Moje prvé tréningy - 7. časť

Moje prvé tréningy - 7. časť

Otvoríš chladničku a z jej dolnej časti vyberieš krabičku s tvarohom. Koľko ich tam ešte ostalo? Sedem? Tak to musíš opäť skočiť do nejakého supermarketu na nákup – tých sedem krabičiek tvarohu zješ za 3 dni? Najviac ti chutí -ktorý je lepší? Ten v kruhovej krabičke s bielo-modrou nálepkou, alebo ten s tou zeleno-bielou? Aj jeden aj druhý má vynikajúcu chuť, len tá cena. A občas sa stáva, že práve tie nemajú. V núdzi si kúpiš aj Clever alebo Tesco, ale tie majú nejakú horkastú chuť. Nechutia ti. Nie žeby tvaroh bola tvoja vyhľadávaná lahôdka, ale už si zistil, že niektoré sú proste chutnejšie. Naučeným pohybom strhneš fóliu, krabičkou pár krát poklepeš po okraji mixéra až z nej vypadne obsah a to, čo ostalo na dne ešte vyškrabeš lyžicou. Do mixéra vleješ 4 decilitre mlieka, k tomu jeden banán, štvrtinu sáčku vanilkového cukru. Niekedy namiesto banánu a cukru pridáš iba pár lyžíc Granka, alebo len tak od oka trochu sirupu. Kvôli zmene. No tesne pred tým, ako zapneš mixér sa zháčiš. Je nedeľa ráno, otec aj mama ešte spia, načo ich budiť? Pozatváraš dvere do spálne, zavrieš aj tie do kuchyne a celý mixér navyše obalíš hrubým uterákom (keby to mama videla, to by bolo kriku). Pochopiteľne, aby tak nehučal. Starý mixér značky Eta snáď aj z kameňov urobí jemný piesok - ale ten hluk! Strašné. Dvere aj uterák však robia ideálnu zvukovú bariéru a tak vaši ďalej spokojne spia.

S plným mixérom si sadneš na stoličku a v pravidelných intervaloch uchlipkávaš z hustej tekutiny. Tvarohový koktail. Dobrôtka. Jazykom si oblížeš hornú peru. Lepí sa na zuby aj jazyk a keď k tvarohu pridáš málo mlieka, alebo postojí niekoľko hodín, je hustý ako kaša. Napriek tomu ho piješ denne. Od pondelka do nedele. Ako dlho? Odvtedy, čo ti Milan prikázal, že potrebuješ nejaký zdroj bielkovín. Spočiatku si mal problém zjesť za deň jednu krabičku, teraz, ak by bolo treba, aj tri zvládneš bez problémov. Otec hovorí, že človek si zvykne na všetko. Zvykol si si. Ale počul si, že tvarohový koktail je nič oproti sušeným bielkam. To aj otec spomína, že v dobách, keď ešte spolu trénovali a súťažili s Milanom, jedli sušené bielka a v bytoch sa nedalo dýchať. Od smradu. Smrad. Viete ako páchne plastová fľaša, v ktorej vám skysne tvarohový koktail? Vyskúšajte! Taká fľaša, to je najlepší test na akýkoľvek čistiaci prostriedok! Nie mastné panvice - fľaša na dne ktorej je zvyšok tvarohového koktailu. Ak dokáže odstrániť ten smrad, umyje všetko.

Vyleješ do seba posledné zvyšky  „nápoja začínajúcich kulturistov“ a pozorne umyješ celú nádobu mixéru. Aby sa mamka nehnevala. Občas spomenie, že za deň toho zješ ako malé prasiatko, ale otec sa ťa vždy zastane – radšej nech poriadne jedáva a cvičí, akoby mal piť. Alebo fetovať. No musí sa ti dariť v škole, dodá! Je fajn mať otca, ktorý sám v minulosti sa venoval kulturistike. Ale tie reči okolo toho ...
Keď to na neho príde, nevládzeš už dookola počúvať, ako sa kedysi trénovalo, ako jedlo a aké to mali kulturisti v Československu za komunistov ťažké. Ťažké? Mali činky, mlieko za dve koruny, tvaroh za korunu šesťdesiat? To boli časy!

