Slovenská légia na 2016 Majstrovstvách sveta juniorov, 1. deň

Slovenská légia na 2016 Majstrovstvách sveta juniorov, 1. deň

EastLabs Team sa zúčastňuje 2016 IFBB Majstrovstvá sveta juniorov a masters vďaka reklamnej spolupráci so spoločnosťami TIPSPORT a AMIX Nutrition. Ďakujeme za podporu všetkým našim reklamným partnerom!

EastLabs Team v hlavnom meste Dominikánskej republike, v Santo Domingo, kde prebiehajú 2016 IFBB Majstrovstvá sveta juniorov a masters v kulturistike, klasickej kulturistike, bodyfitness, fitness, fitness bikini a ďalších IFBB nomináciách, pozorne sleduje predovšetkým členov výpravy Slovenska. Pripomeniem, že po volebnej konferencii je pre "staré" SAKFST vedenie (tzn. pre trojicu bývalý prezident SAKFST Milan ČÍŽEK a repre tréneri Natália LENÁRTOVÁ - Ľubo MATEJÍČKA; doplním, že nový prezident SAKFST Boris MLSNA sa s výberom Slovenska prišiel rozlúčiť v Bratislave tesne pred tým, ako vyrazili na cestu) tento Svetový šampionát posledným a tak ako som predpokladal, rozlúčia sa s funkčným obdobím vo veľkom štýle - už v prvý deň šampionátu sme zažili žatvu cenných kovov!

Michal ZAUKOLEC ... potvrdil očakávania a v kategórii klasická kulturistika, už pri nástupe na súťažné pódium som ho mal v TOP3. Nasledujúce porovnávania ho u mňa posunuli na TOP2 pozíciu, veril som však, že u rozhodcov sa presadí vďaka masívnosti a aj kvalite a získa zlato. Nemýlil som sa!
Pohľad do výsledkovej listiny ukáže, že Zaukolec s prehľadom zvítazil v každom kole a zaslúžene získal pre Slovensko prvý titul zo Santo Domingo. Iba dodám, že na Michalovi som si vyskúšal tzv. Belous príbeh - na súťaži 2014 Mozolani Classic v amatérskej kategórii jasným absolútnym víťazom bol Ukrajinec Oleksandr BELOUS, ktorému som tesne pred vyhlasovaním výsledkov na otázku "ako som skončil?" povedal so smutnou tvárou, že získal 4. priečku ... viete si predstaviť spočiatku sklamanie v očiach a následnú radosť keď zistil, že zvíťazil :-)

2016 IFBB Majstrovstvá sveta juniorov - klasická kulturistika ... 281 fotografií

Viera BOŽÍKOVÁ ... moje očakávania v kategórii bodyfitness junioriek 100% nenaplnil nováčik v reprezentácii, Božíková. Postup do finále je nesporne pekný výsledok, no atraktívna juniorka doplatila predovšetkým na nervozitu a základné chyby, ktoré robila na pódiu v jednotlivých postojoch a ktoré ju (v porovnaní s konkurenciou) zrážali nižšie a nižšie. Pohľad do výsledkových listín ukáže, že po semifinále bola na mieste 5., finálová prezentácia a porovnávania ju "zrazili" o priečku nižšie. Viera má potenciál, ak chce však byť úspešnejšia, musí ešte nabrať na svalovej hmote a predovšetkým optimálne zvládnuť predovšetkým základný a zadný postoj bez zbytočného zdvíhania ramien hore, čím stráca na šírke.

2016 IFBB Majstrovstvá sveta juniorov - bodyfitness ... 160 fotografií

Sabina PLEVÁKOVÁ, Michaela KANUŠČÁKOVÁ, Jana KLEINOVÁ ... od budúceho roku IFBB PRO súťažiaca Pleváková nastúpila na súťažné pódium o niečo plnšia, ako so bol v jej prípade zvyknutý, napriek tomu som ju už po prvom porovnávní mal na TOP2 pozícii. U mňa bola prvá (som Pleváková pozitív), ale jej kategória bola mimoriadne silná - prekvapila ma bikinifitnesska z Turecka, páčila sa mi Ukrajinka a aj Kanuščáková. Pohľad do výsledkových listín ukáže prekvapujúcu informáciu! Sabina bola po semifinále až na 3. mieste (medzi súťažiacimi boli minimálne rozdiely) a až vo finále si "naklonila" rozhodcov na svoju stranu.
Kanuščáková pôsobila na súťažnom pódiu veľmi dobre, bojovala, myslím však, že za súperkami strácala o niečo v zadných postojoch (treba niečo vymyslieť čo s tým zadkom) a napokon získala nešťastné 4. miesto. Pravdou ale je, že konkurencia bola mimoriadne silná.
Kleinová skončila v rovnakej forme, ako na IFBB Svetovom šampionáte žien, na 8. mieste čo iba potvrdzuje moje slová, ktoré som na jej adresu smeroval niekoľkokrát - ak prídu na súťažné pódium rovnako atraktívne súperky ako je ona, s lepšou prezentáciou a lepšími proporciami, vďaka jej "bodyfitness vzhľadu" a o niečo kŕčovitejšej prezentácii ju budú porážať.

2016 IFBB Majstrovstvá sveta juniorov - bikinifitness do 160cm ... 228 fotografií

Timea TRAJTEĽOVÁ ... konečne pôsobila na pódiu suverénnym dojmom, na jej prezentácii som nevidel žiadnu nervozitu, nerobila chyby v postojoch a u mňa bola jasnou víťazkou hneď od prvého momentu, ako jej kategória nastúpila na súťažné pódium. Po odchode trojice Pleváková - Cakoci - Pohánková do IFBB PRO divízie práve od nej očakávam, že bude nosiť na Slovensko cenné kovy z kategórie bikinifitness z najprestížnejších IFBB súťaží a ak sa nič mimoriadneho nestane, myslím, že v roku 2018 by mohla aj ona súťažiť (vďaka dosiahnutým výsledkom a ústretovosti nového vedenia SAKFST) v IFBB PRO divízii. Pripomeniem, že v Santo Domingo som opäť stretol aj Ekaterinu ABRAMOVU, s ktorou Trajteľová spolupracuje od 2016 Patriot Bikini Fitness Camp-u LETO.

2016 IFBB Majstrovstvá sveta juniorov - bikinifitness do 166cm ... 115 fotografií

Sabina PLEVÁKOVÁ, absolútna Majsterka sveta ... Slovensko v Santo Domingo potvrdilo, že "staré" vedenie SAKFST zvolilo na IFBB Svetový šampionát optimálne zloženie reprezentačného výberu Slovenska a v boji o titul absolútnej víťazky nominácie bikinifitness junioriek sme mali napokon dve súťažiace - Plevákovú a Trajteľovú. Sabina oslovila rozhodcov viac a tak sa s amatérskou scénou lúčí ziskom absolútneho víťazstva. Gratulujem!

2016 IFBB Majstrovstvá sveta juniorov - bikinifitness OVERALL ... 26 fotografií

Dodám, že aj v druhý deň IFBB Svetového šampionátu na súťažné pódium nastúpia juniorky (fitnessky Baniková, Juricová, Kovalská), súťažiť budú aj masters bikinifitnessky Medunová s Kulichovou, sledovať budeme aj vystúpenie masters bodybuildera Brosmana.

Diskusia k článku:

AMIX diskusia