2014 IFBB World Fitness Championships - report aj o Slovenskom teame (3)

2014 IFBB World Fitness Championships - report aj o Slovenskom teame (3)

Viem, viem, viem - meškám! Od zverejnenia posledného komentáru na tému "Slovenský team na IFBB Majstrovstvách sveta vo fitness" už uplynul nejaký čas (ten mi "vyplnili" súťaže v Petrohrade a v Moskve), ale na to, aby som zhodnotil vystúpenie zvyšku bikini fitnessiek zo Slovenska, ktoré v Montreale dostali šancu reprezentovať, som potreboval čas. Aspoň 2 hodiny bez naháňania, sledovania minútových ručičiek, ktoré odmeriavajú čas do nástupu ďalšej kategórie na pódium, do doletu, príletu, presunu z letiska domov, čas nevyhnutný na spracovanie materiálu, na pobalenie kufra a opätovného návratu na letisko.
Aktuálne mám cca 10 hodín do odletu (opäť ten čas!) na IFBB Svetový šampionát mužov a ako sa poznám, určite na základe poznámok si už po semifinále (to nás čaká už v piatok) sadnem za notebook, aby som vám sprostredkoval nielen atmosféru Majstrovstiev sveta v kulturistike (tie sa po roku 2011, po Ekvádore, opäť konajú na Juhoamerickom kontinente), ale aj reálne možnosti reprezentantov Slovenska.
Nuž teda, aby som si "oprášil" písanie - kto nám to ešte ostal? Aký je môj (subjektívny, vždy len a len subjektívny) názor na vystúpenie bikini fitnessiek Pohánkovej, Milovej, Brutenič a Priterskej? Mali "na viac", alebo rozhodcovia boli k zhovievaví a milosrdní? Ako by som bodovo ocenil ich formu a výkon ktoré ukázali na pódiu Svetového šampionátu vo fitness?

Skôr ako tak urobím, opäť vám pripomeniem bodovací systém, ktorý som použil v 1. časti a samozrejme aj v 2. časti reportu:
  • 100 až 95 bodov ... extra trieda, prakticky by som nič na príprave nemenil, moju drobnú kritiku (na každom nájdem chybu!) si netreba všímať
  • 94 až 80 bodov ... skvelé vystúpenie, našiel by som tam chyby, ale nie sú rozhodujúce, môžu však ovplyvniť cestu na absolútny vrchol, takže nezaspať na vavrínoch!
  • 79 až 65 bodov ... v podstate pochvala, aj keď sa to na prvý pohľad nemusí tak zdať; áno, áno je na čom pracovať, je čo zlepšovať, ale kto je dokonalý?
  • 64 až 50 bodov ... nebola to žiadna sláva, ale ak prídu radikálne zmeny v príprave, stále by som to videl optimisticky; nevzdával by som to, teraz ešte nie!
  • menej ako 50 bodov ... nie každý, kto má bicykel bude Sagan, nie každý, kto kope do futbalovej lopty môže byť Hamšík či Škrteľ; preto - najvyšší čas skončiť a venovať sa niečomu inému; čo tak šachy, petang, alebo mariáš?

