2011 IFBB ME juniorov a masters

2011 IFBB ME juniorov a masters

Igor Kopček ... 28. jún o 14:15 - skompletizovali sme vám všetky fotogalérie z 2011 IFBB Majstrovstiev Európy v kulturistike a fitness juniorov, pôvodne zverejnené sme vám doplnili o desiatky nových fotografií. Aktuálne pracujeme na kompletnej videogalérii.
fotogaléria ... fotoreport
fotogaléria ... officials
fotogaléria ... bodybuilding junior women
fotogaléria ... bodybuilding master women
fotogaléria ... bodybuilding master men, 40-49y, up to 70 kg
fotogaléria ... bodybuilding master men, 40-49y, up to 80 kg
fotogaléria ... bodybuilding master men, 40-49y, up to 90 kg
fotogaléria ... bodybuilding master men, 40-49x, over 90 kg
fotogaléria ... bodybuilding master men, 50-59y, up to 80 kg
fotogaléria ... bodybuilding master men, 50-59y, over 80 kg
fotogaléria ... bodybuilding master men, over 60 years
fotogaléria ... bodybuilding master men, overall champion
fotogaléria ... master men classic bodybuilding
fotogaléria ... bodybuilding junior men, up to 75 kg
fotogaléria ... bodybuilding junior men, over 75 kg
fotogaléria ... bodyfitness junioriek do 163 cm
fotogaléria ... bodyfitness junioriek nad 163 cm
fotogaléria ... bodyfitness masters, open
fotogaléria ... fitness junior women

Igor Kopček ... 26. jún o 17:00 - máme po posledných finálových porovnávaniach na 2011 IFBB Majstrovstvách Európy v kulturistike fitness juniorov a masters, ktoré aj pre Slovensko priniesli úspech. Podľa predpokladov medailu získala Dominika Multáňová (skončila na 3. mieste), Barbora Mičianová naprek výraznému zlepšeniu v prevedení voľnej zostavy skončila napokon tesne pod stupňom víťazov - získala 4. miesto.
fotogaléria ... výsledkové listiny s bodovým hodnotením 

Igor Kopček ... 25. jún o 21:45 - a máme tu pre vás ďalší výber fotografií z dnešného dňa, počas ktorého sme mali možnosť sledovať semifinálové, ale aj prvé finálové porovnávania.

Igor Kopček ... 25. jún o 21:00 - pred malou chvíľou skončili posledné semifinálové porovnávania na 2011 IFBB Majstrovstvách Európy v kulturistike a fitness juniorov a masters.
Kategórie bodyfitness junioriek mali zároveň finále a podľa očakávania, na najvyšších priečkach skončila "ťumenská extra trieda" - Ušakova, Gook, Tuleubaeva. Elina Gook dominovala v nižšej kategórii, vyššiu kategóriu vyhrala bezkonkurenčná Julia Ušakova, ktorá získala aj titul absolútnej šampiónky. Vo vyššej kategórii malo zastúpenie aj Slovensko - Adela Ondrejovičová získala v silnej konkurencii zaslúžené 3. miesto aj vďaka tomu, že výrazne zapracovala na postave od nominácii v Zuberci.
V kategórii bodyfitness do 163 cm Slovenka Tatiana Piačková skončila na 4. mieste, Češka Michaela Podnecká na pódiu neskrývala svoju radosť zo zisku bronzu.
Určite vás zaujíma ako sa darilo fitnesskám Dominike Multáňovej a Barbore Mičianovej. Dominika podľa predpokladov bojuje o niektorý z cenných kovov, veľkým prekvapením pre mňa je Barbora - v postave ju rozhodcovia vybrali do TOP3 porovnávania, ak dokáže udržať formu aj zajtra a výraznejšie nepokazí zostavu, mohla by reálne bojovať o 3. miesto. 

Igor Kopček ... 25. jún o 15:10 - tak ako je to na ME a MS zvykom, aj v Madride od 10:00 prebieha semifinále 2011 IFBB Majstrovstiev Európy v kulturistike a fitness juniorov a masters. Novinkou je (vzhľadom na to, že v niektorých kategóriách je malý počet súťažiacich), že po semifinálových porovnávaniach nasleduje hneď finále a oceňovanie najúspešnejších súťažiacich. A v prevej časti semifinálových porovnávaní sa darilo Slovákom, ale aj Čechom.
Veterán Jozef Sztankay konečne dokázal presadiť sa aj na medzinárodnom pódiu federácie IFBB a domov sa vráti s bronzovou medailou.
Medaily rovnakého lesku získali aj Česi Ivan Horáček a Michal Šidík, 4. miesta získali Ľudmila Sircová a Miroslav Mráz.
Druhá časť semifinále (v ktorom nastúpia juniori a juniorky) začína o 17:00, pracujeme na rozsiahlejších fotogalériách, aktuálne vám ponúkam prvé semifinálové fotogalérie.

