Varíme s fitness hviezdou Tatianou Kožuchovou, PART 2

Varíme s fitness hviezdou Tatianou Kožuchovou, PART 2


Redaktorku/moderátorku portálu EastLabs.SK Tatianu KOŽUCHOVÚ podporujú spoločnosti PROM-IN a FitnessHouse.CZ/SK

Jakub Kopček: ak napíšem, že Tatiana Kožuchová má 16 rokov a na svojom konte striebro z IFBB Majstrovstiev Európy aj IFBB Majstrovstiev sveta v kategórii fitness juniorov (mimochodom, na prestížnej súťaži Olympia Amateur Europe vo fitness žien navyše získala bronz), poviete si - je to talent! Ak napíšem, že športu sa venuje už 12 rokov a v detskom, juniorskom aj ženskom fitness absolvovala viac ako 80 súťaží, určite budete so mnou súhlasiť, že za jej výsledkami je drina. Dlhoročná drina! 

No fitness juniorov sa od fitness detí významne odlišuje a to predovšetkým výraznejším dôrazom v hodnotení postavy. Vie to veľmi dobre aj Tatiana a tak nám v sérii článkov ukáže, že rovnako dobre ako vo fitness centre, či v gymnastickej hale, dokáže sa "obracať" aj v kuchyni Lebo kuchyňa (rozumej - jedlo), je základom akejkoľvek fitness aktivity bez ohľadu, či je vašim cieľom estetické hľadisko, alebo výkonnosť. Dajme však už priestor našej hviezde!
Tatiana Kožuchová

Tatiana Kožuchová - ako pripraviť fitnessburger?

Určite poznáte ten pocit, keď Vás prepadnú tie hriešne myšlienky o nezdravých dobrotách a vy si nemôžete (teda nechcete, lebo diéta je diéta) dať ani hryz. Poznám to rovnako dobre a často sa mi začnú zbiehať sliny na dobrý hamburger. Preto som sa trochu pozvŕtala v kuchyni a vyšiel z toho chutný, na bielkoviny bohatý a kalórie chudobný fitnessburger. Ak máte aj vy chuť na niečo chutné, ukážem vám vo videoklipeako na to.

FITNESSBURGER ... ingrediencie na dva fitnessburgery

  • 200g bielkovinový chlieb
  • 2x plátok toastovz light syr
  • 50g avokádo
  • 70g tavený light syra
  • 2-3x cherry paradajky
  • 1x strúčik cesnaku
  • 100g nahrubo nastrúhaných surových zemiakov
  • 1 vajce
  • 100g mleté mäso (kuracie, kvalitné bravčové, alebo hovädzie)
  • koreniny na dochutenie (majorán, soľ, č. korenie, mletý cesnak)

Postup: najprv si pripravíme dresing. Do sekacieho mixéra si dáme avokádo, nadrobno nakrájané paradajky, tavený syr a pretlačený cesnak. Mixujeme do krémovej konzistencie.
Mleté mäso ochutíme koreninami podľa vlastnej chuti, vytvarujeme placky a opečieme v kontaktnom grile, prípadne na panvici z oboch strán.
Nastrúhané zemiaky zmiešame s vajcom, dochutíme soľou, čiernym korením, majoránom a sušeným cesnakom. Z pripravenej zmesi upečieme placky bez použitia oleja.
Na prípravu fitburgera použijeme vrchnú a spodnú časť bielkovinového chleba, aby sme zachovali tvar žemle. Jemne ich opečieme z oboch strán a postupne vrstvíme: spodná časť bielkovinového chleba, plátok syra, plátok mäsa, zemiakovú placku, dresing a na záver prikryjeme vrchnou časťou bielkovinového chleba.

Nutričné hodnoty (v jednom fitnessfitburgeri)

  • sacharidy ... 16g
  • bielkoviny ... 50g
  • tuky ... 30g

Želám vám dobrú chuť. Dúfam, že vás inšpirujem a vyskúšate moje recepty. Postup prípravy naozaj nie je zložitý a dokážem vám to v nasledujúcom videoklipe, autorom ktorého je pán Jozef KAMAS.

Varíme s fitness hviezdou Tatianou Kožuchovou, PART 2




Diskusia k článku:

AMIX diskusia