Mixér odložíš do kuchynskej skrinky a z police vyberieš veľkú misku do ktorej nasypeš „od oka“ mixované ovsené vločky. To je otcov zlepšovák - vždy keď kúpi ovsené vločky, nasype ich do mixéra (Eta je Eta) a mixuje. Len tak, na sucho. Eta vločky zomelie takmer na prach. A vyrobiť kašu z „ovsenovločkového“ prachu trvá už len chvíľku. Podľa otca sú to tzv. instantné vločky v prášku. Zapneš rýchlovarnú kanvicu a keď je voda konečne vriaca, naleješ ju na vločky. Vlastne na „ovsenovločkový“ prach. Tak, aby ich voda úplne prekryla. Zamiešaš lyžicou a máš hotovú kašu. Ešte lyžica medu, posypať Grankom, na vrch ďalší banán. Pozrieš na kuchynské hodiny. Za desať sedem? Vločky prídu na rad ... okolo ôsmej. Bude ďalšie jedlo ... sacharidové! Spokojne sa usmeješ. Vločky ti naozaj chutia. Na akýkoľvek spôsob. Posledný pohľad do kuchyne - nie je tu nič, čo by mamku naštvalo? Nič. Môžeš ísť k počítaču čítať, čo je nového na Ronnie.cz. Cestou k nemu v zrkadle na chodbe stihneš ešte skontrolovať formu. Koľko si to pribral za 3 mesiace? 7 kíl? Postavíš sa na váhu – 69 kg, to je takmer 70 kíl. Nie zlé na začiatočníka, ale chceš mať viac! V tréningovom denníku už máš zapísané predsavzatie na rok 2006 - o12 mesiacov by si chcel vážiť 80 kg. Zídeš dole z váhy a napodobníš pózy, ktoré si odkukal z fotografií. Celkom dobrý biceps, aj prsia už nejaké máš ... Milanove tréningy a domáca strava zjavne pomáhajú. Ešte jedna bicepsová póza do zrkadla, hrudník z boku a spokojne odchádzaš do detskej izby, kde ešte spí tvoj mladší brat. Smeje sa z teba, že vyzeráš stále ako komár. Keď ťa ešte raz vytočí, naložíš mu!
Sadneš si za stôl, na ktorom máš v rámčeku fotografiu so Števom Havlíkom z Tatranského pohára 2005. Milan mal pravdu - v Číne mal vynikajúcu formu, no skončil bez medaile. Aj to sa stáva. Aj napriek tomu je tvojim veľkým vzorom. I keď otec tvrdí, že nie Števo, ale Mozoláni raz bude hviezdou medzi profesionálmi. Že vraj aspoň takou, akou teraz je Horváth. Čo keď sa nemýli?

Zapneš počítač. Chvíľu mu trvá, kým sa rozbehne, ale ty napriek tomu trpezlivo čakáš. Očami zavadíš o veľké vedro Mega Mass-u (iba pred týždňom si ho dostal od otca ... pod stromček). Na Ježiška ... povedal ti s úsmevom. Už sa tešíš, keď ho začneš jesť. Milan ti radil, aby si našiel taký proteín a taký gainer, ktorý ti bude chutiť najviac. Nekupovať vo veľkých baleniach, ale radšej v malých. A keď si nájdeš ten „pravý“, potom si kúp hoc aj 10 kg balenie. U kamaráta, ktorý ťa po prvý krát zobral do posilňovne, si ochutnal práve Mega Mass. Medzi gainermi už máš jasno – Mega Mass. A proteín? Tam ešte nemáš favorita. Zatiaľ ti to je jedno. Vlastne – proteín v tvojom prípade nie je nutný. Načo, keď bielkoviny získaš z klasickej stravy? Milan vravel, že proteín a gainer to sú jediné doplnky výživy, ktoré potrebuješ - tak skúsiš ešte oca zlomiť, nech ti ku gaineru kúpi aj nejaký proteín. Časom. Pre každý prípad.

