Armwrestling - 3. ročník Kasprof security ligy

Armwrestling - 3. ročník Kasprof security ligy

Gabriel Harčarik ... 11. apríl 2013 - veľké finále Oravskej KASprof-security ligy pretláčania rukou s medzinárodnou účasťou sa uskutočnilo 24. marca 2013 v kultúrnom dome vo Vavrečke. Peter Kasan, ako organizátor, dotiahol túto akciu do zdarného konca. Aj keď šlo o preteky amatérov, tak súťaž bola profesionálne pripravená aj vďaka, sponzorom ktorí túto Oravskú akciu podporili.
Súťažiaci  bojovali opäť pod dohľadom Slovenských, Poľských, ale aj Českých rozhodcov. Za stolom ako rozhodca stál 14- násobný majster sveta v armwrestlingu Ján Germánus, 5-násobný Majster sveta Ľubomír Jagnešák, Majstri Poľskej republiky Jakub Janczy a Tomasz Szevczyk a z Českej republiky pozvanie ako rozhodca prijal medzinárodný rozhodca  Michal Svoboda.
Súťažiaci pricestovali z rôznych kútov Slovenska, ale aj Poľska. V kategórii do 75kg na pravú aj ľavú ruku zvíťazil súťažiaci z Poľska Piotr Dadan. V kategórii s najväčším  počtom súťažiacich (do 95kg) dominoval a zvíťazil na obe ruky Michal Snovák z Hruštína. V najťažšej kategórii nad 95 kg si na pravú ruku zlatú medailu odniesol poliak Darek Skovronsky a na ľavú ruku zvíťazil Peter Kurak z Lokce.
Odmenou pre tých najlepších je nielen trofej, ale aj možnosť  zúčastniť sa a dokázať svoje kvality na Majstrovstvá Slovenska seniorov v armwrestlingu, ktoré sa tento rok uskutočnia v Kráľovej pri Senci 29.6.2013. V kategórii do 75kg nomináciu získal Dávid Truchlík zo Skalitého, v kategórii do 95kg si nomináciu jednoznačným spôsobom vybojoval Michal Snovák z Hruštína. V kategórii nad 95kg sa na pravú ruku kvalifikoval Michal Urík z Prievidze a v ľavačke sa predsatvý  o Peter Kurak z Lokce. Video z posledného kola nájdete TU.

Gabriel Harčarik ... 18. marec 2013 -3. ročník Oravskej KASprof security ligy pretláčania rukou s medzinárodnou účasťou sa schyľuje ku koncu. Finále o majstra Oravskej KASprof ligy sa uskutoční už onedlho, presnejšie 24. marca 2013 v Kultúrnom dome v obci Vavrečka. Súťaž (a samozrejme aj samotné finále) je organizované pod dohľadom Slovenských ale aj Poľských reprezentantov v armwrestlingu. Pozvanie jednoznačne potvrdil aj Ján Germánus. KAS.jpgPozývame každého, kto si chce zmerať sily s amatérskymi armwrestlermi, ktorí súťažili na predchádzajúcich kolách v Chlebniciach a  Oravskom Veselom, pozvanie platí samozrejme aj pre všetkých,111 ktorí chcú súťažiacich podporiť a zažiť neopakovateľnú atmosféru.

Gabriel Harčarik ... 6. marec 2013 - Oravská KASprof-security ligy v pretláčaní rukou s medzinárodnou účasťou, pokračovala v nedeľu, 3. marca 2013, druhým kolom, ktoré sa uskutočnilo v Kultúrnom dome v Chlebniciach. Organizátorov milo prekvapila vypredaná sála kultúrneho domu - amatérskych športovcov prišlo povzbudiť viac ako 200 divákov.  Cestu do Chlebníc meralo 30 súťažiacich z rôznych kútov Slovenska, ale aj z Poľskej republiky.
Okrem zaujímavých a napínavých zápasov sa bolo naozaj načo pozerať, pretože pozvanie prijali aj významní hostia – napr. Tomasz Szewczyk viac násobný majster Poľskej republiky v armwrestlingu. Tomaszovi pomáhal ako rozhodca všetkým na Orave dobre známy Majster sveta a Európy Ľubomír Jagnešák. Medzi významných hostí patrili aj úspešní kulturisti, ktorí reprezentujú (alebo reprezentovali) Slovensko - Peter Winkler (slovenský reprezentant v naturálnej kulturistike, ktorý sa môže pochváliť poprednými priečkami z Majstrovstiev sveta a Európy, aj titulom Majstra Európy v kategórii masters), Pavol Ferenc (trojnásobný Majster Slovenska v kulturistike, získal aj 1. a 2. miesto na MS v kulturistike). Poďakovanie za túto skvelú súťaž patrí sponzorom a organizátorovi Petrovi  Kasanovi, pretože akcia nadobudla pompézny a profesionálny charakter, čo sa odrazilo aj na počte súťažiacich a divákov v plne vypredanej sále kultúrneho domu. Reportáž si môžete pozrieť TU.

