Sentinel, lekár vašej pečene priamo z prírody

Sentinel, lekár vašej pečene priamo z prírody

Kulturistika je jeden z najtvrdších športov na svete. Komplexne zasahuje celý organizmus od svalov, trávenia až po váš mozog. Na to, aby všetky biochemické procesy prebiehali správne, je nutná správna činnosť jedného z najdôležitejších orgánov ľudského tela - pečene. Pri použití anabolických steroidov podávaných orálne, rovnako tak napríklad po medikamentóznej liečbe bežných ochorení alebo aj nevhodným sentinelživotným štýlom, môže byť jej funkcia narušená. Stupeň odolnosti tohto orgánu je limitovaný individuálnymi danosťami každého človeka.

Poďme si o pečeni povedať niečo viac

Pečeň reprezentuje najväčší vnútorný orgán nášho tela. Nachádza sa pod pravou klenbou bránice, v hornej časti brušnej dutiny. Okrem toho, že sa jedná o najväčší orgán, súčasne o pečeni môžeme povedať, že je to aj najväčšia žľaza. Jej významné postavenie je hlavne pri metabolizme. Bielkoviny, sacharidy a tuky, ktoré prijímame v strave sú po rozložení transportované krvou do pečene, kde na nich čaká ďalšie spracovanie. Pečeň funguje ako filter, ktorý zneškodňuje toxické látky, vytvára enzýmy, vylučuje žlč, transformuje stravu na vitamíny a má významnú rolu pri zrážaní krvi a jej detoxikácii. Je dôležitou súčasťou hormonálneho systému ľudského tela. Práve v nej sa tvorí inzulínový rastový faktor IGF-1.

Čo je IGF-1?

Stimuluje sekréciu ľudského rastového hormónu a má veľmi silné anabolické účinky. Pre kulturistov a silových športovcov stojí za zmienku schopnosť zvyšovania proteosyntézy, podporuje látkovú premenu tukov a transport glukózy. Absolútne výnimočnou schopnosťou IGF-1 je hyperplázia (zmnožovanie) nových buniek. Je zložený z vyše 80 aminokyselín a bez akýchkoľvek pochybností ho môžeme označiť za najsilnejší anabolický hormón ľudského tela.

Čo keď pečeň nefunguje tak ako má

Pečeň má ešte jednu vlastnosť, ktorá z nej robí jedinečný orgán. Ako jediný orgán má schopnosť autoregenerácie. Pri jej poškodení sa dokáže zotaviť, dokonca dorásť a opäť obnoviť narušené tkanivo. Jej hmotnosť sa pohybuje v rozmedzí od 1400 – 1600 gramov. Najznámejšie ochorenie pečenie je cirhóza. Aj napriek tomu, že táto diagnóza je väčšinou spájaná s alkoholikmi, vôbec to nemusí byť choroba týkajúca sa ľudí, ktorí požívajú alkoholické nápoje. V posledných rokoch stúpa množstvo pacientov s tzv. nealkoholickými ochoreniami pečene. Odhaliť jej poškodenie ale nemusí byť vždy jednoduché, pretože prejavy sú veľmi nenápadne. Medzi najčastejšie príznaky patria:

  • Žlté sfarbenie pokožky tela
  • Bledá stolica
  • Bolesť pod pravým oblúkom rebra
  • Nadmerné potenie
  • Tmavý penistý moč
  • Tráviace problémy
  • Úbytok hmotnosti
  • Nadúvanie

Vplyv na jej funkciu má konzumácia alkoholu, zneužívanie drog a orálne aplikovaných dopingových látok, zlá životospráva a nadmerné množstvo stresu.

Ísť alebo neisť k lekárovi?