Stanislava PRITRSKÁ ... spomínam si na prvé moje stretnutie so Stankou na Majstrovstvách Slovenska 2013 (konali sa v Nitre), kde na mňa zapôsobila ako cieľavedomá žena, ktorá na dosiahnutie požadovaného výsledku nehľadí na tréningovú drinu, odriekanie, neľutuje samu seba a ak "zlyhá", dokáže sa zo zlyhania poučiť. Opakovane ma o tom presviedčala v nasledujúcom období - po 5. mieste z Nitry už o týždeň neskôr získala 3. miesto na Mozolani Classic, v jeseni sa opäť tretím miestom (za Plevákovou a Kuglerovou) nominovala na 2013 Svetový šampionát, kde síce nepostúpila do TOP 15, ale vďaka tomu urobila (predpokladám) radikálnejšie zmeny v príprave. Výsledok? Skvelá "fazóna" na jar 2014 (iba pripomeniem - na 2013 Svetový šampionát prišla príliš "vydiétovaná", vytrápená, čo bikini fitnesskám rozhodcovia neodpúšťajú; Stanke to rozhodcovia "spočítali" aj na Svetovom pohári, ktorý sa konal 2 mesiace po 2013 IFBB Majstrovstvách sveta, kde získala 8. miesto, no potenciál ukázal tým, že porazila aktuálnu absolútnu víťazku Oľgu Vyazmetinovu z Ukrajina)!
Pritrská na jarné domáce súťaže sezóny 2014 prišla "plnšia" ako pred polrokom, na nominačných pretekoch (Nitra - Majstrovstvá Slovenska 2014, Mozolani Classic 4) síce skončila opäť na 3. mieste, ale na IFBB Majstrovstvách Európy získala nečakané prvenstvo (porazila tu okrem iných aj na medzinárodnej scéne debutujúcu Michaelu Brutenič) a ukázala, akým smerom by sa mala uberať (napriek veku), ak chce dosahovať ďalšie skvelé výsledky.
No prišla Kanada a s ňou (napriek tomu, že doma výsledkovo aktuálne "kraľuje") len tesný postup do finále. Je jej 6. miesto na IFBB Majstrovstvách sveta dobrým výsledkom? Podľa mňa áno, aj keď si osobne myslím, že ak by do Montrealu prišla s jarnou formou, mohla skončiť o niečo vyššie. Čo by jej mohli rozhodcovia vyčítať? "Mäkkosť" a stratu pevnosti v zadných postojoch (dolná časť tela), ktorá bola v kontraste s (pre mňa) neočakávanou "unavenosťou, utrápenosťou" pri čelných postojoch. Chválim ju za bojovnosť, nasadenie (rada - v zadných postojoch určite nekríž nohy!), vďaka ktorému dokázala získať postup do finále aj napriek tomu, že ju rozhodcovia porovnávali v druhom a dokonca aj treťom porovnávaní.
Vo finále ju rozhodcovia videli na šiestom mieste a musím s nimi súhlasiť (aj keď som zachytil nejaké úvahy o nedocenení) - pohľad do výsledkových listín ukazuje výrazné zaostávanie za päticou bikini fitnessiek (bodový rozdiel medzi prvým a piatym miestom bol iba 3. body, medzi piatym a šiestym až 10 bodov).

Čo by som radil? Vrátiť sa k "fazóne", ktorú ukázala Stanislava na jar 2014, nepreceňovať výsledky, ktoré dosiahla/bude dosahovať na domácej scéne (tie môžu zvádzať k mimoriadne vysokým ambíciám a ak nebudú naplnené na medzinárodnej scéne, prinesú iba o to väčšie rozčarovanie), oplatí sa zapracovať na postojoch tak, aby ľahšie zakryla svoje nedostatky (nenahovárajme si, každá bikini fitnesska ich má!). Moje hodnotenie? Aktuálne 79 bodov.


Olívia POHÁNKOVÁ ... po výraznom úspechu na Arnold Classic Europe, kde Olívia získala prvenstvo v najvyššej kategórii, som úspech v podobe akéhokoľvek cenného kovu očakával od Pohánkovej aj na IFBB Svetovom šampionáte vo fitness. Som rád, že som sa nemýlil, som rád, že Olívia v Montreale získala 2. miesto za ostrieľanou Oľgou Putrovou aj napriek tomu, že jej postup do finále nebol jednoznačný - v semifinále ju porovnávali v druhom porovnávaní (videl som, že na pódiu ju to zaskočilo, ale to, že ju rozhodcovia "prehliadli" a nevyvolali do prvého porovnávania určite súviselo s nezvládnutou farebnou úpravou pokožky, Olívii "dobré body" nepridala aj strnulosť v prezentácii, v ktorej nepochopiteľne nedokázala "predať" to, v čom je jej sila - výnimočné proporcie a silu v zadných postojoch).
Na finále však nastúpila Olívia s výrazne lepšou úpravou pokožky ("trafila" vhodný odtieň, navyše pridala lesk) a aj keď sa v porovnaní so semifinále jej nohy potiahli vrstvou vody (očakával som to, pretože ešte pred finále absolvovala tréning stehien - k čomu to bolo dobré?), rozhodcov upútala už spomínanými, takmer ideálnymi proporciami, vďaka čomu nepochybne prehliadli už spomínané chyby v prezentácii.
Výsledok Pohánkovej (5. miesto v semifinále a 2. miesto vo finále) jasne ukazuje, že rozhodcovia na medzinárodnej scéne v bikini fitness v mnohých prípadoch uprednostnia proporcie, pevnosť v zadných a predných postojoch (vysvetlenie nájdete v druhej časti reportu), šarm a tzv. kúzlo osobnosti skombinované so schopnosťou prezentovať výsledky tréningu na pódiu, pred prepracovanosťou svalov chrbta, paží, pliec - tzn. aktuálnou "formou", ktorá je oceňovaná (a požadovaná) výraznejšie v kategórii bodyfitness. Bodové hodnotenie? 85 bodov!


