môžu byť zodpovedné napríklad za stavy chronickej únavy.
Doplnok výživy AMIX Cortisol Blocker's od spoločnosti Amix Nutrition je prémiovým produktom založeným na unikátnej kombinácii svetovo známeho antikatabolicky účinného fosfolipidu fosfatidylserínu a extraktu rastliny Bakopa drobnolistej.
AMIX Cortisol Blocker's napomáha udržiavať optimálne hladiny kortizolu v ľudskom tele aj po extrémne náročných tréningoch, pôsobí ochranne na svalovú hmotu počas diétneho režimu a umožňuje telu zvládnuť stres (fyzický aj psychický). Doplnok výživy AMIX Cortisol Blocker's od spoločnosti Amix Nutrition je navyše obohatený o L-Tyrozín, L-Tryptofán, Alfa-lipoovú kyselinu a vitamín B6, ktorý okrem iného prispieva k normálnej funkcii nervového systému, pomáha prirodzenému metabolizmu bielkovín a glykogénu, podporuje redukciu únavy, vyčerpanosti a prispieva k regulácii hormonálnej aktivity.

Čo spôsobuje dlhodobo zvýšený kortizol v ľudskom tele?

  • masívny úbytok svalstva, bráni svalovým prírastkom (bez ohľadu na pohlavie)
  • pokles prirodzenej produkcie testosterónu resp. androgénov v tele (bez ohľadu na pohlavie)
  • oslabenie imunitného systému, ľudské telo je náchylnejšie na ochorenie negatívne ovplyvnenie metabolizmu kostí a svalov, rednutie kostí (osteoporóza)
  • zvýšenie krvného tlaku, kardiovaskulárne ochorenia
  • tráviace ťažkosti, zvýšená produkcia žalúdočnej kyseliny (reflux, alebo iné črevné ochorenia)
  • chronická zvýšená koncentrácia kortizolu môže spustiť intenzívny hlad a túžbu po jedle

Podrobnejšie informácie o výrobku AMIX Cortisol Blocker's nájdete v e-shope ObchodRonnie.SK


AMIX Hardcore Ecdysterones ... základná informácia o anabolicky účinnom doplnku výživy, ktorý obsahuje 90/ Beta-Ecdysterone

Doplnok výživy AMIX Hardcore Ecdysterones od spoločnosti AMIX je efektívna zmes anabolicky účinných látok, určených najmä pre silové a silovo vytrvalostné športy ako náhrada nepovoleného hormonálneho, anabolického dopingu. Pravidelné užívanie Hardcore Ecdysterones zaručuje maximálnu podporu vášho tréningového snaženia cieľom ktorého je budovanie kvalitnej svalovej hmoty.

Základom AMIX Hardcore Ecdysterones je extrakt pochádzajúci z rastliny Cyanotis Arachnoidea, ktorý má mimoriadne vysoký, až 90% obsah anabolicky účinného Beta Ecdysteronu (20-Beta-Hydroxyecdysterone). Čo ešte obsahuje doplnok výživy Hardcore EcdySterones?

  • Wild Yam Root extrakt ... diosgenin obsiahnutý v prírodnej byline Dioscorea villosa, ktorá má vysoký obsah steroidných sapogeninov. Pomáha podporovať produkciu testosterónu a estrogénu.
  • Maca ... je koreňom peruánskej rastliny, ktorá je už niekoľko tisícročí využívaná juhoamerickou tradičnou medicínou pre svoje mocné pozitívne efekty na hormonálny a imunitný systém. Prezýva sa "peruánsky ženšen" alebo "prírodná Viagra".
  • Guggul (tzv. hnedý extrakt) ... pochádza z indického stromu Commiphora mukul. Podporuje aktiváciu lipolytických enzýmov (enzýmy štiepiace tuky), podporuje prirodzené zvýšenie hladiny hormónu T3 (hormón štítnej žľazy), je zodpovedný za urýchlenie metabolizmu a odbúravanie tukov.
  • Gamma Oryzanol ... je bezpečná prírodná alternatíva syntetických anabolických steroidov. Zvyšuje hladinu testosterónu a podporuje rast buniek. Gamma Oryzanol stimuluje uvoľňovanie endorfínov.

Podrobnejšie informácie o výrobku AMIX Hardcore Ecdysterones nájdete v e-shope ObchodRonnie.SK

Diskusia k článku:

AMIX diskusia