Karin SUCHOMELOVÁ - Novoročný maratón otázok 2017

Karin SUCHOMELOVÁ - Novoročný maratón otázok 2017


Tatianu KOŽUCHOVÚ, 2016 Majsterku Európy v kategórii junioriek aj žien, redaktorku portálu EastLabs.SK okrem spoločnosti PROM-IN, ktorá vyrába vysoko kvalitné doplnky výživy, podporuje aj spoločnosť FitnessHouse.CZ/SK, dovozca odevov značky
GASP a Better Bodies
.


Tatiana KOZUCHOVÁ

Tatiana KOŽUCHOVÁ: ako začala moja juniorská fitness kariéra? Netradične - Novoročným maratónom otázok v januári 2015, ktoré mi poslal Igor Kopček. Bol to prvý článok o mne, kde som odpovedala na otázky, ktoré sa týkali môjho súťaženia a dodnes si pamätám, aká šťastná som bola, keď som sa videla na "našom EastLabse". Celý článok venovaný len a len mne - bolo to pre mňa niečo výnimočné!
Aktuálne som už členkou EastLabs Teamu, no stále si pamätám na ten úžasný pocit, ktorý som mala pred dvoma rokmi, keď som čítala o sebe. A iba skromne dúfam, sa mi podarí niečo podobné vyvolať aj v našich fitness talentoch, ktoré v roku 2017 čaká rovnaký krok ako mňa v roku 2015. Súťaženie vo vekovej kategórii fitness junioriek ... a možno aj žien. Väčšinu z nich poznám osobne, preto som rada, že mám tú možnosť "spolupracovať" s nimi aj týmto spôsobom a byť pri začiatku novej etapy v ich športových životoch.
Rok 2017 prinesie dievčatám z fitness kategórií pomerne veľkú zmenu, akou nesporne je prechod z detského fitness medzi staršie pretekárky - juniorky. V nových kategóriách budú často najmladšie, ale ja im verím a držím im palce, nech uspejú.
Tak priatelia, je čas predstaviť si budúce velké hviezdy - aspoň prostredníctvom série článkov pod staronovým názvom Novoročný maratón otázok 2017!

Karin Suchomelova

Karin SUCHOMELOVÁ

V krátkosti sa predstav - kto si, odkiaľ si, kde trénuješ, ako dlho sa venuješ fitness a ktoré úspechy z detského fitness sú pre teba tie najcennejšie?
Volám sa Karin Suchomelová.Pochádzam zo Žiliny. Som študentkou Súkromnej strednej umeleckej školy v Žiline. Fitnessu sa venujem od mojich 8. rokov.Trénujem v klube AGaF Žilina (Akadémia gymnastiky a fitnessu) pod vedením trénerky Dobroslavy Lehotskej. Určite medzi moje najväčšie úspechy patrí 9. miesto na Majstrovstvách sveta v roku 2010, kde som v tedy mala iba 9 rokov. Ďalší môj úspech, ktorý si veľmi cením, je z minulého roka, kde som si vybojovala 5. miesto na Majstrovstvách Európy. Určite si však vážim každý môj úspech či neúspech, ktorý som v mojom živote dokázala.

Ako si sa vlastne dostala k fitness - venuješ sa/alebo si sa venovala čisto len fitness, alebo máš skúsenosti aj s iným športom?
K fitnessu som sa dostala vďaka gymnastike. Gymnastiku robím od 6. rokov až do teraz. Už nie závodne, ale napriek tomu sa jej stále venujem.

Čím ti fitness tak učaroval, že sa mu venuješ dodnes?
Fitness je pre mňa všetko! Prirástol mi k srdcu.Tréneri, deti a tá atmosféra, ktorá tam prebieha - je neuveriteľná.

Máš v pláne súťažiť a pokračovať vo fitness aj medzi staršími pretekárkami?
Ak pôjde všetko tak ako má (a zdravie mi to dovolí), tak určite áno.

Čo očakávaš od súťaženia v nových vekových kategóriách? V čom vidíš najväčší rozdiel medzi detským fitness a kategóriami junioriek či žien?
Mnoho nových príležitostí. Získavanie nových skúsenosti od starších pretekárok. Myslím si, že najväčším rozdielom je bodovanie. V detskom fitness bola dôležitejšia zostava, pri čom u junioriek to tak nie je - zostava a postava sú hodnotené 1:1.

Mala si možnosť vyskúšať si už súťaženie vo vekovo starších kategóriách? Ak áno, aké boli tvoje dojmy z týchto súťaží? V čom boli iné od súťaží detí?
Zatiaľ som tú možnosť nemala, preto som zvedavá, čo mi prinesú tieto súťaže.

Čo ty a fitness centrum, diétny režim tzn. úprava stravy? Aké sú tvoje skúsenosti?
Trénujem v posilňovni s trénerom, ktorý ma podporuje a vždy vo mňa veril. Na stravu v detskom fitness som až tak neprihliadala. Ak pôjdem v tomto športe ďalej, Karin Suchomelovatak to určite zmením!

