Fotogaléria - 2017 Olympia 212, finále a semifinále

Fotogaléria - 2017 Olympia 212, finále a semifinále


Účasť EastLabs Teamu na najprestížnejšej súťaži 2017 Olympia Weekend je možná vďaka podpore partnerov a sponzorov, predovšetkým od spoločností
AMIX Nutrition a TIPSPORT SK.
Ďakujeme všetkým partnerom za podporu


Olympia Weekend pokračoval piatkovou dopoludňajšou a popoludňajšou časťou. Priaznivci bodybuildingu v Čechách (a my s nimi) určite netrpezlivo očakávali vystúpenie "ťažkotonážnika" Lukáša OSLADILA a debutujúceho Milana ŠÁDKA - obaja nastupovali na hlavné pódium večer, v Orleans Arene.
V open kategórii vo fantastickej forme súťažil Lukáš, doplatil však na subtílnosť a v prvom porovnávaní chýbal. Čo sa nepodarilo Osladilovi, zvládol Milan - po individuálnej prezentácii (sledoval som ju skrz optiku fotoaparátu - Milan určite nesúťažil v životnej forme, ale v jeho kategórii môžem väčšie/menšie problémy s formou vyčítať doslova každému súťažiacemu) bol povolaný do prvého porovnávania, čo sa doposiaľ podarilo iba fenomenálnemu Jarovi HORVÁTHOVI. A je jasné, že Jara môže napododobniť - pripomeniem, že Jaro v roku 2010 získal 6. miesto a v roku 2011 dokoncia miesto 4. v rovnakej kategórii ako Milan (pravdou je, že vtedy bol limit 202lbs).


Pre Milana bolo prvé porovnávanie nesporne veľkým prekvapením - hlavný rozhodca musel jeho meno zopakovať niekoľkokrát, aby doplnil päticu bodybuilderov, ktorí si to mali "rozdať" v boji o postup do finále a následne aj TOP3. Finále, ktoré sa konalo o deň neskôr, ukázalo, že organizátori Olympia Weekend-u "zúžili" počet finalistov zo šesť na päť. Finalisti súťaž odštartovali voľnými zostavami a keď sa medzi nimi neobjavil Šádek, bolo jasné, že v konečných výsledkových listinách skončí na skvelom 6. mieste.
Po voľných zostavách sa divákom predvieli všetci účastníci súťaže 2017 Olympia 212 v krátkom pózingu a už na prvý pohľad bolo badateľné, že Milan je v sobotu výrazne lepší (plnší, "šťavnatejší" a na pohľad masívnejší), ako bol v piatok, počas demifinále. Na pódiu ukázal plné, tvrdé svaly, ktoré boli v kontraste s formou, akú vo finále ukázal napokon na piatom mieste končiaci Derek LUNSFORD - pravdou ale je, že Šádka prekonával zadnými postojmi. Tak či tak, 6. miesto pre Šádka (a Českú kulturistiku) je veľký úspech, ktorý je porovnateľný s výsledkom, aký dosiahol v roku 2010 na Olympia Weekend-e Jaro Horváth.

O víťazovi kategórie Olympia 212 nebolo pochýb už v semifinále - trofej získal opäť Flex LEWIS pred Ahmadom ASHKANANI (mimochodom, ten vo finále skončil o jeden bod za Raymondom a porazil ho iba vďaka výrazne lepšie ohodnotenému semifinále), tretiu priečku obsadil Jose RAYMOND.


2017 Olympia 212, finále ... 228 fotografií

2017 Olympia 212, semifinále ... 231 fotografií

Diskusia k článku:

AMIX diskusia