Doma máte pomalý internet a tak pripojiť sa na nejakú stránku je doslova utrpenie. Trpezlivo však čakáš. Chceš zistiť, čo je nového v malom svete kulturistiky, do ktorého si aj ty vstúpil začiatkom septembra. Alebo veľkom? Konečne je tu očakávaná svetlomodrá stránka a ty pomaly klikáš na články a čítaš všetko. Aj komentáre. Začítaný už ani nereaguješ na bratovu poznámku, ktorý sa lenivo prevalil na posteli a zahundral tvojim smerom: “To už ani na Nový rok nedáš pokoj s tou kulturistikou?“

Zbožňujem sviatky. Prečo? Jednoducho pre mňa sú to dni, kedy iba spím, jem, spím a .. čítam. Čokoľvek! Detektívky, knihy o výžive, alebo niečo od Michala Wievegha. A na poslednú chvíľu odkladám veci, ktoré ma otravujú. No dnes si musím nájsť čas sadnúť si za počítač a napísať pár riadkov pre Igora. Pred Vianocami sme sa stretli a ukázal mi, čo už má pripravené zo svojho webu. Dal mu meno EastLabs – aby bolo jasné, v ktorej časti Európy pôsobí. Rozbieha výrobu adaptogénov pre športovcov (vyskúšal som ich, v mojom prípade fungujú), takže mala by to byť taká firemná stránka, kde bude aj priestor na poradenstvo pre kohokoľvek – kulturistov, trojbojárov, fitnessky, športovcov. Mne sa pokúša zavesiť na krk výživu, počas sviatkov mi mailom poslal niekoľko ukážkových tém. Vlastne nie tém, ale otázok, ktoré mu kde kto posiela. Zapínam počítač, chvíľku hľadám Igorov mail a keď ho nachádzam, otázky vložím do Wordu. V duchu sa pýtam, či to po mne bude cenzúrovať – nikdy som si nedával servítku pred ústa, vždy som povedal priamo čo si myslím a niekedy s tým bol problém. Sľúbil, že nie, ale len ťažko si budem vedieť odpustiť štipľavú odpoveď, keď otázka bude hlúpa ...

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať na negatíva doplnku výživy, ktorý sa volá Gainer. Môj 16 ročný syn chodí do posilňovne a kúpil si ho - našťastie za svoje zarobené peniaze. Priznám sa, že nie som tým vôbec nadšená. Tvrdí mi, že je to neškodné. Viete mi povedať čo mu to môže spôsobiť (viem že aj nemusí)?
Dobrý deň. Gainer je klasický doplnok výživy, ktorý obsahuje nižší podiel bielkovín a vyšší podiel sacharidov. Je to legálny doplnok výživy, ktorý v mnohých prípadoch užívajú nielen športovci, ale aj ťažko pracujúci s vysokým energetickým výdajom, dokonca pacienti so špecifickými ochoreniami, pri ktorých nastáva masívny úbytok telesnej hmotnosti. Negatíva z jeho užívania sú vysoko nepravdepodobné, snáď jediný problém môže byť v prípade kombinácie s mliekom - ak Váš syn trpí intoleranciou na laktózu. V prípade, že sa aplikuje v dostatočnom množstve (t.j. cca 100 - 150 g denne) vzhľadom na extra príjem kalórií dokáže prispieť k zvýšeniu hmotnosti, hmoty. Ak syn prijíma stravu, kde je vyšší podiel bielkovín, aj sily a svalových objemov. V prípade, že ho užíva po tréningu, prispieva k urýchleniu regenerácie. Gainer a proteín sú často považované za základné doplnky výživy, ktoré slúžia na DOPLNENIE chýbajúcich bielkovín a sacharidov pri športových aktivitách, ich výhodou je jednoduchá príprava, ľahká stráviteľnosť a prijateľná cena.   

