No fitness juniorov sa od fitness detí významne odlišuje a to predovšetkým výraznejším dôrazom v hodnotení postavy. Vie to veľmi dobre aj Tatiana a tak nám v sérii článkov ukáže, že rovnako dobre ako vo fitness centre, či v gymnastickej hale, dokáže sa "obracať" aj v kuchyni Lebo kuchyňa (rozumej - jedlo), je základom akejkoľvek fitness aktivity bez ohľadu, či je vašim cieľom estetické hľadisko, alebo výkonnosť. Dajme však už priestor našej hviezde!
Tatiana Kožuchová - ako pripraviť pizzu z ovsených vločiek?
Tiež milujete pizzu? Áno? Ale diéta vám neumožňuje si ju vychutnať tak často, ako by ste chceli? Nevadí. Mám jedno riešenie! Pripravte si ju v zdravšej verzii. Ako na to, vám ukážem v ďalšom videoklipe. Je to veľmi jednoduchý recept a výsledok? Veľmi, veľmi chutný - vyskúšajte!
PIZZA Z OVSENÝCH VLOČIEK ... ingrediencie:
- 60g vločiek
- 60g odtučneného mäkkého tvarohu
- 2 vajíčka
- 2PL paradajkový pretlak
- 2PL drvené paradajky
- 100g šunka
- 50g light tvrdý syr
- zelenina ... paradajka, kápia, čili papričky
- prísady ... koreniny na chutenie (bazalka -sušená, čerstvá, soľ, oregano, cesnak, tekvicový olej)
Postup: vajíčka preseparujeme do dvoch misiek, žĺtka a bielka osobitne. Vločky najemno nasekáme. Do žĺtok primiešame tvaroh a vločky, postupne po častiach pridáme vyšľahané bielka. Dochutíme bazalkou, vylejeme do tortovej formy a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C na 5 minút. Zmiešame paradajkový pretlak, drvené paradajky a štipku oregana, takto pripraveným paradajkovým základom potrieme 5 minút pečený korpus pizze a postupne naukladáme zvyšné suroviny. Na záver bohato posypeme syrom a okraje potrieme zmesou cesnaku a tekvicového oleja. Dáme zapiecť na ďalších 5-7 minút.
Výživové hodnoty (na 1 pizzu):
- sacharidy ... 40g
- bielkoviny ... 60g
- tuky ... 25g
Želám vám dobrú chuť. Dúfam, že vás inšpirujem a vyskúšate moje recepty. Postup prípravy naozaj nie je zložitý a dokážem vám to v nasledujúcom videoklipe, autorom ktorého je pán Jozef KAMAS.
Varíme s fitness hviezdou Tatianou Kožuchovou, PART 3