Oliver Ternavský - člen NEBBIA Bodybuilding Teamu

Oliver Ternavský - člen NEBBIA Bodybuilding Teamu

Zdravím všetkých fanúšikov kulturistiky, zároveň by som chcel poďakovať za možnosť  trošku sa zviditeľniť na stránkach portálu EastLabs.sk vďaka tomu, že som sa stal členom NEBBIA Bodybuilding Teamu.

Moje meno je Oliver Ternavský, mám čerstvých 19 rokov a bývam pod Tatrami, v meste Poprad. Ešte stále som študent gymnázia a tento rok ma čaká maturita plus prijímacie skúšky na vysokú školu. Už od skorého detstva  som aktívne športoval - najprv to bol tenis, neskôr hokej, ktorému som sa venoval vyše 6 rokov. Dôvod, prečo som  ukončil hokejovú kariéru? Zamiloval som sa do  posilňovania a hokej už zďaleka nebol pre mňa to, čo býval. Ku posilňovaniu ma priviedol môj nevlastný otec, ktorý ma naučil prvé cviky, kúpil prvé jednoručky, prvý gainer. Všetko sa však zmenilo, keď nešťastne zomrel, o to viac som zameral na cvičenie, pretože mám pocit, že s každým tréningom si ho pripomeniem.
Poriadne cvičiť som začal v 16. rokoch so spolužiakom v miestnej posilňovni, moja vtedajšia hmotnsť bola okolo 60 kg. Bol to taký pivničný typ posilňovne, nie príliš dobre vybavená, ale vynahradzovali to ľudia a atmosféra, ktorá tam vládla. Začiatky boli ťažké, tréningom chýbala technika a systém, ale nikdy nie tvrdosť a intenzita.

Mojou obľúbenou partiou sú bicepsy (kľud, žartujem) - samozrejme, že sú to nohy. Na ich tréningu som odjakživa staval. Spočiatku bol mojim uprednostňovaným cvikom legpress, neskôr sa nim stali drepy. Ďalšou obľúbenou partiou je chrbát. Milujem mŕtve ťahy a zhyby. Tieto 2 svalové partie sú asi to lepšie, čo viem ponúknuť. Medzi slabiny určite patria slabučké lýtka a celkovo objemy všetkých svalov.

Do NEBBIA Bodybulding Teamu som sa dostal celkom náhodou. Už dlhší čas som bol fanúšikom facebookovej stránky NEBBIA (keďže milujem ich oblečenie), kde som sledoval prípravu Milana Šádka na Arnold Classic Amateur v Columbuse. Hneď, keď som uvidel správu o tom, že je možné stať sa členom NEBBIA Teamu, neváhal som ani sekundu s prihlásením. Vybrali ma! Spočiatku som nechcel veriť, že je to pravda, ale čo nasledovalo, bol jeden sen. Na zraze v Žiline som stretol svoje kulturistické vzory, dostal kopu kvalitného oblečenia, aj motiváciu makať ešte tvrdšie, ako predtým.
Avšak najlepšou správou bolo to, že sa ma ujal Vladimír Pajič - ten mi vypracoval tréning a jedálniček. Od začiatku spolupráce s Vláďom cvičím systémom 2+1. Základom sú viacklbové základné cviky. Tréning sa mení každé 2 mesiace a zatiaľ som maximálne spokojný.
Moje plány do budúcnosti? Určite nejaká súťaž, najradšej by som súťažil v rodnom Poprade -  avšak na to treba ešte pribrať veľa kíl a popracovať na slabinách. Na juniorskú kategóriu mám ešte 3 roky, čiže nie je sa kam ponáhľať. Záleží na tom, kedy mi dá tréner zelenú.

Diskusia k článku:

AMIX diskusia