Dobrý deň. Chcem sa spýtať, či by som mohol dávkovať gainer v množstve 100 g na deň a tiež to, či si môžeme túto dávku rozdeliť na dve 50 gramové? Môžem dávať gainer pred a po tréningu a ak áno, koľko minút pred a koľko po? A kedy dávať gainer v netréningové dni?
Dobrý deň. S kolegami sa často rozprávame na tému "presné dávkovanie doplnkov výživy" a priznávam, nemám na túto otázku rovnaké názory. Tak som urobil jednoduchý pokus - rozdal som im hárky papiera, na ktoré mali napísať odporúčané dávkovania a jednoducho som z toho urobil priemer. Zrejme najzaujímavejšie čísla boli pri proteínoch a gaineroch:
Gainer
hmotnosť športovca do 60 - 80 kg ... 3 g na kg hmotnosti
hmotnosť športovca nad 90 kg ... 2 g na kilogram hmotnosti
Proteín
hmotnosť športovca 60 - 80 kg ... 0,7 až 1 g na kg hmotnosti (cca 2-3 dávky)
hmotnosť športovca nad 90 kg ... 1 až 1,2 g na kg hmotnosti (cca 4 dávky)
Dávkovanie je samozrejme orientačné, nezohľadňuje kvalitu, obsah doplnkov, ani kvalitu stravy, ale veľa napovedá o "hrubom" dávkovaní. Teraz k vašej otázke - dávkovanie závisí od Vašej hmotnosti, výkonnosti, cieľov, klasickej stravy. Je nepodstatné, či 100 g prijmete v jednej, dvoch alebo troch dávkach, podstatné je, či gainer v kombinácii s klasickou stravou vám dodá postačujúcu porciu sacharidov a bielkovín. Mladí cvičenci často nemyslia na klasickú stravu a žijú iba na doplnkoch a potom sú sklamaní, že ten a ten doplnok im nezabral.
A teraz k ďalšej časti otázky - gainer okamžite po tréningu ÁNO, pred tréningom NIE, tu by som radšej zvolil polovičnú dávku proteínu. Radšej gainer aplikujte na olovrant a desiatu (ako doplnok ku klasickej strave). V netréningové dni odporúčam dávkovanie udržať určite na rovnakej výške ako v dni tréningové, ideálne by bolo práve v tieto dni pridať extra dávku navyše.

Dobrý deň. Chcem sa opýtať, či proteíny naozaj fungujú. Chcem si kúpiť Synthu 6, ale neviem, či mi pomôže. Stačí ju brať mesiac a uvidím nejakú zmenu? A brať ju pred, alebo po jedle?
Dobrý deň. Úprimne, nerozumiem otázke. Prečo? Vysvetlím - Syntha nie je žiaden zázračný produkt, ktorý dokáže za jeden mesiac "urobiť" zo začiatočníka profesionálneho kulturistu. Je to len a len kvalitný proteínový koncentrát, ktorý slúži na doplnenie bielkovín do organizmu. To, či po jej aplikácii skutočne dôjde k nejakej zmene závisí predovšetkým od kvality stravy, tréningu a regenerácie. Mesiac je však v kulturistike veľmi krátka doba - samozrejme, že za 4 týždne sa dajú "nabrať" 3,4 alebo aj viac kilogramov hmoty, ale v kulturistike by som pokroky "meral" skôr na desiatky mesiacov, prípadne roky. Jeden mesiac je krátka doba. A iba dodám, že pri Synthe je aplikácia je obdobná, ako v prípade ostatných proteínových doplnkov s predĺženým uvoľňovaním - aplikácia s jedlom, pred jedlom alebo po jedle jeho efektivitu neovplyvňuje. Odporúčam aplikovať ako posledné jedlo pred spánkom, prípadne ako doplnok na desiatu a olovrant.

