Bánovský silák - finále Slovenského pohára silných mužov

Bánovský silák - finále Slovenského pohára silných mužov

Pavol Guga: už v nedeľu spoznáme nového profesionála Slovenskej asociácie silných mužov, ktorý bude reprezentovať nielen SASIM ale i Slovensko na medzinárodných podujatiach. Už v nedeľu spoznáme meno víťaza Slovenského pohára silných mužov, finále ktorého sa uskutoční v Bánovciach nad Bebravou pod „organizačnou“ taktovkou nášho najúspešnejšieho strongmana Branislava Goliera.
Ak aj vy ste fanúšikom extrémnych silových výkonov, pozývame vás 23. septembra 2012 do Bánoviec nad Bebravou, kde sa na parkovisku pred nemocnicou (od 14:00) uskutoční finále ligy slovenských nádejí pod názvom Bánovský silák. Kto sa napokon stane profesionálom a bude môcť pretekať spoločne s takými silákmi, akými sú Konstantin Iliyn, Bartolomej Bak, Ján Šalata alebo spomínaný Braňo Golier sa dozvieme práve počas tohto finále.
Blízko k tomu je dvojica borcov - Dávid Ďatelinka, pre ktorého bude finále súťažou v domácom prostredí (Dávid pochádza práve z Bánoviec) a Marek Kmoško, ktorý za vedúcim Ďatelinkom zaostáva iba o dva body. Siláci vo finále Slovenského pohára budú súperiť v zaujímavých disciplínach - dvíhanie nápravy, nosenie meča, prevracanie pneumatiky, ťahanie kamiónu, nosenie ohrady a páru kufrov. K dvojici lídrov pohára potvrdil účasť i Peter Rekenei, Jaroslav Daňo, Peter Supák, Tomáš Piroš, či Marek Tóth. Finále Slovenského pohára je súčasťou Európskeho pohára amatérov, aj preto Braňo prizval i Českých borcov, ktorí veľmi radi chodia súťažiť práve do Bánoviec.
Po vyhodnotení podujatia Bánovský silák nasleduje vyhodnotenie celého, piateho ročníka Slovenského pohára silných mužov. Pretekári, ktorí prídu na podujatie a ktorí sa zúčastnili čo i len jedného kola tohto pohára, sú zaradení do tabuľky a odnesú si nejakú cenu za umiestnenie.
Aktuálne poradie 2012 Slovenského pohára silných mužov:
1. Dávid Ďatelinka 79b
2. Marek Kmoško 77b
3. Jaroslav Daňo 39b
4. Fridrich Berecz 29b
5. Roland Hegeduš 27b
6. Peter Rekenei 24b
7. Marek Tóth 24b
8. Rastislav Pšenek 22b
9. Peter Supák 19b
10. Dávid Nagy 15b
11. Richard Kotian 13b
12. Tomáš Piroš 13b
13. Peter Ovšonka 13b
14. Szabolsz Matlák 11b
15. Viktor Horeš 11b
16. Imrich Antal 10b
17. Matyi Fehér 8b
18. Ladislav Pálffy 7b
19. Pavol Stančík 6b
20. Jozef Masaryk 5b
21. Norbert Banko 3b
22. Andrej Droppa 1b

Diskusia k článku:

AMIX diskusia