A  ako sa darilo borcom v Chlebniciach a kto si odviezol najcennejšie kovy? Na pravú aj ľavú ruku v kategórii do 75 kg zvíťazil Dávid Truchlík zo Skalitého. Druhý skončil Lukáš Spišiak a tretia priečka patrila v "pravačke" Pavlovi Paňakovi a v ľavačke Ľubomírovi Kornutovi.  Najviac nabitá kategória pretekármi bola kategória do 95 kg, kde si výborne počínal Michal Snovák z Hruštína odniesol si zo sebou dve zlaté medaily. Strieborné medaile si podelili Martin Martišek (pravá ruka) a Marcel Beleš (ľavá ruka). Bronz na obe ruky získal Kamil Lačák. V najťažšej kategórii nad 95 kg súťažilo 9 súťažiacich. Na ľavú ruku zvíťazil Lukáš Tomašák z obce Mútne, druhý bol Peter Kurák a tretí Piotr Jablonský. Na pravú ruku zvíťazil Michal Urik z Prievidze. Druhá priečka patrila Máriovy Grobarčikovi, tretí skončil Lukáš Tomašák.

Gabriel Harčarik ... 25. február 2013 - prvé kolo Oravskej Kasprof security ligy v pretláčaní rukou s medzinárodnou účasťou v Oravskom Veselom je úspešne za nami a 3. marca 2013 sa uskutoční druhé kolo konkrétne v kultúrnom dome v CHLEBNICIACH. arm.jpgPozvanie prijali
Peter Winkler ... 1. miesto na ME (INBA), 12 absolútnych víťazstiev na  pohárových súťažiach so zahraničnou účasťou
Katarína Tomášová ... 4-násobná majsterka Slovenska, Majsterka Európy i sveta vo fitness
Pavol Ferenc ... 3-násobný majster SR v kulturistike, 1. miesto z juniorských MS v kulturistike, 2. miesto MS v kulturistike

Kategórie – ľavá a pravá ruka
ľahká (do 75 kg), stredná (do 95 kg), ťažká (nad 95 kg)

Začiatok súťaže
12:30 – 13:30 ... Registrácia a váženie súťažiacich
14:00 .............. Oficiálny začiatok

 

Gabriel Harčarik ... 8. február 2013 -Kasprof security liga v pretláčaní rukou s medzinárodnou účasťou má už prvé kolo za sebou. Uskutočnilo sa 3. februára 2013 v kultúrnom dome v Oravskom Veselom. Súťaže sa zúčastnili nadšenci armwrestlingu nielen z Oravy, ale aj z rôznych kútov Slovenska a Poľskej republiky.
Kasprof security ligu považujeme sa najlepší spôsob, ako súťažiť v armwrestlingu, vytvárame priestor, kde sa práve nadšenci armwrestlingu môžu odprezentovať, zviditeľniť a zároveň sa dostať na súťaže vyššieho charakteru. Takúto príležitosť si nenechalo ujsť 30 borcov.
Súťažilo sa v troch váhových kategóriách na pravú aj ľavú ruku. Kategóriu do 75 kg obsadilo 7 súťažiacich -  v tejto kategórii na pravú ruku zvíťazil Dávid Truchlík (Skalité) a na ľavú ruku zlatá medaila potešila Dávida Špehára (Oravská Jasenica).
Kategória do 95 kg bola pre prvé kolo tretieho ročníka najsilnejšia kategória s najväčším počtom súťažiacich na pravú aj ľavú ruku zvíťazil Michal Snovák (Hruštín).
V najťažšej kategórii nad 95 kg si prvé miesto na pravú ruku odniesol Zdeno Lecák (Považská Bystrica) a na ľavú ruku zvíťazil Piotr Jablonsky (Jablonka).
Súťaž bola organizovaná pod dohľadom zástupcov Slovenskej i Poľskej reprezentácie v armwrestlingu – Slovensko zastupovali Peter Kasan, Ľubomír Jagnešák, z Poľskej republiky ako rozhodca prijal pozvanie Jakub Janczy v sprievode s NatanKajdas. Video si môžete pozrieť
videoklip
... 2013 Kasprof security liga, 1. kolo

