Vyskúšali ste už proteínovú tyčinku naslano?

Vyskúšali ste už proteínovú tyčinku naslano?

Proteínové tyčinky patria dnes už do „povinnej výbavy“ fitness profesionálov, bodybuilderov ako chutný snack a výživový doplnok v jednom, ktorý si môžete dopriať po tréningu či cvičení. Vyskúšali ste však už aj slanú verziu takéhoto produktu?

Ako prví s týmto nápadom v našich končinách prišli experti na výživu v slovenskej firme Max Sport. Tieto doma vyrobené proteínové snacky na báze strukovín, semiačok, zeleniny a olivového oleja sú svetový unikát. Tyčinky Veggie Protein neobsahujúcukor a až z 20 % sú tvorené rastlinnými bielkovinami. To pri hmotnosti tyčiniek 36g znamená 7,2g proteínu na jedno „odbalenie“.
Tyčinka v sebe obsahuje aj zdravé bielkovinové bomby, akými súhnedá ryža, quinoa či cícer. Súčasťou zloženia je aj bezlepková tapioka bohatá na uhľohydráty. Z ďalších výživových parametrov treba spomenúť aj vysoký obsah vlákniny, ktorá, ako iste viete, pôsobí ako urýchľovač pocitu zasýtenia aj v pomerne malých množstvách. Ako už hovorí samotný názov, tyčinka vám padne vhod aj keď ste vegetariáni čí vegáni. Je dobrou alternatívou na zdravý a chutný, slaný snack aj pre celiatikov.

Vybrať si môžete zo štyroch príchutí:
  • pizza
  • gril
  • sezam
  • zeleninový mix

Tyčinka Veggie Protein funguje aj ako dobrý základ pre vlastné recepty. „Snack môžete ľahko skombinovať napríklad s kokosovým olejom, maslom, avokádom či polievkou a slušne vás zasýti. A trávi naozaj bez problémov. Tieto bezlepkové proteínové keksy sú zložením až na 90% veľmi na úrovni,“ hodnotí profesionálny poradca v oblasti zdravejvýživy Dušan Plichta.

Produkt má svoje nespochybniteľné kvality, ktoré oceňujú aj ďalší odborníci. Firma Max Sport s ním totiž získala minulý rok ocenenie za inovácie „SIAL InnovationSelection 2014“ na najväčšej svetovej potravinárskej výstave SIAL v Paríži. Informácie o presnom zložení a nutričných hodnotách nájdete tu.

Diskusia k článku:

AMIX diskusia