2017 Olympia Weekend Las Vegas - Bodybuilding do 212lbs

2017 Olympia Weekend Las Vegas - Bodybuilding do 212lbs

Účasť EastLabs Teamu na najprestížnejšej súťaži 2017 Olympia Weekend je možná vďaka podpore partnerov a sponzorov, predovšetkým od spoločností
AMIX Nutrition a TIPSPORT SK.
Ďakujeme všetkým partnerom za podporu


August s definitívnom platnosťou uzavrel súpisku súťažiacich, ktorí bojovali buď o priamy postup (na základe víťazstva na niektorej z IFBB PRO súťaží, prípadne amatérskej Olympia World Showdown), alebo postup nepriamy (vďaka bodom, ktoré získali umiestneniami za 2. až 5. miesto) na prestížny 2017 Olympia Weekend.

V kategórii Bodybuilding 212lbs sa oči fanúšikov z našich krajín upierali na päť mien - z Čiech to bola trojica Šádek, Koritenský, Kubík, zo Slovenska (aj preto, lebo Marián ČAMBAL si doprial odpočinok súvisiaci s jeho obchodnými aktivitami) to bola dvojica Mozoláni a Tabačiar.

Milan ŠÁDEK ... keď člen prestížneho AMIX Teamu od momentu, kedy vďaka pomoci od Igora KOPČEKA a Mariana ČAMBALA zvíťazil v kategórii do 100kg na 2014 Olympia Amateur Praha a následne získal IFBB PRO kartu, bolo iba otázkou času, kedy si na svoje konto pripíše veľký výsledok, vďaka ktorému získa právo nastúpiť na súťažné pódium prestížneho Olympia Weekend-u.

Na svojom konte má zatiaľ 4 štarty na IFBB PRO súťažiach, no jeho bilancia je (aktuálne predovšetkým vďaka spolupráci so skúseným trénerom Tomášom BUREŠOM) impozantná - v tomto roku nielenže zvíťazil na PRO súťaži konanej na území USA, ale na prestížnom New York PRO skončil na 3. pozícii.

Právom sa môže stať po Jarovi HORVÁTHOVI ďalším bodybuilderom z Čiech - Slovenska, ktorý môže v Las Vegas skončiť na finálovej priečke (to sa podarilo Jarovi v roku 2010, keď získal 6. miesto a v roku 2011, keď skončil na mieste 4.). Navyše, v priamom súboji dokázal poraziť Koritenského (Charlotte PRO - Milan 1. miesto, Vojtěch 5. miesto), čím jasne dokázal, že aktuálne je najlepším profesionálnym kulturistom kategórie do 212lbs nielen Čiech, ale môže byť aj Európy (s pôsobením na Európskom kontinente). Jeho doterajšia bilancia je viac ako impozantná:

  • 2015 EVLS Prague PRO ... 5. miesto
  • 2015 Phoenyx PRO OPEN ... 7. miesto
  • 2017 Charlotte PRO ... 1. miesto
  • 2017 New York PRO ... 3. miesto

Vojtěch KORITENSKÝ ... profituje z dlhoročnej podpory od spoločnosti EXTRIFIT a po minuloročnej účasti na Olympia Weekend-e rovnaké ambície mal aj v tomto roku. Jeho cieľ mu však unikol o jeden, jediný bod - Koritenský mal 6, na postup však musel mať minimálne 7 bodov (mimochodom, 7 bodov v kategórii do 212lbs napokon získali až traja borci - všetci obdržali letenku do Las Vegas od promotéra Olympia Weekend-u Robina CHANGA). V tomto roku absolvoval 4 súťaže, tá posledná (Vancouer PRO) mu 10. miestom zobrala chuť súťažiť - sám priznal, že telo je už vyčerpané a nereaguje na osvedčené postupy tak, ako by malo, takže prestávka prišla v pravú chvíľu (Koritenský plánuje návrat na súťažné pódiá v roku 2018). Jeho bilancia?

  • 2015 Mozolani PRO ... 4. miesto
  • 2015 UK Bodypower PRO ... 5. miesto
  • 2016 Mozolani PRO ... 4. miesto
  • 2016 Europa Dallas PRO ... 1. miesto
  • 2016 Toronto PRO ... 5. miesto
  • 2016 Vancouer PRO ... 5. miesto
  • 2016 Olympia Weekend .... delené 16. miesto

Andrej MOZOLÁNI ... jeho návrat na súťažné pódiá po 10 rokoch "ničnerobenia" bol pre fanúšikov bodybuildingu na Slovensku doslova senzáciou, o to viac, že absolvoval vybrané súťaže na Americkom kontinente a - uspel! Na troch súťažiach po sebe skončil na TOP3 pozícii a radosť zo súťaženia mu nepokazila ani prehra s Koritenským v priamom súboji (na súťaži 2016 Dallaa PRO Vojtěch zvíťazil, Andrej získal 3. miesto) pred 2016 Olympia Weekend-om, kam postúpil na základe bodov získaných za umiestnenia. Na Olympia Weekend-e síce skončil na delenom 16. mieste, bol však porovnávaný s Koritenským a podľa "rozloženia borcov v porovnávaní na pódiu" sa dalo usudzovať, že ho prekonáva. Nepochybujem, že v sezóne 2017 mal Mozoláni rovnako vysoké ambície, napriek sústredenej príprave napokon dosiahol výsledky neporovnateľné s rokom 2016, čo na postup do Vegas nestačilo. Malou náplasťou mu môže byť skutočnosť, že v priamom súboji dokázal poraziť debutujúceho Tabačiara (Chicago PRO - Andrej 6. miesto, Tomáš 14. miesto). Jeho bilancia z IFBB PRO súťaží?

  • 2016 Arctic PRO ... 3. miesto
  • 2016 Charlotte PRO ... 2. miesto
  • 2016 Europa Dallas PRO ... 3. miesto
  • Olympia Weekend ... delené 16. miesto
  • 2017 Europa Dallas PRO ... 11. miesto
  • 2017 Chicago PRO ... 6. miesto
  • 2017 Tampa PRO ... 8. miesto

Tomáš TABAČIAR a Jan KUBÍK ... nováčik a ostrieľaný borec súťažili v tomto roku na niekoľkých súťažiach a úprimne povedané, lepšie výsledky (a aj forma) sa spájali s debutujúcim Tomášom. Tabačiar si na prípravu doprial dostatok času s tým, že úvodná "testovacia" súťaž v Chicagu rozhodne o ďalšom postupe - 14. miesto ho neuspokojilo, doprial si prestávku v súťažení a na súťažnom pódu by sa mohol objaviť na jeseň, kedy sa v Prahe koná EVLS Prague PRO. Myslím, že v Prahe by chýbať nemusel ani Honza.

Kto napokon postúpil na 2017 Olympia Weekend v kategórii Bodybuilding 212lbs?

Diskusia k článku:

AMIX diskusia