IPF - SAKFST Majstrovstvá Slovenska v tlaku na lavičke

IPF - SAKFST Majstrovstvá Slovenska v tlaku na lavičke

Mário Šedivý ... 30. apríl 2012 - v sobotu, 14. apríla 2012, sa v Bánovciach nad Bebravou uskutočnili Majtrovstvá Slovenska v tlaku na lavičke mužov a žien. Súčasťou preteku bol aj otvorený šampionát telesne postihnutých športovcov, ktorého sa zúčastnili aj pretekári z Čiech, Poľska a Ruska. Národný šampionát federácie  SAKFST organizoval domáci oddiel M + J FC Bánovce nad Bebravou pod vedením p. Čaplu a zúčastnilo sa ho 40 pretekárov a 23 telesne postihnutých športovcov.
Dopoludňajšiu časť tradične zahájili ženy - absolútne víťazstvo obhájila slovenská reprezentantka Monika Gavorníková z KST Senica, ktorá v kategórií do 52 kg zatlačila 100 kg. Na druhom mieste skončila Mária Buďveselová z oddielu Klasik Liptovské Sliače, zlatá medailistka kategórie do 72 kg - vytlačila 95 kg. Bronzovú priečku získala 60,9 kg vážiaca Simona Vráblová z SPC Častá, s výkonom 80 kg.
Súťaž pokračovala mužskými kategóriami do 93 kg, kde padlo niekoľko slovenských rekordov. Kategóriu do 59 kg vyhral nestarnúci domáci pretekár Milan Gombár (ročník narodenia 1948) výkonom 125 kg, čím vytvoril nový rekord vekovej kategórii Masters 3 nad 60 rokov. Novými slovenskými rekordmi sa môžu pochváliť aj víťaz kategórie do 83 kg Mário Belan z PWL Club Svätoplukovo s výkonom 220kg a Pavol Varchola  z klubu HTP Bardejov, ktorý v kategórii do 93 kg zatlačil 242,5 kg.
Obedňajšiu časť vyplnili telesne postihnutí pretekári, ktorí svojimi výkonmi a nasadením v ničom nezaostávali za zdravými športovcami. Absolútnym víťazom sa stal Tomczyk Marius z Poľska (kategória do 67,5 kg) s výkonom 168 kg, na druhom mieste skončil jeho krajan Szymeczek Piotr (v kategórií do 82,5 kg zatlačil 185 kg), borec z Ruska, Petrov Jurij skončil na treťom mieste s výkonom 153 kg.
Po obede ukončovali preteky divácky najatraktívnejšie ťažké kategórie mužov. V kategórii do 105 kg dominoval slovenský reprezentant Denis Tangelmayer z oddielu Strojár Malacky, ktorý v základnom pokuse zatlačil 280 kg, čo mu stačilo aj na absolútneho víťaza súťaže - v 3. pokuse sa snažil prekonať svoj osobný rekord, ale činku o hmotnosti 300 kg zatiaľ nezvládol.
Napínavý súboj prebiehal v kategórií do 120 kg medzi domácim pretekárom Fridrichom Matejíkom a Stanislavom Janešom  z odielu Veterinary Bodybuilding club Košice. Víťazom sa napokon stal Fridrich Matejík s novým slovenským rekordom 287,5kg , keď Stanislav Janeš sa pokúšal 2. krát pokoriť činku o hmotnosti 300 kg. Bohužiaľ neúspešne.
Pozornosť si zaslúžia aj organizátori súťaže, ktorým ďakujeme za hladký priebeh súťaže a samozrejme nakladačom za dobre odvedenú prácu.

 

Mário Šedivý ... 10. apríl 2012 - po úspešných IPF-SAKFST Majstrovstvách Slovenska v silovom trojboji (konali sa 31. marca 2012 v Sabinove) nás tento víkend čaká ďalšia vrcholná súťaž - SAKFST Majstrovstvá Slovenska v tlaku v ľahu na lavičke v kategórii muži, ženy a telesne postihnutí športovci, ktoré sa uskutočnia v Bánovciach nad Bebravou. Tak ako po Slovenskom šampionáte v Sabinove, aj v tomto prípade sa priaznivci silových športov môžu tešiť na krátky report, na portáli EastLabs.biz chýbať nebudú ani obrazové materiály. 

P R O P O Z Í C I E
Majstrovstvá Slovenska v tlaku na lavičke - muži, ženy
a telesne postihnutí športovci

Všeobecné ustanovenia
Usporiadateľ: z poverenia VV SAKFST – M+J Fit Club Bánovce nad Bebravou
Dátum konania: 14. apríl 2012
Miesto konania: Tenisová hala HARI, Svätoplukova 1550, Bánovce nad Bebravou
Prihlášky: klub je povinný zaslať prihlášku do 30. marca 2012, na ktorej bude  uvedené meno, výkon, kategória a rok narodenia. Možnosť štartu po termíne za  poplatok za jednotlivca 20€ podľa súťažného poriadku.
Zaslanie prihlášok: Emília Mináriková , M+J Fitness Centrum, Svätoplukova 1550, 95701 Bánovce nad Bebravou, tel. číslo 038 760 9482, e- mail: sminarik@pobox.sk
Úhrada nákladov: súťažiaci na náklady oddielu, rozhodcovia podľa smerníc SAKFST.

Technické ustanovenia
Predpis: súťaží sa podľa platných pravidiel ST , súťažného poriadku a týchto propozícii.
Podmienka štartu: platná licenčná karta na rok 2012 a včas zaslaná prihláška.
Protest: písomne s vkladom 5€ - rieši RS + HR + ŠTK

Činovníci súťaže
Riaditeľ súťaže ... Stanislav Minárik
Tajomník ... Ing. Milan Kušnier
Člen ŠTK ... Mário Šedivý

Časový rozpis
08:00 – 09:30 ... prezentácia, váženie všetky kategórie vrátane telesne postihnutých športovcov
10:00 – 12:00 ... ženy + muži 59 kg až 93 kg
12:00 – 14:00 ... telesne postihnutí športovci
14:30 – 15:45 ... muži 105 kg až +120 kg
16:00 ... vyhodnotenie Majstrovstiev Slovenska

Rozhodcovia
HR ... ing. Pavol Müller, Jozef Ovsianka
PR ... Stanislav Januška, Vladimír Gajdoš
NR ... Marián Beer

Ostatné
Medaile a diplomy podľa jednotlivých kategórií. Usporiadateľ zabezpečí podmienky pre prípadnú dopingovú kontrolu. Každý tréner je povinný byť oblečený v športovom úbore. Každý súťažiaci je povinný sa dostaviť na vyhlasovanie výsledkov v teplákovej súprave. Na miesto bundy môže mať tričko. Jediné povolené logo je názov oddielu za ktorý súťaží alebo meno pretekára. Súťažiaci, ktorý nesplní uvedené ustanovenie, neobdrží vecnú cenu ani medailu.

Diskusia k článku:

AMIX diskusia