2015 KASprof Security ligu uzavrelo tretie kolo v Námestove

2015 KASprof Security ligu uzavrelo tretie kolo v Námestove

Po dvoch vydarených kolách amatérskej KASprof Security ligy v armwrestlingu a zmiešanom bojovom umení (konali sa ešte minulý rok v Rabči a Vavrečke) prišlo na rad posledné, tretie kolo, kde sa rozhodlo, ktorí najlepší zápasníci postúpia na gala show Noc Bojov 6, korá sa uskutoční v Ružomberku.

Pódium kultúrneho domu v Námestove sa v sobotu 23. januára 2016 zmenilo na bojisko. O postup do prestížnej bojovej show prišli zabojovať súťažiaci zo susedného Poľska, Česka, aj rôznych kútov Slovenska.

Program odštartoval vylučovacími zápasmi podľa pravidiel MMA vo váhovej kategórií do 60kg, kde sa domáci Dušan Rentka stretol s dvoma protivníkmi. Prvý duel ukončil do jednej minúty, druhý trval dokonca len pár sekúnd a tak si svojimi kvalitami potvrdil zaslúžený postup na Noc Bojov.

Silná zostava vznikla aj v kategórií do 70kg. Juraj Ratičák z KASprof Security Bul Teamu Orava obsadil v silnej konkurencii piate miesto, napriek tomu získal vstupenku na gala show, keďže si z predchádzajúcich kôl pripísal na svoje konto dostatočný počet bodov. Tam ho bude čakať ťažký súper Lukasz Goral z Poľska, ktorý zvíťazil vo všetkých troch kolách ligy.

Výnimočná situácia nastala v kategórií do 80kg, kde sa prihlásil veľký počet účastníkov a tak boli organizátori nútení vytvoriť dve pyramídy. Víťazi sa potom stretli v záverečnom súboji. Na čele prvej pyramídy sa ocitol domáci Peter Sifka, v druhej si vybojoval prvenstvo Poliak Sebastian Porebski, čo veštilo zaujímavý finálový duel. Verdikt nakoniec rozhodol v prospech poľského súpera. Títo dvaja zápasníci sa však nestretli posledný krát, pretože zabojujú v marci titulový opasok na Noci Bojov v Ružomberku.

V kategórií do 90kg sa odohral len jeden zápas medzi Petrom Kurákom z KASprof Security bul teamu Orava a Gabrielom Törokom z MMA Psycho team Košice, ten uštedril domácemu borcovi v druhom kole K.O. Výsledky po sčítaní bodov rozhodli, že sa stretnú v titulovom zápase na gala show.

Na regulárnosť výsledkov dohliadal medzinárodný rozhodca Lukasz Bosacki, ktorý má na konte rozhodovanie v prestížnych súťažiach ako UFC, či ruskej M-1.







Pomedzi zápasy v zmiešanom bojovom umení dostal priestor aj armwrestling. V kategórií do 75kg si odniesol zlato Jakub Vorčák, do 95kg mal najsilnejšiu pravačku Štefan Nevedel.

„Som veľmi spokojný s priebehom celého turnaja a z kvalitnej medzinárodnej účasti pretekárov a čo ma teší najviac je, že domáci borci s KASprof Security bul team Orava dokázali v takejto silnej konkurencii hrať vyrovnanú partiu a zaslúžene si vybojovali postup na Noc bojov 6. Za dva roky tréningovej práce sú to skvele výsledky pre Oravu“, zhodnotil hlavný organizátor Peter Kasan.
Záverečné kolo v Námestove bolo plné kvalitných súbojov. Čerešničkou na torte bol aj ženský zápas medzi dvoma poľskými súperkami. Kultúrny program spestrili opäť tanečnice zo skupiny Refresh Crew. Teraz čaká zápasníkov už len príprava na Noc Bojov 6 s podtitulom Návrat kráľov, kde sa rozhodne kto je najlepší.

Discussion at the article:

AMIX diskusia