Ako by si v skratke opísala svoju prípravu na súťažné vystúpenia?
Nakoľko mávam tréningy každý pracovný deň (niekedy aj 2x do dňa), tak trénujem stále rovnako. Pri strave som sa snažila obmedziť sladkosti a nezdravé jedlá.

Ktorá z disciplín ti je bližšia - voľná zostava, alebo hodnotenie postavy?
Určite zostava. Nakoľko v tejto disciplíne môžem ukázať samu seba.

V čom sa tvoje zostavy odlišujú od ostatných dievčat - v čom vynikáš práve ty?
V aktuálnej zostave som odlišná od dievčat mojím kostýmom a rekvizitou. Každá moja zostava bola niečím špecifická.

Ktoré sú tvoje silné a naopak slabšie stránky, prípadne na čom by si ešte chcela zapracovať?
Silnejšou stránkou je akrobacia, ktorú sa nebojím skákať, ale kvôli zdravotným problémom som obmedzená. Slabšou stránkou je postava, na ktorej musím ešte popracovať.
(Poznámka: myslím, že práca na postave sa týka všetkých dievčat, nakoľko budú súťažiť aj so staršími pretekárkami)

Čo ti fitness priniesol a naopak, čo si musela kvôli nemu obetovať?
Priniesol mi veľa nových skúseností, pravých kamarátov a množstvo zážitkov. Obetovala som preň mnoho môjho osobného času, ale nikdy to nebudem ľutovať.

Prezradíš mi svoje plány do budúcnosti - športové a aj súkromné?
Mojim plánom je určite úspešne ukončiť strednú školu a v športovej kariére to dotiahnuť čo najďalej.

Aký je tvoj fitness sen?
Ak budem vo fitness pokračovať, tak mojím najväčším snom bude sa dostať na medzinárodnú úroveň.

Máš aj ty svoj fitness vzor? Čím si ťa získal?
Mojím fitness vzorom je každá jedna fitnesska, ale najväčším vzorom si pre mňa ty! Keď vidím všetko, čo si dosiahla a čo ešte len dosiahneš. Si neuveriteľne talentovaná a určite si vzorom každej jednej fitnessky. Tánička si úžasné dievča s veľkým srdcom.
(Poznámka: veľké ďakujem za pochvalu na moju adresu, týmto ma vždy dievčatá doženú k slzám)

A teraz jedna jednoduchá ... a zároveň asi najťažšia ... otázka. Aká si?
Tak podľa mňa som cieľavedomá, usilovná, empatická..ale na druhú stranu aj dosť náladová a občas výbušná.Rada športujem a skúšam nové veci. Pomôžem aj poradím,či už sú to kamaráti alebo rodina. Vždy si stojím za svojím slovom.

Posledná otázka! Teraz máš priestor doplniť tento krátky rozhovor - ak niekomu chceš niečo odkázať, či sa chceš poďakovať, máš príležitosť!
Moje najväčšie ďakujem patrí klubu AGaF Žilina za umožnenie trénovať a byť trénovaná tými najlepšími. Snáď bez vás by sa to ani nedalo, položili ste mi veľmi dobré základy, z ktorých budem čerpať ešte dlho. Ukázali ste mi smer, ktorým kráčam a som vám veľmi vďačná. Bez vás by som nebola tam kde som.
Z domáceho klubu patrí veľké ďakujem všetkým detičkám, ktoré má posúvajú ďalej, podporujú ma a hlavne sú mi ako druhá rodina.
Ďalej sa chcem poďakovať môjmu trénerovi v posilňovni, ktorý to so mnou nemal vždy ľahké. Trénerkám z iných klubov, ktoré mi neustále pomáhali, keď som to najviac potrebovala a boli mi oporou.
Nemôžem zabudnúť vyzdvihnúť reprezentačnú trénerku Annu Mozolani, ktorá mi dala dôveru reprezentovať detský fitness na medzinárodných súťažiach. Gabrielu Mlsnovú, ktorá stála pri mne od začiatku môjho súťaženia až po koniec. Vždy mi vedela nezištne pomôcť.
U detí z iných klubov som našla mnoho nových a hlavne pravých kamarátov, ktorí mi spríjemňovali súťažnú atmosféru. Neli a Anka Vám ďakujem za najlepšie prežitý môj posledný rok v detskom fitness, za úžasné chvíle prežité s vami - ste pravé kamarátky, na ktoré nikdy nezabudnem.
Taktiež nemôžem zabudnúť spomenúť mojich kamarátov a rodinu, ktorí mi vždy verili a podporovali ma v tomto športe.

Ďakujem za tvoje odpovede - ja a celý EastLabs Team ti želáme úspešný nástup na juniorské súťažné pódiá, mnoho ďalších úspechov a hlavne šťastný Nový rok 2017!

Diskusia k článku:

AMIX diskusia