V Raslaviciach pokračuje 6. ročník KSL-KASprof Security Ligy

V Raslaviciach pokračuje 6. ročník KSL-KASprof Security Ligy

Unikátne spojenie medzinárodnej KASprof Security ligy a Slovenskej ligy pretláčania zožalo po svojej premiére v Rabči úspech. Pokračovanie zaujímavého projektu sa tento krát presúva na východ Slovenska do obce Raslavice.

Spolupráca organizácie KSL a SAPR priniesla so sebou novinky, medzi ktoré patrí aj zmena miesta súťaže. Prvé kolo sa konalo v rámci stredného Slovenska v oravskej obci Rabča, druhé kolo sa presúva na východ Slovenska do malebnej obce Raslavice a záverečné kolo je naplánované do hlavného mesta krajiny. KSL tak po prvý krát vycestovala za hranice Oravy. „So spojením týchto dvoch súťaží sme prišli po prvý krát v Rabči a sme radi, že sa to u divákov ujalo. V KSL neustále pracujeme na novinkách a budeme v tom naďalej pokračovať“, prezradil organizátor Peter Kasan.

MMA

Po prvom kole to majú najlepšie našliapnuté zápasníci z poľského klubu MMAximus a KASprof Security bul team Orava. Uvidíme Slovensko – Poľské duely na Noci Bojov 7 / Night of Fights 7?

  • V kategórií do 65kg sa na prvom mieste umiestnil Mikolaj Polka, ktorý si vo finálovom zápase priateľsky ťukol rukavicami so svojim bratrancom Janom Polkom. Tretiu priečku obsadil Rastislav Makeľ z MMA Michalovce. 
  • Do 75kg bojovalo o cenné body desať borcov. Svojich plných 10 bodov si na konto pripísal Filip Soska z MMAximus, za ním sa umiestnil domáci Tomáš Šimjak, ktorý mal v hexagone svoju premiéru a hneď si vybojoval vynikajúce umiestnenie. Bronzová priečka patrila Lukaszovi Szenderski z MMAximus, ktorý porazil Juraja Ratičáka z KASprof Security bul team Orava. Chlapcom z Gladiators Teamu sa nepodarilo obsadiť žiadnu priečku, no v armwrestlingu sa zase ich členovi klubu darilo výborne a tak neodchádzali celkom sklamaní.
  • Víťazom kategórie do 85 kg sa stal miláčik publika Peter Kurák z domáceho klubu. Vo finále porazil poľského súpera Dawida Navaru z MMAximus. Tretie miesto obsadil Tomáš Bakanec z Draco Gym. V kategórií do 95kg bol registrovaný len jeden účastník Martin Martančík z KASprof Security bul team Orava a tak získal umiestnenie bez boja.

Nič však ešte nie je rozhodnuté, borci pokračujú ďalej v súbojoch o cenné body, najbližšie už 3. decembra v Raslaviciach, kde sa predpokladá vysoká účasť klubov z východného Slovenska. Súčasne bude prebiehať aj Slovenská liga pretláčania rukou a o 16:00 sa diváci môžu tešiť na zaujímavé finálové zápasy. Pre úplnych začiatočníkov v armwrestlingu sú pripravené kategórie na ľavú aj pravú ruku v rámci KASprof Security Ligy.

Diskusia k článku:

AMIX diskusia