Benchpress 280kg pre 15 ročného Janika VELGOSA!

Benchpress 280kg pre 15 ročného Janika VELGOSA!

Úspešný vstup do súťažnej sezóny mali trojbojári zo Slovenska v Poľskom meste Biala Podlaska - Zalesie, kde sa konali dňa 1. a 2. apríla 2017 GPC Majstrovstvá Poľska v silovom trojboji a v tlaku na lavičke. Mesto Bardejov a celé Slovensko reprezentovali Soňa Zbrehová, Janík Velgos a Ján Matej st., ktorí sa medzi poľskými liftermi nestratili a v silnej konkurencii patrili medzi najlepších.

V sobotu nastúpila na pódium Soňa Zbrehová, ktorá potvrdila svoju zvyšujúcu sa výkonnosť - v druhom pokuse vytvorila nový Svetový rekord výkonom 60kg v kategórii do 67,5kg, získala tak titul Majsterky Poľska a tým si aj zabezpečila účasť na tohtoročných Majstrovstvách Európy a Sveta.

Nedeľa bola plná očakávaní, pretože veľa sa očakávalo od dvojice Ján Matej a Janík Velgos. Ján Matej pretekal v kategórii masters 65 až 69 rokov, kde si tretím pokusom zapísal výkon 157,5kg, čím získal s prehľadom 1. miesto v tejto kategórií, titul Majstra Poľska, aj titul absolútneho víťaza masters od 65 do 69 rokov bez rozdielu hmotnosti a veku pretekára.
15 ročný Janík Velgos udivuje svojimi výkonmi celý svet a opäť nesklamal! Už pri nahlasovaní základu pre 1. pokus (tzn. 270kg), si u súťažiacich hneď vytvoril zaslúžený rešpekt, pretože to bol druhý najvyšší základ týchto Majstrovstiev Poľska. Každému bolo jasné, že mladík bude bojovať o popredné priečky nielen medzi dorastencami, ale aj mužmi. Prvý pokus zvládol bravúrne s prehľadom, na druhý pokus si dal naložiť 275kg a ani táto záťaž nebola pre Janika problémom - bol to hneď nový Svetový rekord v jeho kategórii od 13 do 15 rokov. Na tretí pokus si dal naložil mladík z Bradejova fantastických 280kg, s veľkou rezervou túto záťaž zvládol, čím vytvoril opäť Svetový rekord a ten starý "posunul" o rovných 10kg vyššie" Samozrejme, celá hala burácala, pretože to bol najväčší výkon týchto Majstrovstiev - Janik Velgos tak získal ďalší titul Majstra Poľska, plus titul absolútneho víťaza dorastencov, aj bez rozdielu hmotnosti a veku pretekára od 13 do 23 rokov.

Benchpress 280kg pre 15 ročného Janika VELGOSA!





Discussion at the article:

AMIX diskusia