Dobrý deň. Mám 30 rokov, pri výške 177 cm vážim 75 kg a kondične trénujem 2-3 krát do týždňa. Poradíte mi nejakú kombináciu doplnkov výživy pre rast objemu svalov a sily? A aj niečo na kĺby?
Dobrý deň. Netuším, ako vyzerá Váš denný stravovací režim, ale predpokladám, že ako vekovo straší cvičenec poznáte základné pravidlá výživy pre silových športovcov – a tie dodržiavate. Ak áno, potom vyskúšajte ešte kombináciu:
... pripravte si zmes 200 g gaineru, 100 g kvalitného proteínu s obsahom bielkovín minimálne 60%, 20 g kreatínu, 30 g glutamínu
... zmes rozmiešajte, rozdeľte na 3-4 rovnaké časti a pripravte si z nej 3nápoje ktoré pite na desiatu, olovrant, pred a po tréningu.
... ku každej dávke pridajte 5g leucínu a 5 g BCAA
... po 10 dňoch v zmesi znížte podiel kreatínu na 5 g a všetko aplikujte ďalších 30 dní
Čo sa prevencie, resp. účinného pôsobenia na kĺby týka, odporúčam dlhodobú aplikáciu akéhokoľvek doplnku zo skupiny „kĺbová výživa“ – ponuku si vyhľadajte na internete v e-shope www.obchod.ronnie.sk - riešením (ktoré využívam aj ja) môže byť kombinácia Cissus Quadrangularis od spoločnosti Fit Max v kombinácii s Artrox Drinkom od Vitalmaxu, alebo Gela 900 od Extrifitu.

Dobrý deň. Chcel by som sa opýtať, či môžem začať brať kreatín monohydrát, keď mám 15 rokov a vážim 63 kg? Môže to mať nejaké negatívne účinky na môj rast?
Dobrý deň. Zo zdravotného hľadiska v tom nevidím problém, ale som zástancom myšlienky, že začiatočníci, resp. vekovo mladší cvičenci by mali 12-18 mesiacov čerpať z prirodzenej stravy, prípadne ju doplniť gainerom, proteínom a ak majú problém s laktózou, tak aj aminokyselinami. Až potom prichádza čas "siahnuť" po niečom zo skupiny špecifických doplnkov výživy. V začiatočníckom období naozaj telo reaguje pozitívne na silový tréning, na dostatočný príjem živín z kvalitnej strava a navyše, načo "vystrieľať" muníciu hneď na začiatku? Jednoducho povedané, účinné doplnky sa dávajú až po dosiahnutí určitej hranice - vekovej, výkonnostnej. Porovnám to s autami - kto získa vodičský preukaz, určite si okamžite nesadne do kokpitu F1.