KATEGORIA DO 75 kg
PRAVÁ RUKA
1. Dávid Trucklik 2. Pavol Paniak 3. Michal Madeja
ĽAVÁ RUKA
1. Dávida Špehára 2. Michal Madeja3. Kamil Dudžiak

KATEGÓRIA DO 95 kg
PRAVÁ RUKA
1. Michal Snovák 2. Vladimír Metes 3. Jaroslav Verníček
ĽAVÁ RUKA
1. Michal Snovák 2. Miroslav Brontvaj 3. Piotr Harkabudži

KATEGÓRIA NAD 95 kg
PRAVÁ RUKA
1. Zdeno Lacek 2. Martin Svitek 3. Piotr Jablonsky
ĽAVÁ RUKA
1. Piotr Jablonsky 2. Tomazs Slowiak 3. Marek Gimdiak

Gabriel Harčarik ... 16. január 2013 - necelé 3 týždne ostávajú do prvého kola amatérskej armwrestlingovej ligy. Môžete si pozrieť prvú upútavku v podobe klipu. Po telefonáte s Petrom Kasanom (hlavný organizátor) Vám môžem prezradiť, že sa máte na čo tešiť, pretože už dnes svoju účasť potvrdili aj okolité krajiny.

Gabriel Harčarik ... 11. január 2013 - rok 2013 sa spája aj s 3. ročníkom Kasprof security ligy v pretláčaní rukou, ktorá týmto rokom nadobudne medzinárodný charakter. Liga je organizovaná pre neregistrovaných a začínajúcich amatérov v armwrestlingu s cieľom vyhľadať nové talenty. Samozrejme, rok čo rok organizátor súťaže Peter Kasan napreduje a kráča s dobou, preto sa rozhodol zvýšiť prestíž súťaže – chce do ligy zapojiť okrem slovenských pretekárov aj nadšencov armwrestlingu z Českej a Poľskej republiky.
Súťaž bude pod dohľadom  slovenských reprezentantov v armwrestlingu a okrem Petra Kasana rozhodovať bude aj Ľubomír Jagnešák, pozvanie prijali tiež uznávaní reprezentanti z Poľska a Čiech.
Ak máte záujem o armwrestling, príďte si zmerať sily - máte možnosť nazbierať skúsenosti, ktoré uplatníte na súťažiach vyššieho charakteru. Aj 3. ročník Kasprof security ligy bude prebiehať v niekoľkých kolách, každé kolo bude obohatené o pestrý kultúrno-spoločenský program, chýbať nebudú ani športovci, ktorí sa venujú kulturistike, bodyfitness, fitness a bikiny fitness.
Novinkou 3. ročníka Kasprof security ligy bude finálové kole (uskutoční sa v obci Vavrečka), kde sa okrem armwrestlerov predstavia aj amatérski pretekári z bojových športov (box, K1, MMA, thajský box).

3. ročník Kasprof security ligy – kategórie (ľavá a pravá ruka):
ľahká ... do 75 kg
stredná ... do 95 kg
ťažká ... nad 95 kg
open kategória žien

3. ročník Kasprof security ligy – termíny kôl:
3. február (nedeľa) ... Oravské Veselé
3. marec (nedeľa) ... Chlebnice
24. marec (nedeľa) ... Vavrečka, finálové kolo

3. ročník Kasprof security ligy – základné informácie:
... jednotlivé kolá sa uskutočnia v daných intervaloch, vždy na inom mieste
... súťažiaci budú získavať body, ktoré sa na finálovom stretnutí spočítajú a určí sa absolútny víťaz
...  absolútny víťaz jednotlivých kategórií si vybojuje možnosť zúčastniť sa Majstrovstiev Slovenska v armwrestlingu
... pre víťazov jednotlivých kategórii sú pripravené hodnotné ceny – medaily aj výživové doplnky

Diskusia k článku:

AMIX diskusia
Bez predmetu
autor: david | dátum: 26.03.2013 20:12:13
Mozem sa spytat ci bude nejake video aj zo seneckej ruky 2013??? dakujem za odpoved...
Bez predmetu
autor: admin | dátum: 17.01.2013 16:21:32
Termíny a informácie súvisiace s touto súťažou budú zverejnené na portáli EastLabs, hneď ako ich obdržíme od organizátorov.
Bez predmetu
autor: zdenoxl | dátum: 17.01.2013 13:26:37
Dobry den. Terminy sutazi su zname, chcem sa ale spytat, kde sa mozu pripadni zaujemcovia dozvediet o presnom mieste a zacati sutaze ( prezentacia+vazenie). Dakujem.