Jana MILOVÁ ... po Denise Hargašovej (tú som spomenul v 1. časti reportu), ďalšou členkou B-výberu Slovenska bola Milová. Janu na našej bikini fitness scéne registrujem viac ako dva roky (súťaží od roku 2012), počas ktorých vytrvalo bojovala na domácej scéne o umiestnenie v TOP3. Oceňujem, že sa nevzdala, pracovala na sebe a čakala na svoju príležitosť aj napriek tomu, že rozhodcovia na Slovensku ju "odsúvali" na deprimujúce 4., 5. alebo 6. miesto.
Príležitosť prišla v podobe Mozolani Fitness Cup 2014 - toho sa zhodou okolností nezúčastnila Veronika Guľášová (súťaž sa konala v čase, kedy sa v Mexiku odohrávali IFBB Majstrovstvá sveta juniorov a masters, na ktorých štartovala Veronika spoločne s talentovanou Kandráčovou), prestávku od súťaženia si dala Lipovská s Plevákovou, šanca reprezentovať nebola ponúknutá Valérii Marcišovskej (aj keď viem, že tá, rovnako ako Denisa Hargašová, bola pripravená nastúpiť na IFBB Majstrovstvá sveta vo fitness aj za podmienky, že by si hradila komplet náklady súvisiace s cestou a pobytom v Kanade tzn. ako členka B-teamu) a tak reprezentačný B-výber bol doplnený práve o Janu.
Úprimne povedané, keď som meno Milová videl na reprezentačnej súpiske, prekvapilo ma to, ale spomenul som si na Ivetu Kuglerovú - tá bola nominovaná na svoje prvé Majstrovstvá Európy zo 4. miesta z nominačnej súťaže na Slovensku a na Európskom šampionáte dokázala zvíťaziť. A Montreal ukázal, že Jana sa chopila šance! Na súťažnom pódiu som síce zaregistroval v porovnaní so súperkami niektoré nedostatky (Jana, zapracuj ešte viac na pevnosti postavy!), tie však eliminovala výraznou prezentáciou (odporúčam doladiť ešte čelný postoj ) - aj vďaka nej sa zo semifinálového 6. miesta "posunula" vo finále na tesné, ale zaslúžené 5. miesto.
Jana bola po Denise Hargašovej pre mňa ďalším veľkým prekvapením výberu Slovenska a tak jej (aj napriek "nemedajlovému" umiestneniu) dávam 85 bodov.