Dobrý deň. Mám 19 rokov, hmotnosť 90 kg pri výške 190 cm. Moje silové výkony sú - tlaky 80 kg, drepy 80 kg, mŕtvy ťah som mal max asi 115 kg. Chcel by som sa opýtať, že čo by som mal brať na to, aby rýchlejšie rástli moje svaly . A či je lepšie Crea Pure Ethyl Ester alebo CreNO Max Muscle, lebo kamarát jeden vravel, že je lepší CreNO Max Muscle, druhý zasa chválil Crea Pure Ethyl Ester .
Dobrý deň. V prvom rade, nárast svalovej hmoty zabezpečuje komplex faktorov - optimálna strava, optimálny tréning, dostatočná regenerácia a až tak doplnky výživy. Mám tu pre Vás pripravený suplementačný plán, ktorý je vypracovaný Vám takmer na mieru. Obávam sa však, že vzhľadom na údaje, ktoré ste mi poskytli, je jasné, že Vašim najväčším problémom nie je voľba medzi Crea Pure a CreNO Max, ale STRAVA. Prečo? Nebol som talent na silové športy, napriek tomu som vo Vašom veku v tlaku zvládol 140 kg a hmotnosť som mal nad 90 kg - pri výške 178 cm. A čo sa drepov týka, spomínam si, že som bol jedným z najslabších v posilňovni - a to som robil čelné drepy v sériách so 120 kg, sparing dokonca so 150 kg vážiacou činkou. Čím sme to dosiahli? STRAVOU, mladý muž. Takže ... tu je návrh toho, čo by ste denno denne mali skonzumovať, aby vaše snaženie malo aký taký zmysel – dokonca aj s doplnkami výživy, ktorým tak veríte:
Okamžite po prebudení
dávka proteínu (30-40g), 3 g leucín, 5 g BCAA, 500 mg vitamín C, 20 mg vitamín B6
1. jedlo
ovsené vločky s banánom, bielkovinový tvarohový nápoj, alebo
krupičná kaša s kakaom, bielkovinový tvarohový nápoj, alebo
cererálie s mliekom, alebo jogurtom, bielkovinový tvarohový nápoj ... 125-250 g tvarohu vymixovať s 200-300 ml mlieka
2. jedlo
sendvič pripravený z celozrného pečiva, mäsa, vajíčok a zeleniny, alebo tvaroh s ovocím (banán je dobrá voľba), alebo ovocným sirupom
dávka gainera (100-150 g), 20 mg vitamín B6, prípadne 250 g nízkotučného tvarohu
3. jedlo - klasický obed
veľa mäsa a nejaká príloha (zemiaky, ryža, cestoviny), 400 IU vitamín E
4. jedlo (90-120 minút pred tréningom)
ovsené vločky s banánom, alebo
cererálie s mliekom
30-50 minút pred tréningom
3-5 g kreatín monohydrátu, 5 g BCAA, 5 g glutamín, 1/2 dávka proteínu v 100 ml vody
Počas tréningu
piť 0,5 litra 100% džús s 0,5 litra vody
Po tréningu
dávku gainera (100-150g), 1/2 dávku proteínu, 5 g kreatín monohydrát, 3 g Leucín, 5 g BCAA, 5 g glutamín, 1000 mg vitamín C, 20 mg vitamín B6 alebo namiesto gainera jedlo po tréningu
5. jedlo po tréningu
ryža s hrozienkami, alebo
2-3 banány, krupičná kaša
6. jedlo - klasická večera
mäso, mäso, mäso a nejaká príloha - zemiaky, ryža, cestoviny
7. jedlo
250 g nízkotučného tvarohu
Časom môžete monohydrát nahradiť CreNO Max-om.

Dobrý deň. Mám priateľku, ktorá je príliš chudá - má 20 rokov, 168 cm, 46 kg. Podľa lekárov to má geneticky dané, ale má aj problémy so štítnou žľazou. Vedeli by ste jej poradiť nejaký doplnok od Vás? Ďakujem.
Dobrý deň. Problém vašej priateľky by som riešil výrazným zvýšením príjmu kalórií. Odporúčam prijímať viac jedál denne, doplniť ich o extra porcie ľanového, olivového oleja a ak je problém s jedlom, siahnuť po kombinácii GAINER + LEUCÍN:
3x denne dávku (cca 60-80 g) akéhokoľvek gainera, ku každej dávke 3 g leucínu, 3 g glutamínu

