2017 IFBB Elite Ranking - poznáme prvých absolútnych víťazov!

2017 IFBB Elite Ranking - poznáme prvých absolútnych víťazov!


Viac ako rok a pol TOP funkcionári IFBB hľadali optimálny model rebríčka, ktorý by zohľadňoval úspešnosť amatérskych športovcov z nominácií bodybuilding, classic bodybuilding a men´s physique (muži) a bikinifitness a fitness (ženy). Povráva sa, že práve teto rebríček (akási obdoba nášho EastLabs Best, ktorý v roku 2017 budeme zostavovať po 4. krát), ktorý aktuálne začal písať prvý rok svojej existencie pod názvom IFBB Elite Raking, sa stal "primárnym jablkom sváru" medzi IFBB International a NPC - IFBB PRO League. Dôvod?

V NPC - IFBB PRO League motiváciou k súťaženiu je predovšetkým snaha získať štatúť IFBB PRO súťažiaceho (pretože amatéri na tejto výkonnostnej úrovni nikdy a na žiadnej súťaži v USA nezískavajú finančné odmeny za dosiahnutý výsledok), IFBB International pripúšťala už v minulosti finančné odmeny pre amatérov (pripomeniem, že finančné odmeny pre súťažiace z nominácie fitness sa "rozdávali" už na IFBB Majstrovstvách sveta 2010 aj 2013; na národných súťažiach v niektorých členských krajinách IFBB International udeľovanie finančných odmien sa tiež akceptuje), no nebolo to v roszahu, aký bol deklarovaný zo strany prezidenta IFBB Rafaela SANTONJU v januári 2017.

Na IFBB Elite Ranking rebríček bolo totiž vyčlenených rovných 200.000€ (cca 240.000USD), ktoré sa môžu vnímať aj ako dôvod na zotrvanie medzi amatérmi (aj keď športovec/športovci splnil/splnili kritéria na prestup do IFBB PRO League). V súčasnosti je však jasné, že cesty IFBB International a NPC - IFBB PRO League sa definitívne rozišli, IFBB Internatiional kreuje novú PRO organizáciu (pod názvom IFBB Elite PRO) - napriek tomu aj v budúcom roku bude zostavovať rebríček úspešnosti, ktorý rovnako ako v tomto určí tých, ktorí získajú podiel z ešte vyššieho finančného balíka

Ako sa rozdeľujú financie v tomto roku

  • prvý stĺpec ... nominácie bodybuilding, classic bodybuilding, men´s physique, bikinifitness
  • druhý stĺpec ... bodyfitness

IFBB Elite Ranking aké sú pravidlá?

Veľmi jednoduché! Amatérski športovci v IFBB International súťažia na súťažiach so štatútom "IFBB Elite Ranking" a na základe umiestnenia si pripisujú na svoje konto body - ten športovec, ktorý po IFBB Svetovom šampionáte v danej nominácii bude mať najviac bodov, získava prvé miesto (a najzaujímavejšiu finančnú odmenu), IFBB ocení aj zvyšných TOP10 súťažiacich z každej nominácie. Počet bodov zohľadňuje (obdobne ako pri našej súťaži Eastlabs Best) dôležitosť súťaže.

Aké súťaže sú v tomto roku v IFBB Elite Rankingu?

2017 IFBB Elite Ranking - poznáme prvých víťazov!

2017 IFBB Majstrovstvá sveta mužov boli definitívne poslednou "rankingovou" súťažou pre rok 2017 v nomináciách kulturistika, klasická kulturistika a men´ physique, po ktorej v Benidorme nasledoval veľkolepý galavečer spojený s oceňovaním tridsiatich TOP IFBB amatérov. VIP hostia na čele s prezidentom IFBB Rafaelom SANTONJOM postupne súťažiacim odovzdávali šeky - ten "najtučnejší" získali:

  • bodybuilding mužov ... Mika SIHVONEN, Fínsko
  • classic bodybuilding ... Aristide Mbomni Tiam, Nemecko
  • men´s physique and muscular men´s physique ... Dmytro HOROBETS, Ukrajina

2017 IFBB Elite Ranking - oceňovanie ... 186 fotografií

 

2017 IFBB Elite Ranking - banket ... 57 fotografií

 

Diskusia k článku:

AMIX diskusia