Zo zákona máte nárok na preventívnu prehliadku jedenkrát za dva roky. Je zarážajúce, že túto možnosť využíva len 25% pacientov. Najlepšou liečbou býva prevencia, to znamená, že by sme nemali úmyselne vykonávať činnosti, ktoré pečeni škodia. Ak sa tomu nedá vyhnúť alebo si myslíte, že vaša pečeň je zaťažovaná nadmerne a spozorovali ste na sebe niektoré z vyššie popísaných prejavov, máte na výber dve možnosti. Ihneď navštíviť lekára a dáť si vyšetriť hodnoty pečene...

K základným pečeňovým testom patrí zistenie AST, ALT, ALP

  • ALT – je enzým, ktorý je súčasťou pečene. Za normálnych okolností sa ALT sústreďuje vo vnútri bunky. Pri poškodení ho bunka uvoľňuje do krvi, o čom nás informujú vyššie hodnoty v krvných testoch.
  • AST – významný pri tvorbe proteínov. Vyššie hodnoty sa týkajú najmä akútnych ochorení pečene, nachádza sa ale aj v iných orgánoch, a tak nie je vždy možné na základe vyšších hodnotách hovoriť o poškodení pečene.
  • ALP – ich hodnoty stúpajú najmä pri nepriechodnosti žlčových ciest alebo pri výskyte nádorových ochorení. Pri zistení vyšších hodnôt je vždy podstatné zistiť príčinu tohto zvýšenia.

... alebo upravíte životosprávu a siahnete po bežne dostupných vitamínoch a výživových doplnkoch určených na podporu zdravia a regenerácie pečene.

Vyskúšajte produkt Sentinel, doplnok výživy so silnejšími účinkami než lieky!

Medzi výživovými doplnkami je možné nájsť aj také, ktoré sú svojim zložením úplne inou ligou a ich účinky sú porovnateľné, ak nie silnejšie než v porovnaní s liekmi určenými na liečbu ochorení pečene. V ideálnych prípadoch sú zložené z prírodných látok a nemajú vedľajšie účinky. Naše prísne kritéria jednoznačne spĺňa produkt firmy UG-pharma – Sentinel.

Benefity produktu Sentinel

  • Účinná zmes látok podporujúcich zdravie pečene
  • 100% prírodný!
  • Ideálny produkt do PCT
  • Účinnosť produktu Sentinel je porovnateľný s medikamentmi

Dandelion root (koreň púpavy) – o tejto známej rastlinke sa na Slovensku veľa nepíše, čo je škoda. Podľa odborníkov tvrdí, že má silnejšie účinky ako chemoterapia a už po dvoch dňoch užívania zneškodňuje rakovinové bunky. Do prípravku Sentinel je pridaná z dôvodu detoxikačných účinkov na pečeň.

Red clover (ďatelina lúčna) - lieči hnačky a pôsobí proti bolestiam zažívacieho traktu. Má dezinfekčný účinok, ktorý pôsobí na našu tráviacu sústavu a zbavuje ju infekcií. Napomáha telu s ničením zaťažujúcich toxínov a s čistením krvi.

Centella Asiatica (pupočník ázijský) – jedná sa o tonizujúci prostriedok pre celkovú regeneráciu organizmu. Napomáha pri akejkoľvek rekonvalescencii, je silným antioxidantom, pôsobí protizápalovo.

Turmeric (kurkuma) – rakúske vedecké štúdie preukázali účinky farbiva kurkumínu na redukciu zápalov, ktoré vyvolávajú poškodenia a upchávanie buniek pečene.

Horsetail (praslička) - má protizápalové účinky, utišuje bolesť pri kŕčoch žalúdka, žlčníkových a pečeňových záchvatoch. Podporuje krvotvorbu, vznik červených krviniek, čistí cievnu sústavu a zabraňuje kôrnateniu ciev. Stimulujú látkovú výmenu.

Vedeli ste?

Vedeli ste, že cirhóza pečene je šiestym najčastejším dôvodom úmrtia u ľudí? Po dosiahnutí veku 50 rokov dokonca tretím najčastejším.

Diskusia k článku:

AMIX diskusia