Kto zaprial Marianovi Čambalovi Happy New Year 2016?

Kto zaprial Marianovi Čambalovi Happy New Year 2016?

Marian Čambal (s podporou spoločnosti AMIX) pred dvoma rokmi úspešne vstúpil aj do IFBB PRO divízie, čím inšpiroval niektorých bodybuilderov, ktorí pôsobili (alebo ešte stále pôsobia) na amatérskej scéne. Pre mnohých sa zdalo nereálne, aby Čambal (prakticky v závere súťažnej kariéry) mohol konkurovať profesionálnym bodybuilderom, ktorí už niekoľko rokov patria medzi ostrieľaných borcov na scéne IFBB PRO, dokonca majú na svojom konte úspechy v podobe účasti na prestížnom Olympia Weekend-e.
Progres, ktorý však Marian dosiahol práve po zisku IFBB PRO karty, ho však v roku 2015 "posunul" až na aboslútny vrchol v súťažení - tým je nesporne Olympia Weekend. Jeho účasť v Las Vegas s odstupom štyroch rokov po fenomenálnom (pravdu povediac ... Slovákmi iba veľmi, veľmi ťažko zopakovateľnom) 4. mieste Jara Horvátha v "nižšej" hmotnostnej kategórii PRO Bodybuilding na najprestížnejšej súťaži vo svete kulturistiky, zdala sa byť logickým zavŕšením jeho súťaženia - ako sme však informovali, Čambal ešte so súťažením nekončí.
Viem, že vďaka podpore od spoločnosti AMIX má ideálne podmienky na prípravu, získal podporu e-shopu FitnessHouse.CZ/SK (a tým aj značky GASP) a aj keď je ťažké očakávať v tomto roku rovnaký progres, aký zaznamenal v posledných 24. mesiacoch, spoločne niečo vymyslíme, aby sa ani v roku 2016 nemusel hanbiť za formu, ktorú ukáže na súťažných pódiách. Kde?
Predovšetkým v USA respektíve mimo Európy. Prečo v USA a prečo nie v Európe? Spoločnosť AMIX pripravuje rozhodujúce kroky k expanzii aj mimo Európu (takže súťaženie má aj reklamno-propagačný charakter na podporu značky, ktorá mu umožnila dosiahnuť to, o čom nesníval ani v najodvážnejších snoch). Pravdou ale je, že Marian sa pokúsi konečne "zlomiť smolu", ktorú mu prínáša (zatiaľ) súťaženie za ocenánom. Ako sám prehlásil krátko po vystúpení na Olympia Weekend-e 2015, ďalšie súťaženie v IFBB PRO diízii má zmysel iba vtedy, ak presvedčí aj rozhodcov z USA o svojich kvalitách.

Jeho rozhodnutie pokračovať v súťažení v IFBB PRO divízii neuniklo pozornosti promotéra Olympia Weekend-u Robinovi CHANGOVI, ktorý spoločne s celým organizačným teamom zaželal Čambalovi všetko dobré v Novom roku. K želaniu sa pripájam aj ja - zrejme nebudem sám, kto bude Marianovi (a ostatným súťažiacim z IFBB PRO divízie zo Slovenska) držať palce.
Pripomeniem, že aktuálne má právo súťažiť na IFBB PRO scéne okrem Mariana ČAMBALA aj Adela ONDREJOVIČOVÁ, Rasťo SOLÁR, Aurélia GROŽAJOVÁ, Jana MAJERNÍKOVÁ-DOBOSOVÁ, Nikola WEITEROVÁ, Štefan HAVLÍK a rozhodujúce kroky na súťaženie v PRO divízii už robí aj Andrej MOZOLÁNI.
Kto zo Slovákov si v tomto roku vybojuje ešte právo požiadať o PRO kartu? O tom rozhodnú výsledky "európskych" súťaží ako Arnold Classic Amateur, Olympia Amateur, IFBB Diamond Cup, Nikol Wilkins Championship, čakať budeme aj na výsledky z IFBB Majstrovstiev sveta a IFBB Majstrovstiev Európy.

Diskusia k článku:

AMIX diskusia