TV Markíza - tínedžerky z Trenčína prepísali históriu fitness

TV Markíza - tínedžerky z Trenčína prepísali históriu fitness

EastLabs Team sa v početom zložení zúčastnil 2017 IFBB/EBFF Majstrovstiev Európy v Santa Susanna, na ktorom sa mimoriadne darilo mladým fitnesskám zo Slovenska. Kristína JURICOVÁ a Michaela PAVLEOVÁ získali zlato vo svojich výškových kategóriách nielen medzi juniorkami, ale aj medzi ženami, Michaela nadôvažok na Slovensko priviezla aj obe tituly absolútnej šampiónky (vďaka čomu získali právo už vo veku 16 rokov požiadať o IFBB PRO kartu pre kategóriu fitness - to nedokázala zatiaľ žiadna fitnesska na svete!)
Zverenkyne mladej trénerky Marianny Holbovej získali celkovo 4x zlato a 2x titul absolútnej víťazky, zvyšné fitnessky pridali ďalšie cenné kovy - Anna HEPNEROVÁ (trénerská dvojica Jelena Meleshchenko - Jana Klečanenkova) získala 1x striebro medzi juniorkami s rovnakým finálovým skóre ako Michaela (Anna medzi ženami nesúťažila), Eva BÁNIKOVÁ (trénerka Barbora Sečkárová) získala 2x bronz (medzi juniorkami aj ženami), 1x bronz medzi ženami získala aj Alexandra KOVALSKÁ (trénerská dvojica Hečko - Multáňová).

Spolu pre Slovensko pätica fitnessiek priviezla zo Španielska (ak počítam aj absolútne víťazstvá) 6x zlato, 1x striebro a 3x bronz, čo iba potvrduje správnosť zmeny názvu asociácie na Slovenskú asociáciu FITNESS, kulturistiky a silového trojboja. Kulturisti, bodyfitnessky a hlavne bikinifitnessky (ktoré boli v minulosti základom reprezentácie Slovenska na IFBB ME a IFBB MS) nepriniesli až také výrazné úspechy.

Zo zvyšku reprezentácie SAFKST (ktorá mala v Santa Susanna takmer 50 súťažiacich - ich konečné výsledky nájdete v nasledujúcom článku) cenné kovy získali (snáď na nikoho nezabudnem):
  • 1x zlato ... získala juniorská bodyfitnesska Andrea JOSZAYOVÁ (trénerská dvojica Čížek - Lenártová)
  • 1x zlato ... získal masters bodybuilder Marek LEDER (tréner Filip; YAMAMOTO Team)
  • 1x zlato ... získala dodatočne nominovaná juniorská bikinifitnesska Zuzana KARDOŠOVÁ (trénerská dvojica Melišová - Rezák; YAMAMOTO Team)
  • 1x zlato ... získala ostrieľaná bodyfitnesska Alžbeta PEŤKOVÁ (trénerka Kardošová; súťaží za oddiel, ktorý vedie bývalý repre tréner Matejíčka; ALL STARS Team)
  • 1x striebro ... pridala ďalšia juniorská bodyfitnesska Silvia FIALKOVÁ (tréner Korsch)
  • 1x bronz ... získala skúsená bikinifitnesska Andrea NEUMANOVÁ (tréner Korpáš)

Úspech dvojice Juricová - Pavleová neunikol pozornosti médií, z ktorých TV Markíza o dievčatách pripravila nasledujúcu reportáž (v ktorej bol použitý aj video materiál od EastLabs Teamu).

Videoreportáž TV Markíza - tínedžerky z Trenčína prepísali históriu fitness

Diskusia k článku:

AMIX diskusia