2016 WAKO European Championship LC, LK, K1 - 2. časť

2016 WAKO European Championship LC, LK, K1 - 2. časť

Päť výhier Slovákov, 3 isté medaily i nominácie na Svetové hry 2017

Na úvod dňa nastúpila na tatami v lightcontacte žien do 60 kg Sofia Adamečková proti Írke Begley Deirdre. Sofia s veľkou výškovou prevahou, vstúpila do zápasu nemastne-neslano, a príliš opatrne. Írka sa postupne osmeľovala viac, predčila našu pretekárku rýchlostne, technicky i takticky a zasahovala ju najmä rukami, načo nenašla Sofia žiadnu odpoveď a po vcelku jasnom závere vyhrala Írka 3:0 na body.

Potom sa ale už diali veci! V ringu nastúpil v K1-71 kg Miroslav Smolar proti Macedóncovi Jetmir Emruli, ktorého videá naznačovali, že má taktiež svoju profesionálnu minulosť i súčasnosť. Miro však tentoraz riadne a poctivo dodržiaval taktické rady z rohu, nehnal sa bezhlavo do útokov a čakal na svoju príležitosť. Náš reprezentant bodoval Macedónca ako nohami, tak, a hlavne, kombináciami úderov. Potom pustil niekoľko krát svoj pravý hák na hlavu súpera a dostal ho do počítania trikrát do konca zápasu, čo znamenalo predčasný koniec a víťazný verdikt R.S.C. Miro víťazstvom postúpil do zajtrajšieho štvrťfinále, kde sa o medailu i miestenku do Vroclavi pobije s Turkom Cakir Ali, držíme prsty!

Monika Chochlíková vo štvrťfinále K1-52 kg nastúpila proti Raatesalmi Hanna (FIN). Obidve pretekárky vysoké vo svojej váhovke (cca 170 cm) sa do seba pustili vehementne, vo vysokom tempe, ktoré vydržalo až do záveru zápasu. Spočiatku ťahala Monika za kratší bodový koniec, po prestávke dokázala pozmeniť taktiku, zaradila do repertoáru lowkicky, direkty, ale hlavné obrovskú bojovnosť, ktorá nakoniec priniesla víťazstvo na body, postup do semifinále s medailovou istotou a s nomináciou na Svetové hry 2017 vo Vroclavi. V zajtrajšom semifinále nastúpi Monika proti ruskej bojovníčke Anne Poskrebysheva, držíme palce a GRATULUJEME!

Veronika Petríková sa postavila Talianke Wahby - Amal Emily vo štvrťfinále K1 žien do 56 kg. O pol hlavy nižšia Talianka si Veroniku ako favoritku váhovky dobre prečítala a pripravila umnú taktiku založenú na veľmi dobrom pohybe, ktorý spočiatku robil Veronike problémy a po prvom kole prehrávala 3:0 na body. V druhom kole zaradila Petríková vyšší rýchlostný stupeň a lowkickmi prebodovávala Talianku a výsledok 3:0 ostal do konca. Postup do semifinále, medaila a postup na Svetové hry! GRATULUJEME! Zajtra v semifinále nastúpi Veronika proti Češke Sandre Maškovej.

Vo štvrťfinále K1žien - 65 kg nastúpila naša Veronika Cmárová proti Anargul Abisheva z Ruska. Zápas bol po celý čas bodovo vyrovnaný, Ruska dobre boxovala a tiež slušne kopala, Veronika viac menej odpovedala a preberala útoky súperky. Na konci Slovenka zvýšila aktivitu ako i presnosť zásahov a zápas sa skončil bodovým víťazstvom 3:0 v prospech Veroniky Cmárovej, čo jej zaručilo postup do semifinále, kde sa stretne s Poľkou Roźou Gumiennou. Ďalšia istá medaila ako i postup na Svetové hry 2017, GRATULUJEME!

Maďarka Renata Rakoczi bola súperkou Lucie Cmárovej v osemfinále K1 žien - 60 kg. Nižšia Maďarka sa spočiatku zamerala na útoky lowkickmi, ktoré Lucia dobre blokovala, preberala a vracala v kombinácii s technikami rúk. To znamenalo tesné, ale predsa bodové vedenie 3:0 pre slovenskú reprezentantku. V poslednom kole, najmä v závere Lucia zrýchlila a zintenzívnila útoky boxerskými technikami, ako i kolenami, ktoré jasne a výrazne ustálili výsledné skóre zápasu 3:0 pre Luciu Cmárovú.

2016 WAKO ME Maribor K1 65kg Abisheva RUS vs Petríková V SVK




2016 WAKO ME Maribor K1 60kg Rakoczi HUN vs Cmárová L SVK




2016 WAKO ME Maribor K1 56kg Petríková SVK vs Wahby ITA




2016 WAKO ME Maribor K1 71kg Emruli MKD vs Smolár SVK




2016 WAKO ME Maribor K1 52kg Chochlíková SVK vs Raatesalmi FIN





Diskusia k článku:

AMIX diskusia