2015 KASprof Security liga - blíži sa termín prvého kola!

2015 KASprof Security liga - blíži sa termín prvého kola!

Dňa 26. septembra 2015 sa v Rabči uskutoční amrwrestlingové podujatie, tento krát doplnené aj o zmiešané bojové umenie. Z regionálnej úrovne sa amatérska liga posunula na medzinárodnú a účastníci po prvý krát môžu získať aj finančné odmeny.

KASprof Security liga začala písať svoju históriu v roku 2010 a za päť rokov prešla značnými zmenami. Piate pokračovanie sa sústredí viac na zmiešané bojové umenie. Tohtoročným hlavným cieľom je prilákať najväčšie talenty amatérskej MMA a motivovať ich k výkonom, ktoré ich posunú priamo do profesionálnej súťaže a jedinečnej gala show Noc Bojov," povedal pre náš portál organizátor Peter Kasan. "Súčasťou je aj amatérska liga v pretláčaní rukou, ktorá je prvým krokom pre nomináciu na Slovenský pohár a otvára dvere na súťaže vyššieho charakteru."

Unikátny projekt prebehne v troch kolách, pričom prvé odštartuje už 26. septembra v športovej hale v Rabči. Pokračovať sa bude v novembri, kde súťažiacich privíta obec Chlebnice a posledné kolo sa odohrá až v novom roku v Námestove.

"Liga je určená pre všetkých amatérov a začiatočníkov. V zmiešaných bojových športoch čaká účastníkov päť váhových kategórií, zápasiť sa bude v hexagone na čas v dĺžke 2x2 minúty. Víťazi jednotlivých skupín získajú okrem vecných cien aj finančné odmeny, čo by mohlo byť pre nich určitou motiváciou," dodal Peter Kasan. "Vyvrcholením ligy pre tých najlepších bude šanca zabojovať o opasok finančnú odmenu v populárnej gala show Noc Bojov 6 s podtitulom Návrat kráľov, ktorá sa uskutoční v marci 2016. Ak víťaz v danom roku neabsolvuje aspoň jeden zápas MMA podľa profesionálnych pravidiel, dostane možnosť svoj titul obhájiť. V pretláčaní rukou sa tento rok bude súťažiť len na pravú ruku podľa pravidiel World Armwrestling Federation."

Medzinárodná KASprof Security liga, vystupujúca už aj pod skratkou KSL, posúva svoje kvality každý rok vyššie. Cieľom je vychovať tých najlepších športovcov a ponúknuť im možnosť odštartovať na Slovensku cestu šampióna.

Diskusia k článku:

AMIX diskusia