Dobrý deň. Mám 18 rokov, hrávam hokej a chcel by som nabrať niečo na hmotnosti. Kúpil som si Tribullus, ale mám veľké obavy, či mi nepoškodí kvôli vylučovaniu testosterónu nejaké orgány, hlavne štítnu žľazu. Môžem ho brať, keď mám 18 rokov, keď sa vraj neodporúča, aby ho užívali športovci mladší ako 30 rokov? Nie je to steroid, nebudem po ňom pozitívne testovaný?
Dobrý deň. Vekové obmedzenie v prípade tohto výrobku nesúvisí s potencionálnymi vedľajšími účinkami (chcem Vás ubezpečiť, že tribullus je absolútne bezpečný doplnok výživy, nedopingového charakteru), ale s benefitom, ktorý Vám môže priniesť - mladý človek vo veku cca do 25-30 rokov má prirodzene zvýšenú hladinu testosterónu (resp. jeho prirodzená sekrécia je na hornej hranici "normálneho" denného množstva, ktoré sa pohybuje v rozmedzí cca 5-10 mg na deň), takže suplementácia za účelom zvýšenia jeho sekrécie je často neefektívna. So stúpajúcim vekom, prípadne náročnými tréningovými jednotkami, na tuky chudobnou stravou atď. však dochádza k zníženiu prirodzene vylučovaného množstva testosterónu, takže v týchto prípadoch tribullus funguje naozaj účinne. Ak sa venujete hokeju, denne absolvujete niekoľko tréningových dávok, máte vek, ktorý ste uviedli, skúste sa skoncentrovať na iné doplnky výživy – tribullus pre Vás nie je efektívnym doplnkom. Vyskúšajte tie, ktoré vám reálne zvýšia výkonnosť a v prípade dostatočného príjmu bielkovín, prispejú k nárastu hmoty:
ráno po prebudení ... dávku proteínu alebo gainera (ak chcete nabrať na hmotnosti), k tomu 5 g glutamínu a 2 g leucínu, 20 mg vitamínu B6
s raňajkami - tie by mali obsahovať zmes sacharidov a bielkovín (napr. ovsené vločky, čokoláda, med, banán + omeletu s vajíčok) ... 2xRODIOLON
pred tréningom ... 10 vstrekov RAP1 tester spray, 100-200 mg kofeínu
počas tréningu ... dodržiavajte pitný režim, postačuje obyčajná voda, prípadne 100% džús riedený v pomere 1:1 vodou
po tréningu ... dávka gainera, 3 g karnitínu
olovrant ... dávku proteínu, k tomu 5 g glutamínu a 2 g leucínu, 20 mg vitamínu B6
pred spánkom ... 1/4 kg tvarohu s banánom

Snažil som sa nebyť veľmi štipľavý. A kedy sa to vlastne objaví na tom jeho webe? Vravel, že 3-4 mesiace ho bude plniť informáciami a niekedy v máji, pred Majstrovstvami Európy v Bratislave, by ho chcel sprístupniť. Tak to som zvedavý.
Ctrl+C, Ctrl+V a celý text som vložil do mailu. Ťuk na Enter a mám za sebou jednu z nepríjemných povinností. Nebolo to síce až také otravné, ako som si myslel, ale na budúce si za to od Igora vypýtam pozvanie na dobrý obed, alebo večeru ...

Súvisiace články:

 

Discussion at the article:

AMIX diskusia
Re: Pokracovanie????
author: Jakub Csontos | date: 14.05.2017 18:02:55
Priznám sa, že v keď som túto sériu článkov objavil v 2012, nevedel som sa dočkať pokračovania... ak sa dočkáme pokračovania, budem sa tešiť... veľmi príjemné čítanie
odpved
author: admin | date: 12.05.2017 14:16:18
akoze - clanky sa pacili, tak? ak ano, navyssii cas nieco dalej pisat
Pokracovanie????
author: tomas240 | date: 12.05.2017 12:46:49
Chcel by som sa spytat autora clanku kedy bude pokracovcanie,alebo ked uz je kde ho najdem...
Bez predmetu
author: Dean12 | date: 08.11.2011 15:07:13
ok, uz sa nato tesim, dik moc za odpoved
Bez predmetu
author: kopcek | date: 08.11.2011 12:50:23
Mám poznámky na ďalších 5-6 pokračovaní, jednoducho niet času to dať do "čítavej" formy. Ale .. polepším sa, po súťažiach sa do toho pustím.
pokracovanie
author: Dean12 | date: 08.11.2011 12:20:37
Ahoj, chcel by som sa spytat ci bude este pokracovanie