2016 Olympia Weekend - semifinále kategórie Bodybuilding 212lbs

2016 Olympia Weekend - semifinále kategórie Bodybuilding 212lbs


EastLabs Team sa zúčastňuje 2016 Olympia Weekend-u vďaka VIP reklamnému partnerstvu so spoločnosťami Tipsport a AMIX Nutrition.
Ďakujeme za podporu všetkým našim partnerom!


Piatkový program 2016 Olympia Weekendu po dopoludňajších semifinálových porovnávaniach na Expo výstave v Las Vegas Covention Center pokračoval večernou časťou, ktorá sa konala v Orleans Arene. O 19:00 miestneho času na hlavné pódium postupne nastúpili súťažiace z kategórie PRO Fitness, PRO Bikini na finálovú časť, bodybuilderi z kategórie Open a 212lbs absolvovali semifinálové porovnávania. Ako som už uviedol niekoľkokrát, práve semifinálové porovnávania kategórií v kulturistike mužov nás mimoriadne zaujímali, nakoľko v nich súťažili zástupcovia Česka (Lukáš OSLADIL a Vojtěch KORITENSKÝ) a Slovenska (Andrej MOZOLÁNI).

Kategória PRO Bodybuilding 212lbs mala už pred nástupom 19 súťažiacich na súťažné pódium viacerých favoritov, medzi ktorými nechýbali James LEWIS, Jose RAYMOND, Hidetada YAMAGISHI, David HENRY, Eduardo COREA a nováčik na Olympia Weekend-e, Kuvajťan Ahmad ASHKANANI - ten sa do Las Vegas kvalifikoval vďaka víťazstvu na súťaži Tampa PRO (pripomeniem, že práve na tejto súťaži Marian ČAMBAL bojoval o postup do Las Vegas). V úvodných individuálnych provnávaniach práve spomenutá šestica borcov upútala najviac rozhodcov a všetci sa objavili v prvom porovnávaní. Nasledujúci priebeh súťaže jasne ukázal, že boj o cenné kovy sa vo finále odohrá medzi trojicou Ashakanani (zrejme 2. - 3. miesto), Raymond, víťazstvo by si na svoje konto mal opäť pripísať Flex Lewis.

Súboj Mozoláni vs Koritenský napokon dopadol lepšie pre Andreja. Obaja borci síce boli porovnávaní v poslednom porovnávaní, do ktorého rozhodcovia pozvali štyroch borcov (pripomeniem, že v kategórii do 212lbs súťažilo 19 borcov tzn. obaja zrejme skončia pred bránami semifinále na delenom 16. mieste), no Andreja si rozhodcovia "postavili" do centra, Vojtěcha na okraj - čo podľa známeho pravidla PRO súťaží (čím bližšie k centru, tým lepší výsledok) znamená, že Andrej Vojtěcha porazil.
Obaja borci v porovnaní s TOP6 bodybuildermi zo štartového poľa strácali predovšetkým na pripravenosti, v podkoží mali priveľa vody, ktorá zakrývala hustotu a ostrosť. Vojtěch ešte musí popracovať na masívnosti.
Pochváliť chcem Andreja, jeho bočné postoje boli naozaj dobré, ak plánuje súťažiť aj v ďalšej sezóne, odporúčam zamerať sa na prezentáciu a pózovanie, ktoré by boli v súlade s IFBB PRO trendom - vyladiť formu na maximum (myslím si, že v jeho, ale aj Vojtěchovom prípade) už nebude v budúcnosti problém.

2016 Olympia Weekend - semifinále kategórie Bodybuilding 212lbs, Mozoláni vs Koritenský


2016 Olympia Weekend - semifinále kategórie Bodybuilding 212lbs ... 316 fotografií

Diskusia k článku:

AMIX diskusia