Michaela BRUTENIČ ... keď som pred rokom po súťaži v Trenčíne, kde Brutenič debutovala na súťažnom pódiu, pri odchode zo sály náhodou stretol Michaelu, jej manžela a trénerov (Soňu a Ruda Kopčokovcov), využil som príležitosť a pochválil ju. Nie za výsledok (mimochodom, rozhodcovia jej "nadelili" posledné miesto), ale za výkon, ktorý bol viac ako povzbudzujúci.
V tom čase som ešte netušil, že Michaela sa k posilňovaniu a následne k súťaženiu v kategórii bikini fitness dostala po pôrode, kvôli nadváhe. Výsledok? Ak si dobre spomínam, "zhodila" viac ako 30kg (viac informácii o nej sme písali na projekte FitnessTreneri.sk), upravila svoju postavu do podoby, ktorá je inšpiráciou pre ďalšie mamičky - to, že súťaží (musím podotknúť, že po premiérovej súťaži v Trenčíne veľmi úspešne), je iba výsledkom jej cieľavedomosti a odhodlania.
Po premiére na medzinárodnej scéne (na IFBB Majstrovstvách Európy), kde Michaela nastúpila zbytočne "vysušená a vydiétovaná", ako členka B-teamu Slovenska prišla do Montrealu v takmer dokonalej forme. Disponovala postačujúcou tvrdosťou (opäť odkážem na druhú časť reportu, kde som vysvetlil, aké kritériá sú rozhodujúce pre hodnotenie formy v bikini fitness), takmer ideálnymi proporciami, vďaka prezentácii dokázala vo finále upútať - na pódiu bola doslova neprehliadnuteľná. Výsledok?
V semifinále (napriek tomu, že v jej kategórii štartovala už spomínaná Stanislava Prítrská - tú nominačná komisia SAKFST "posunula" do A-teamu Slovenska) bola hneď v prvom porovnávaní, vo finále získala zaslúžené 3. miesto.
Čo by som odporúčal zlepšiť? Zapracovať ešte na pevnosti postavy, sústavne pracovať na dolnej časti tela, doladiť detaily prezentácie (vadí mi strnulosť a nedostatok "pohybovej ladnosti") a nevidím dôvod, prečo by Brutenič nemohla byť už od budúceho roku stabilnou členkou A-teamu Slovenska a na medzinárodnej scéne sústavne získavala TOP3 umiestnenia.
Moje bodové hodnotenie? Stále je na čom pracovať, stále je čo zlepšovať, ale bez prižmúrenia oka jej dávam 90 bodov!

Čo ukázal 2014 Svetový šampionát vo fitness v Kanade?

Jednoznačne to, že výkonnosť v každej "ženskej" kategórii je mimoriadne vyrovnaná a o úspechu/neúspechu v aktuálne najatraktívnejšej kategórii bikini fitness (práve tam nastupuje najviac súťažiacich, práve tam je najväčší "dopyt" po reprezentačných miestach) rozhodujú doslova detaily. Vďaka bikini fitness a "hviezdnej" štvorici Ondrejovičová - Purdjaková - Sečkárová - Multáňová (ak ostanú súťažiť na amatérskej scéne aj v ďalšom období) Slovensko môže prinášať z prestížnych medzinárodných súťaží bez problémov skvelé výsledky. Aj ja si však myslím, že prospelo by, ak by možnosť súťažiť na "Európe" alebo na "svete" dostali aj ďalšie potencionálne adeptky na reprezentačné tričko - tam, kde je ponuka najväčšia, tzn. v bikini fitness.
Možno by SAKFST mohla prehodnotiť pravidlá, ktoré rozhodujú o účasti/neúčasti súťažiacich v A alebo B teame a ponúknuť možnosť štartovať "na vlastné náklady" (a tým získať skúsenosti v silnej medzinárodnej konkurencii  + zároveň mať odpoveď na otázku "uspejem pred medzinárodným rozhodcovským zborom?") ešte väčšiemu počtu bikini fitnesskám z tzv. druhého levelu (mimochodom, práve "druhý level" Slovenska bol v tejto kategórii na IFBB Svetovom šampionáte mimoriadne úspešný). Aktuálna informácia totiž hovorí, že v B-teame za každú národnú federáciu môže nastúpiť až 17 športovcov. A ako ukázal 2014 IFBB Svetový šampionát v Kanade, uspieť na medzinárodnej scéne môžu aj Slovenky, ktoré (podľa "slovenských" kritérií) majú iba minimálnu šancu na úspech.

Počul som aj názor, že možno kvôli férovosti (a aj kvôli tomu, aby sa eliminovali úvahy o protežovaní; v súvislosti so SAKFST sa opakovane spomína už otrepané "kto s kým má aký vzťah", podľa toho má menšiu/väčšiu výhodu/nevýhodu na štart v A-teame, kde je všetko komplet hradené - čo tak týmto rečiam dať definitívne STOP?) by pomohlo, ak by všetky súťažiace z kategórie bikini fitness nastupovali na súťaže "na vlastné náklady". A SAKFST by preplácalo (po súťaži priatelia, po súťaži) náklady na letenky a registráciu iba tým najúspešnejším na základe pevne stanovených kritérií. Napríklad tým, ktoré postúpia do finále.
Nikto netvrdí, že každá bikini fitnesska by mala dostatok financií na letenku, nikto netvrdí, že by to bolo najlepšie riešenie, alebo riešenie dostupné pre každú, ale aspoň by to boli podmienky nespochybniteľné - a platili by pre všetky, ktoré majú pociť, že práve ja "to na Európe, alebo na svete ukážem!" Bikini fitness sa od roku 2011 posunul (čo sa rozhodovania týka) neuveriteľne dopredu, stále však v hodnotení (a následnom výbere) zohráva najvýznamnejšiu rolu tzv. subjektívny názor rozhodcov (trénerov) - a ten určite nemusí byť vždy objektívne správny, navyše, ako ukázal Montreal, ľahko sa dá spochybniť!
A obávam sa, že 80-85% domácich rozhodcov zrejme ani prostredníctvom našich videoklipov nevidelo, čo sa deje na IFBB Majstrovstvách Európy, alebo sveta. Výsledok? Dievčatá doma aktuálne považované za hviezdy bikini fitness vonku uspeli s "odretými ušami" a "odpisovaný druhý level" takmer 100% uspel.

