2017 WUAP Majstrovstvá sveta - neuveriteľný úspech Slovenska!

2017 WUAP Majstrovstvá sveta - neuveriteľný úspech Slovenska!


Minulý týždeň sa slovenskí reprezentanti zúčastnili 2017 WUAP Majstrovstiev sveta v silovom trojboji, tlaku na lavičke a v mŕtvom ťahu. V nedeľu sa z Prahy vrátila posledná časť výpravy slovenských reprezentantov, ktorí sa v dňoch 17.-22. októbra 2017 zúčastnili svetového šampionátu pod hlavičkou svetovej federácie WUAP. Počas 6 dňového maratónu sa na súťažnom pódiu v SPARTA Aréne predstavilo viac ako 500 pretekárov z 20 krajín. Slovensko vzhľadom na teritoriálnu vzdialenosť využilo možnosť nominovať na šampionát maximum pretekárov. Rekordná účasť priniesla Slovensku takpovediac lavínu medailí. Spolu 43 zlatých, 19 strieborných a 8 bronzových medailí vybojovaných na svetovom šampionáte je výnimočných v histórii výprav silových trojbojárov.

Rozmenené na drobné: o zisk 14 medailí sa postarali pretekári v súťaži v mŕtvom ťahu, 17 medailí získali pretekári v tlaku na lavičke divízie RAW, 14 medailí získali pretekári v tlaku na lavičke v divízii EQ.

V silovom trojboji v divízii RAW vybojovali Slováci 21 medailí a v divízii Equipment (EQ) 4 medaile. Okrem titulov majstrov sveta získali slovenskí reprezentanti aj popredné umiestnenia v absolútnom poradí. Medzi najlepších patrili v Prahe v mŕtvom ťahu Peter Pintér, Juraj Grígel a pretekári v kategórii masters Ondrej Hudák a Miloš Šnajdr.

V tlaku na lavičke v divízii RAW sa v Prahe medzi absolútnu svetovú špičku bez rozdielu váhy zaradili Katarína Stašová, Tatiana Magulová a junior Stanislav Močkor.

V tlaku na lavičke v divízii EQ sa v absolútnom poradí medzi svetovú špičku dostali Dagmar Liptáková, Zdenka Hudíková, juniori Marek Herák a Peter Uhrecký.

V kategórii Open sa presadili Filip Stanko a Matej Chovanec. Najlepší v kategórii masters skončili v absolutke Eduard Sidó a Rudolf Siska.

V silovom trojboji divízie RAW sa medzi najlepších pretekárov v Prahe zaradili medzi mužmi junior Patrik Somorovský, medzi pretekármi masters Miloš Šnajdr, medzi pretekármi Open Radovan Ondričko a Marek Lipták.

V silovom trojboji divízie EQ sa medzi svetovú špičku zaradila medzi ženami Erika Buzinkayová, medzi mužmi junior Tomáš Jurčák a medzi mužmi v kategórii Open Peter Lincmaier.

Gratulácia patrí slovenským reprezentantom nielen za zisk rekordného počtu medailí, ale aj za vytvorenie niekoľkých desiatok svetových a európskych rekordov.

Zdroje Netky.SK

Diskusia k článku:

AMIX diskusia
Gratulujem
autor: Oplan | dátum: 27.10.2017 12:51:26
Gratulujem všetkým borcom a borkyniam.