Igor Kopček ... 24. jún o 22:00 - ponúkame vám fotografie z prezentácie na 2011 IFBB Majstrovstvách Európy juniorov a masters v kulturistike a fitness.
fotogaléria ... fotografie z prezentácie  

Igor Kopček ... 24. jún o 18:20 - doslova pred minútou dorazili reprezentácie Slovenska a Čiech, podľa prvých informácií dôvodom ih neskorého príchodu bolo meškanie lietadla s odletom z Viedne. Aktuálne začína technický míting, prezentácia odštartuje za necelú hodinu. Ja iba pripomeniem, že tak ako je to u nás zvykom, krátko po jej ukončení na našom portáli nájdete ďalšie fotografie. 

Igor Kopček ... 24. jún o 17:00 - ponúkame vám prvé fotografie z dnešného príchodu jednotlivých reprezentácií a z exkurzie do dejiska Arnold Classic Europe.
fotogaléria ... prvé fotografie 

Igor Kopček ... 24. jún o 16:30 - pred malou chvíľou sme sa vrátili spoločne s členmi najužšieho vedenia IFBB z "exkurzie" na miesto konania prvého ročníka súťaže Arnold Classic Europe, ktorá sa bude konať 7. až 9. októbra v Madride vo veľkom štýle. Moderný a veľkolepý Kongresový palác ponúka súťažiacim a divákom naozaj skvelé zázemie, súťaže v kulturistike, fitness bodyfitness a v kategórii bikiny sa budú odohrávať v hale s priestranným pódiom, do hľadiska sa bez problémov "zmestí" 3000 divákov. Špeciálne povolenie na vstup a sprievod TOP managementu Kongresového paláca nám umožnili nahliadnuť aj do VIP zóny, kde sú pripravené priestory pre samotného Arnolda Schwarzeneggera, s účasťou ktorého počítajú nielen organizátori, ale aj Španielski priaznivci kulturistiky a fitness, s ktorými sme mali možnosť hovoriť. Mimochodom, výťah z VIP priestorov umožňuje Arnoldovi nerušený prístup nielen na vyhradené parkovisko, ale aj na akékoľvek miesto paláca tak, aby mohol (tak ako je to zvykom v Columbuse) oceniť najúspešnejších súťažiacich. Podľa predbežných odhadov, semifinálové a finálové porovnávania sa uskutočnia v sobotu a v nedeľu dopoludnia, nedeľňajšie popoludnie bude vyhradené súťažiam o celkových víťazov jednotlivých kategórií.
Po návrate z exkurzie sme zisťovali aktuálny stav u Wandy Tierney, ktorá má dohľad nad registráciou súťažiacich - Slovenská výprava ešte nedorazila, ale sú tu už Litovci, Nemci, prišli aj Poliaci (medzi nimi som s prekvapením zaregistroval Andrzeja Maszewkého, ktorý je už tiež vekom "masters"), dorazili už aj Taliani, výprava z Malty ... celkovo sa šampionátu zúčastní 26 národným reprezentačných teamov.

Igor Kopček ... 24. jún o 10:00 - už od skorého rána do Madridu prichádzajú členovia výprav z celej Európy, ktorých v sobotu a v nedeľu čakajú 2011 Majstrovstvá Európy v kulturistike a fitness juniorov a masters. EastLabs Team do Španielska prišiel s 24 hodinovým predstihom (dôvodom bolo stretnutie s prezidentom IFBB Rafaelom Santojnom a úzkym vedením IFBB, cieľom ktorého bolo prispieť k propagácii premiérového ročníka súťaže Arnold Classic v Európe) a tak máme možnosť priebežne sledovať dianie v oficiálnom hoteli Acalá - práve tu prebieha registrácia súťažiacich. Skoro ráno dorazila časť výpravy Ruska pod vedením Natalie Proskurjakovej (Natália potvrdila, že z Ruská výprava by mala mať až 18 členov, medzi ktorými hviezdami sú aktuálne víťazky a medailistky z 2011 Majstrovstiev Európy v kategórii bodyfitness žien, vekom juniorky Elina Gook, Julia Ušakova a Amitat Tuleubaeva - s Natáliou sme sa dohodli, že všetky dievčatá už tradične budeme fotografovať na kalendár v nedeľu dopoludnia), stretli sme sa už s Ukrajincami, samozrejme, je tu už početný Španielký team (podľa informácií Williama Tierneyho mal by mať až 20 členov) a samozrejme, čakáme na príchod Slovenskej výpravy.
Slováci do Madridu odchádzali dnes ráno a podľa fotografií, ktoré sa mi dostali do rúk krátko začiatkom týždňa, najväčším prekvapením pre mňa je forma, akú má veterán Jozef Sztankay. Ťažko odhadnúť, ako by sa mohol umiestniť v silnej konkurencii (William Tierney nám prezradil, že na šampionáte bude súťažiť len o málo viac ako 100 súťažiacich, z ktorých až 80% nastúpi v kategóriách masters), ale v porovnaní s 2010 Majstrovstvami sveta masters Jozef zaznamenal výrazný progres. Zvedavý som na naše juniorky, ako sa im podarilo vyladiť formu, ku ktorej boli po nominačnej súťaži v Zuberci (s výnimkou Multáňovej) pripomienky aj zo strany reprezentačných trénerov.
A na záver perlička - prihlášku na tohtoročný masters Európsky šampionát poslal aj 77 ročný súťažiaci z Talianska.   

Diskusia k článku:

AMIX diskusia