2014 Olympia Weekend, Las Vegas - Kai vs Phil

2014 Olympia Weekend, Las Vegas - Kai vs Phil

Kai alebo Phil? Kto bude lepší? To bola otázka, ktorú si kládli fanúšikovia bodybuildingu, rozhodcovia, novinári, fotografi, funkcionári IFBB po veľmi tvrdej výmene názorov počas press konferencie medzi dvoma hviezdami profesionálneho bodybuildingu. Napätie medzi Kaiom a Philom bolo očividné už pred spomínanou konferenciou (na athletic meetingu na seba obaja veľkí súperi ani raz nepozreli a keď mali príležitosť, jeden druhému sa otáčali chrbtom, akoby chceli naznačiť "mám ťa totálne v ..."), Jakub (ten dnes pôsobil na backstage - zajtra to čaká mňa) mi potvrdil, že rovnaký "trend" (tzn. nepozriem na teba, nezaujímaš ma, nebojím sa ťa .... porazím ťa!) pokračoval aj v rozcvičovni pred semifinálovými porovnávaniami Mr Olympia 2014.

Už pri úvodnom pózovaní obaja súperi ukázali svoje kvality - úprimne, oboch som videl už aj v lepšej forme a boj o titul je otvorený. Navyše, medzi Greena a Heatha sa "tlačia" Rhoden, Wolf, páčil sa mi aj bezchybný, mimoriadne dobre pripravený (ale rozhodcami prehliadaný) Dexter Jackson, obrovitý Elssbiay nastúpil na súťaž v životnej forme, ale na lepšie ako TOP6 to ani dnes nebude.
Sebavedomý Kaii Greene Heathovi na pódiu nič nedaroval a už pri úvodnom porovnávaní (ktoré predchádzalo prvému vyvolávaniu) pri predvádzaní povinných pôz pootočil hlavou tak, že vrkočom "švihol" do tváre Phila na čo nasledovala opäť výmena názorov, do ktorej musel zasiahnuť hlavný aj pódiový rozhodca (hudba v hale hrala naplno,napriek tomu zreteľne bolo počuť ako rozhdoca kričí na Greena "Kai, Kai, Kai" a následne oboch súperov od seba "oddelil" Wolfom - toho postavil medzi nich).
Kto bude nový Mr. Olympia je zatiaľ otvorené - George Farah verí Greenovi, fanúšikovia sú "rozedelený" na dva tábory, aj ja by som súboj medzi dvoma naozaj špičkovými borcami videl zatiaľ (objektívne) nerozhodný. Pravdou ale je že rozprával som sa s dvoma rozhodcami, ktorí sedeli za rozhodcovskými stolíkmi a tí mi na jednoduchú otázku "kto?" odpovedali "Kai" ...

Diskusia k článku:

AMIX diskusia