Úspech Ivany HORNEJ na Európskom šampionáte v RAW powerliftingu

Úspech Ivany HORNEJ na Európskom šampionáte v RAW powerliftingu


Na súťaži 2017 European Women's Classic Powerlfiting Championships v Thisted (Dánsko; koná sa v dňoch 12.-19.03.2017) tvrdá drina priniesla 4 zlaté medaily pre reprezentantku SAKFST Ivanu Hornú. Ivana zvíťazila v každej súťažnej disciplíne silového trojboja, čo znamenalo v konečnom súčte aj absolútne prvenstvo v kategórii do 63kg. Hodnoty jej výkonov prepisovali celkovo 5 európskych rekordov - 3x v silovom trojboji, 2x v disciplíne mŕtvy ťah. Bodové hodnotenie jej výkonu v trojboji predstavuje 517,4 wilksových bodov a radí ju medzi trojbojárkami v kategórii classic medzi absolútnu svetovú špičku.

Podľa vyjadrenia štátneho reprezentačného trénera Milana Gabrhela celá súťaž prebiehala bez komplikácií, s prehľadom a v jednotlivých disciplínach bolo zvládnutých 8 pokusov. Jej úspešné účinkovanie na tohtoročných Majstrovstvách Európy patrí medzi najhodnotnejšie úspechy slovenského silového trojboja.

Ivana Horná sa svojou zodpovednou prípravou posúva k účasti na Majstrovstvách sveta, ktoré sa budú konať 14. - 25. júna v Minsku - Bielorusko za plnej podpory reprezentačného trénera, realizačného tímu a prezidenta Slovenskej asociácie kulturistiky, fitnes a silového trojboja, pána Mgr. Borisa Mlsnu.

Diskusia k článku:

AMIX diskusia