Uvidíme, čo prinesie rok 2015, nechajme sa prekvapiť ...

Diskusia k článku:

AMIX diskusia
Paľo nemusíš sa cítiť ukrivdene
autor: admin | dátum: 25.11.2014 21:25:38
aj keď nesúhlasím s tebou vo všetkom čo píšeš, máš však právo na svoj názor. Nič viac, nič menej k tomu nemôžem napísať. V bikini fitness však niekedy ťažko hľadať logiku, keď si ale "robím/robíme" štatistiku (s Matthiasom súťažíme, kto "trafí" dievčatá do "prvého porovnávania") úspešnosť máme cca 80% (spravidla vždy trafíme 4 z 5) - takže až tak veľmi (aj keď iba stojím pod pódiom) sa od "rozhodcovského priemeru" neodlišujem.
V tomto roku som v podstate nekomentoval výsledky na SVK súťažiach - myslím si však stále, že nám tu chýba niečo, čo by znížilo (ako píšeš) počet nespokojných. Čo? Seminár s Pawlom Fillebornom, ktorý by objasnil všetko, čo súvisí nielen s bikini fitness, ale aj men´s physique. Seminár pre rozhodcov, trénerov, súťažiacich, seminár pre teba, mňa, pre všetkých. Aby sa už tebou spomínaní tréneri, súťažiaci atď. nemuseli pýtať prečo, kvôli čomu a ako.
Na medzinárodných súťažiach pozorne sledujem, kto rozhoduje Slovenky/Slovákov, pýtam sa rozhodcov (tých, ktorí ich rozhodujú - ak sa dá, zháňam aj body po semifinále) na ich názor - a ten následne zapracujem do komentára k súťaži. Sám vieš, že pochválim, ale ak niekto skončí na "horšom" ako 1. mieste, napíšem svoj názor, prečo (možno) neskončil ako víťaz. A netvrdím, že len a len môj názor je 100% pravdivý, platný atď. - vždy je to môj SUBJEKTÍVNY pohľad na súťaž. To vždy zdôrazním.
A aby nevznikol omyl - Olívii fandím rovnako ako ty. Takže nevidím dôvod prečo okolo toho toľko polemizovať. Koľko ľudí, toľko názorov - najmä na bikini fitness.Ty si Pohánkovej tréner, ty budeš rozhodovať o tom, v akej forme bude nastupovať na súťažné pódiá. Ja budem iba pod pódiom a budem sledovať, čo sa na ňom deje. A ty (ak budeš mať záujem) budeš mať tiež priestor (vidím, že píšeš rád) prezentovať súťaž "svojimi očami". Nie niekde zastrčený v komentároch, ale priamo na EastLabs.SK. Nie pol roka po Európe, ale okamžite po súťaži. Nemám s tým najmenší problém.
nesúhlasím...
autor: Pavol Korpáš | dátum: 25.11.2014 12:24:17
...myslím že tvoje názory sa práveže s názormi rozhodcov často nezhodujú !!!...nesúhlasím s tým že ich prirovnávaš k tvojim názorom !!! Navrhujem keď tak im daj priestor na vyjadrenie a potom to prezentuj... ale ako ty píšeš to vôbec nie je ...názor rozhodcov je často úplne iný ako tvoj, o čom som sa ja mal možnosť presvedčiť osobne na súťažiach kde si ty fotil a preberal si počas toho formu dievčat a typoval si výsledok... a podľa mňa Igor a neber to v zlom sú tvoje názor často úplne mimo... a jednoducho idú proti logike. K tomu dodám odporučenie pre športovcov a športovkyne z našej SAKFST : " Ak chcete vedieť konkrétnejšie prečo ste na súťaži skončili tak alebo onak, kľudne sa spýtajte priamo po súťaži rozhodcov a oni vám povedia svoj názor. Nikomu z nosa neodhryznú. Osobne myslím že čo sa týka súťaží tohoto roku u nás bolo všetko od organizácií súťaží(občas problém s lístkami) až po rozhodovanie úplne v poriadku. Samozrejme že po súťažiach som si všimol nespokojnosť niektorých pretekárov, pretekáriek a ich trénerov... a zasa len podotknem treba sa hneď na mieste opýtať rozhodcov, oni vám povedia v čom ste zaostali ...čo treba zlepšiť.

