Varíme s fitness hviezdou Tatianou Kožuchovou, PART 1

Varíme s fitness hviezdou Tatianou Kožuchovou, PART 1


Redaktorku/moderátorku portálu EastLabs.SK Tatianu KOŽUCHOVÚ podporujú spoločnosti PROM-IN a FitnessHouse.CZ/SK

Jakub Kopček: ak napíšem, že Tatiana Kožuchová má 16 rokov a na svojom konte striebro z IFBB Majstrovstiev Európy aj IFBB Majstrovstiev sveta v kategórii fitness juniorov (mimochodom, na prestížnej súťaži Olympia Amateur Europe vo fitness žien navyše získala bronz), poviete si - je to talent! Ak napíšem, že športu sa venuje už 12 rokov a v detskom, juniorskom aj ženskom fitness absolvovala viac ako 80 súťaží, určite budete so mnou súhlasiť, že za jej výsledkami je drina. Dlhoročná drina! 

No fitness juniorov sa od fitness detí významne odlišuje a to predovšetkým výraznejším dôrazom v hodnotení postavy. Vie to veľmi dobre aj Tatiana a tak nám v sérii článkov ukáže, že rovnako dobre ako vo fitness centre, či v gymnastickej hale, dokáže sa "obracať" aj v kuchyni. Lebo kuchyňa (rozumej - jedlo) je základom akejkoľvek fitness aktivity bez ohľadu, či je vašim cieľom estetické hľadisko, alebo výkonnosť. Dajme však už priestor našej hviezde!
Tatiana Kozuchova

Tatiana Kožuchová - poďme si navariť obed a fitness koláčik

Prípravu vo fitness netvorí len samotné cvičenie a tréningy v posilňovni, ale veľkú úlohu zohráva aj stravovanie. Nejde len o nutričné hodnoty, ale takisto aj o pestrosť jedálnička. Komu by sa predsa chcelo jedávať denno-denne to isté. Preto by som Vás rada nechala nahliadnuť do „mojej kuchyne.“
Keď som začínala s predsúťažnými diétami, bolo pre mňa veľmi ťažké jesť potraviny, ktoré by mali tie správne výživové hodnoty a preto som hľadala spôsob, ako do seba dostať to, čo moje telo potrebuje - a zároveň mať pocit, že naozaj jem niečo chutné. Dovtedy som totiž bola zvyknutá na celkom iné „delikatesy“ (sladkosti, pizza a iné kalorické bomby). Nie len v tomto smere mi pomohla moja mama, ktorá mi ukázala, že aj zdravé suroviny sa dajú nakombinovať a upraviť rôznymi spôsobmi tak, aby mi naozaj chutili. V prvom zo série článkov o varení vám predstavím jeden z mojich obedov a zdravý fitness koláčik, ktorý je vhodný ako rýchla desiata, alebo olovrant.

NUTY-BERRY FITNESS BUBLANINA ... ingrediencie na 4 porcie

  • 3 vajíčka
  • 1 PL stévie (príp. iné sladidlo)
  • 90g mletých mandlí
  • 45g sušeného strúhaného kokosu
  • 200g mrazeného ovocia (lesná zmes)

Postup: Oddelíme si žĺtka od bielok. Do žĺtok pridáme stéviu a mixérom vyšľaháme do peny. Bielka vyšľaháme do tuha a menšiu časť primiešame do žĺtkovej zmesi. Žĺtkovú zmes prelejeme do zvyšných bielok a jemne ručne premiešame. Pridáme mandle a kokos a opäť zľahka všetko premiešame. Túto zmes prelejeme do formy na pečenie (17x17cm) vyloženú papierom na pečenie. Na vrch poukladáme mrazené ovocie a dáme do vopred predhriatej rúry (180°, obehový vzduch) piecť na 10-12 min.

Nutričné hodnoty na jednu porciu

  • Sacharidy ... 11g
  • Bielkoviny ... 10g
  • Tuky ... 23g

ŠTIPĽAVÉ ŠPAGETY S GRILOVANOU KURACINKOU ... ingrediencie na 1 porciu

  • 100g špagiet so zníženým obsahom sacharidov
  • 2 PL olivového oleja
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • 1 feferónka alebo 1 ČL čili korenia
  • 3 PL paradajkového pretlaku
  • 150g kuracích pŕs
  • Mleté čierne korenie, provensálske bylinky na dochutenie

Postup: Špagety uvaríme v osolenej vode. Kuracie prsia narežeme na tenšie plátky, ktoré okoreníme a ugrilujeme na kontaktnom grile, príp. opečieme na panvici. Na panvicu dáme olivový olej a jemne opražíme na plátky nakrájaný cesnak, pridáme špagety, čili korenie, 2/3 paradajkového pretlaku a dobre premiešame. Na malú panvicu nalejeme zvyšný pretlak zmiešaný s trochou vody a pridáme bylinky. Necháme zovrieť a omáčkou polejeme grilované mäso. Servírujeme s pripravenými špagetami.

Nutričné hodnoty

  • Sacharidy ... 40g
  • Bielkoviny ... 75g
  • Tuky ... 12g

Želám vám dobrú chuť. Dúfam, že vás inšpirujem a vyskúšate moje recepty. Postup prípravy naozaj nie je zložitý a dokážem vám to v nasledujúcom videoklipe, autorom ktorého je pán Jozef KAMAS.

Varíme s fitness hviezdou Tatianou Kožuchovou, PART 1




Diskusia k článku:

AMIX diskusia