Novinky od spoločnosti EXTRIFIT - výhodné BCAA Free Form Liquid 80.000

Novinky od spoločnosti EXTRIFIT - výhodné BCAA Free Form Liquid 80.000

Rozvetvené aminokyseliny (BCAA) patria v kulturistickom sveta k tradičným doplnkom výživy, ich priaznivé účinky však využívajú takmer všetci ťažko trénujúci športovci. BCAA Free Form Liquid 80.000 od spoločnosti Extrifit sú výnimočné, mimoriadne vysoko koncentrované BCAA aminokyseliny, ktoré môžete prijímať vo forme zvlášť chutného nápoja. BCAA Free Form Liquid 80.000 využijete v objemových, ale aj pri redukčných programoch, cieľom ktorých je zachovať aktívnu hmotu a zbaviť sa tuku.

Základným pravidlo, ktoré však treba pri aplikácii BCAA dodržiavať, je dostatočná dávka podaná v optimálnom čase tak, aby sa rozvetvené aminokyseliny dostali k cieľovým tkanivám rýchlo a bez strát. Aj preto spoločnosť Extrifit prináša na trh tekuté, mimoriadne koncentrované BCAA Free Form Liquid 80.000, ktoré sa dostávajú do tréningom zaťažených svalov takmer okamžite po aplikácii.

BCAA Free Form Liquid 80.000

Čo sú rozvetvené aminokyseliny a prečo ich užívať:

  • BCAA (voľné vetvené aminokyseliny) L - leucín, L - izoleucín a L - valín sa radia medzi aminokyseliny, ktoré sú obsiahnuté priamo vo svalovom tkanive, kde môžu byť využité ako dôležitý zdroj energie pre svalovú prácu. Rozvetvené aminokyseliny nájdete v strave, sú teda látkou úplne prirodzenou, bez minimálneho rizika akýchkoľvek nežiaducich účinkov, napriek tomu ich optimálne množstvo stravou nenaplníte (alebo za cenu konzumácie mimoriadne vysokých dávok jedla) - aj preto ste odkázaný na užívanie BCAA vo forme doplnkov výživy.

Vhodný pomer vetvených aminokyselín je 2:1:1

  • BCAA Free Form Liquid 80000 mg obsahuje optimálny pomer rozvetvených aminokyselín 2:1:1 tzn. nájdete v ňom dvakrát viac leucínu, ako izoleucínu a valínu. Prečo pomer 2:1:1? Leucín je považovaný za najdôležitejší z BCAA pre anabolizujúce procesy prebiehajúce vo svaloch pri tréningu a po ňom. Je však nutné prijímať všetky tri BCAA. Pomer 2:1:1 zodpovedá fyziologickej potrebe jednotlivých BCAA a zaistí ich najvyšší efekt na rast resp, udržanie veľkosti svalovej hmoty. Pri vyšších dávkach leucínu nemusí dôjsť k jeho väčšiemu využitiu, pretože platí Rubnerův zákon limitnej aminokyseliny (využitie aminokyselín z prijatých bielkovín závisí na obsahu najmenej zastúpenej esenciálnej aminokyseliny) a Wolfov zákon o nadbytku esenciálnych aminokyselín (príjem ľubovoľnej esenciálnej aminokyseliny vo veľkom nadbytku narušuje metabolizmus ostatných aminokyselín a zosilňuje prejavy limitnej aminokyseliny). Rozvetvené aminokyseliny možno telu dodávať v priebehu celého dňa, kedykoľvek, s výhodou však okamžite po prebudení, pred a po tréningu - vždy však na lačný žalúdok.

Ako užívať BCAA Free Form Liquid 80000 mg?

  • Suplementáciou BCAA Free Form Liquid 80,000 mg pri intenzívnom tréningu, alebo pri redukčnej diéte môžete zabrániť tomu, aby sa "spaľovala" svalová hmota, chránite ju pred katabolizáciou (ak chcete dosiahnuť tento účinok, podávajte BCAA pred výkonom, prípadne počas výkonu). Pre zabezpečenie nárastu svalovej hmoty podávajte BCAA Free Form Liquid 80.000 mg okamžite po tréningu.

Odporúčané dávkovanie:

  • 50 ml tekutých BCAA aminokyselín tzn. jedna odmerka, predstavuje jednu dávku
  • v závislosti na cieľoch denne užívajte jednu až tri dávky

  • Tento doplnok výživy si môžete zakúpiť v e-shope ObchodRonnie.sk


Diskusia k článku:

AMIX diskusia