Tak napr. ja osobne si myslím že Olíviu prehliadli na majstrovstvách Europy... bola to jej prvá veľká súťaž a stála tam ozaj zastrčená medzi súperkami tak že jej bolo vidno asi tak polovicu tela. Aj keď som sa jej snažil ukázať nech vykročí vpred a následne by pódiový rozhodca upravil pretekárky tak aby ich bolo dobre vidno. V ten deň to bola posledná kategória na pódiu. Asi o 23:00 možno neskor ... rozhodcovia mali toho od rána dosť... bola v skvelej forme a dokazuje to aj skutočnosť že o doslova pár dní neskôr všetky tie jej súperky z majstrovstiev europy na čele s PUTROVOU porazila v Prahe na Olympií. Dúfam že tu nezačneš písať ako do Olympie zmenila formu...lebo ju nezmenila nijako...taká istá bola ako na ME... a predsa PUTROVU porazila( aj aj všetky tie ktoré boli pred nou na ME...len tu nezačni písať že PUTROVA bola v slabšej forme, lebo tiež nebola... bola pripravená tak ako na ME a možno aj kúsok lepšie...) To logicky znamená že ak Putrovú už raz porazila na Olympii, tak ju mohla poraziť aj na svete...akurát mala byť Olívia viac vyrysovaná...hotovo bodka. Porazila ju raz a mohla aj druhý raz... Tvoje tvrdenie že by ju nemohla poraziť je podľa mojich argumentov vyvrátené. Práve že vyrysovanie vtedy Oliví pomohlo..... napr. Arnold Clasicc už podľa mňa bolo len tak tak... tvoj názor bol že to je najlepšie.... ja som vtedy vravel že to treba viac vyrysovať lebo chýbali výraznejšie zárezy na bruch a bokoch...nohách. Zdôrazním že ak sú baby vyrysované ale nenapínaju svaly napr na nohách... vyzerá to najlepšie... To že trenovala nohy vždy pred súťažou bolo len kôli tomu aby sa do nich ako tak naliala krv a zväčšil sa objem...lebo pri PUTROVEJ by jej nohy vyzerali naozaj tenko.... a budem stále tvrdiť že jej to neuškodí ani ju to nezaleje !!! Oliívia potrebuje pri svojej výške ešte totiž na nohy kus hmoty nabrať.

Netreba si Igor totiž pliesť super totálne vyrysovanie...odvodnené...vytríbené brutálnou diétou, vyprúžkované u MUŽOV ( tam rozhodne pred súťažou cvičiť nohy netreba) s dievčatami čo tam viacmenej prejdu pár krokov hore dolu a postavia sa viac menej uvoľnene... nemajú stehná vôbec čo napínať... !!! tak že tam to ozaj rolu nehrá. Pár drepov určite neuškodí...skôr pomôže.
Paľo
autor: admin | dátum: 19.11.2014 14:37:20
Považujem ťa za skvelého trénera, tvoje výsledky hovoria sami za seba. Olíviu som po prvý krát zaregistroval na ME v Španielsku, nespomínam si, žeby som sa na jej adresu vyjadroval v dobrom/zlom/akokoľvek, ale forma, v akej tam nastupovala neoslovila ani rozhodcov, ani mňa. Chváliť som ju začal až na základe zmeny formy a ... výsledkov, po ACE - myslím, že zaslúžene, zároveň aj teba (ak zverenec dosiahne úspech, je to spoločný úspech). Vysušenosť - možno nesprávne, ale označujem tak formu, s akou prišla Olívia na Európu. Rozdiel vo forme, akú ukázala na ACE bol evidentný a tam ukázala, čo v bikini fitness (nie podľa mňa, ale podľa rozhodcov, ktorí rozhodujú na medzinárodnej scéne) aktuálne letí. Ku Kanade - Putrovú by neporazila, aj keď by som to jej (aj tebe) naozaj veľmi prial, k zhoršeniu/zlepšeniu výsledku (ako k tomu dochádza) som napísal komentár v 2. časti reportu, tvrdím (môj názor), že vo finále Olívia nebola lepšia ako v semifinále, tvrdím, že v semifinále ju rozhodcovia prehliadli - stáva sa to. Samozrejme, mám niečo "vymyslené" aj pre teba, dostaneš veľký priestor ukázať "ako sa dá z takmer nuly urobiť špičková bikini fitnesska" - skončia súťaže, prídem za tebou. Dohodnuté!
Olívia...aj tak z nej nič nebude... :)
autor: Pavol Korpáš | dátum: 19.11.2014 00:34:28
moc sa mi ani nechce ale čert to zober...idem teda pár viet napísať... hmmmm ach tá Olívia :)

... sa mi páči Igorko ako ju vynášaš do neba a ako podla teba je dobrá a ako si videl jej potenciál a proste bla bla bla...

teraz odbočím od Olívie na chvíľu k Nikol Weiterovej... tá keď odo mňa "odišla" doslova ovešaná zlatom zo všetkých súťaží tak trochu ovplyvnená aj tebou a začala trénovať s M.Č. , tu už budem končiť a nerozvíjať to ďalej. Všetci vieme ako to dopadlo.
OK k veci.... potom keď som začal trénovať Olíviu hovoril si, že smutný Paľo Korpáš začal trénovať "dáku babu z ktorej aj tak nikdy nič nebude" a chce ju ťahať do repre ... haha bavil si sa na tom.
Mimochodom nikdy som kvôli tomu smutný nebol...
Páči sa mi ako Olíviu vynášaš teraz "hore"... ďakujem za uznanie.
...no súvis Olívia a Nikol... dievčatá, ktoré sa dajú celkom ľahko priamo či nepriamo ovplyvniť. Tak aj Olívia bola ovplyvnená... slovíčko vysušená ako"Igor povedal"sú pre mňa úsmevné. Olívia nechcela byť teda moc "vysušená" ako to ty hovoríš, tak som jej to aj napriek mojej nevôli schválil a aj som čakal, že to dopadne ako to dopadlo... keby bolo po mojom tak má zlato...( kľudne to okomentuj ako chceš, ale ja som o tom presvedčený) ... teraz ešte rýchlo k semifinále... tuším dokonca postupovala zo 6miesta...nie z 5 nechce sa mi to teraz zisťovať...to je jedno, ale ak si už v prvej 6tke...to znamená že na majstrovstvách sveta ťa nik neprehliadol !!! áno uznávam, že farba bola odtieňom slabšia, čo sa vo finále druhý deň doladilo aj prezentácia málinko ostýchavá.... ale to pre profi rozhodcov, ktorí tam v Kanade sedeli doslova na pár centimetrov od pretekárok určite neurobilo skok zo 6 či 5 na 2 miesto. Rozhodne nesúhlasím s tým čo píšeš a tvoj názor, že vo finále bola viac "zavodnená" je úplne mimo reality...!!! keby to bolo ako tvrdíš, tak by zhoršením formy klesla akurát z 5 na horšie 6 miesto.... ani farba, ani glanc, ani úsmev, ani Kristus, Alah, Aladin ...svätená voda...Fico.... nepomohol k tomu 2 miestu. Ešte k tomu tréningu, len krátko... To ti poviem a vysvetlím osobne, Igor určite to pochopíš... nemôžem len tak verejne... všetci by to totiž robili :) ... kľudne sa opýtaj, rád ti odpoviem na to ako som z dievčaťa, ktoré si ty pred tým ako bola "hviezda" ,označoval za tú z ktorej nič nebude, priviedol v jej prvej súťažnej sezóne na svetové podiá... :)
s pozdravom Palo