Aký bol 2018 Arnold Classic Europe Elite PRO v Barcelone?

Aký bol 2018 Arnold Classic Europe Elite PRO v Barcelone?

Účasť EastLabsPhoto.com Team-u na TOP súťažiach IFBB International scény a organizácie Elite PRO je možná vďaka podpore od spoločnosti AMIX Nutrition a ďalších partnerov. Ďakujeme za podporu, vážime si spoluprácu s vami. Vďaka Vašej podpore majú fanúšikovia bodybuilding/fitness scény na Slovensku informácie aj o členoch združenia
Elite PRO Slovakia.

Barcelona uplynulý weekend žila bodybuildingom a fitness. Dôvod bol jasný - opäť sa v centre Katalánska konal prestížny Arnold Classic Europe, ktorého sa zúčastnili nielen sám Arnold SCHWARZENEGGER, ale aj početná skupina reprezentantov Slovenska. Fanúšikovia bodybuidling-u na Slovensku (ale aj vo svete) určite pozorne sledovali kategóriu Elite PRO Bodybuilding, kde na súťažné pódium nastupoval doposiaľ neporazený člen združenia Elite PRO Slovakia Michal KRIŽÁNEK, trojčlenný EastLabs Team (v zložení Stano HRICKO, Igor KOPČEK, Jakub CSONTOS) pozorne sledoval aj vystúpenie celkovo 15 amatérskych športovcov asociácie. Boli sme aj svedkom pokračujúcej spolupráce medzi Arnoldom a prezidentom IFBB International Rafaelom SANTONJOM, čo obaja opakovane deklarovali.

"Michal KRIŽÁNEK splnil pôvodne vytýčený cieľ na viac ako 100%", povedal pre náš portál Milan ČÍŽEK z Elite PRO Slovakia. "Napriek tomu, že formu ladíme na 2018 Elite World Pro Championship a forma nebola ešte dokonalá, súperov prekonával proporčnosťou a masívnosťou, čo neuniklo ani samotnému Arnoldovi. Článok, ktorý Igor KOPČEK napísal viac-menej ako fantastickú poviedku o Olympia Weekend-e v roku 2022 sa vďaka prekladu Honzu KAVALÍRA do anglického jazyka objavil aj v zahraničí, vyvolal mimoriadny záujem o Michala. Som naozaj rád, že víťazstvom potvrdil to, čo si myslíme spoločne s jeho trénerom Alexandrom HLOBÍKOM - Križánek je najlepším bodybuilderom organizácie Elite PRO a svojim výrazným X tvarom tela, bez zjavných defektov/deformácií je bez ohľadu na príslušnosť k organizácii zástupcom trendu, ktorý sa musí páčiť každému fanúšikovi bodybuildingu."

"Vzhľadom na to, že Michal má iba 28 rokov", pokračoval Čížek, "vidím u neho možnosť ďalšieho progresu. Ak dvojica Hlobik - Križánek nájde kľúč na vylepšenie slabín, cca 120-125kg vážiaci Michal v TOP forme sa nemusí obávať akokoľvek silných súperov. Aj tých, ktorí majú na svojom konte tie najcennejšie tituly.

Cizek a Hlobik

"Milan to vystihol", doplnil Alexander HLOBIK Čížeka. "Aj keď sa to možno bude zdať trúfalé, ale pre nás bol 2018 Arnold Classic Europe po výborných výsledkoch, ktoré Michal dosiahol na predchádzajúcich PRO súťažiach, predovšetkým príležitosťou k tomu, aby sme celému svetu mohli dať vedieť - TO JE KRIŽÁNEK! Arnold Classic Europe je súťaž s veľkým množstvom akreditovaných médii, vystavovateľov na EXPO, rozhodcov, trénerov a v neposlednom rade fanúšikov kulturistiky. Podotýkam, že hala bola vypredaná. Fotografie a videoklipy s Michalom sa objavili na rozhodujúcich weboch v Európe aj Amerike, tie s Arnoldom videl doslova každý."


"Nikto z nášho priestoru bodybuilding komunity nezískal ešte toľko pozornosti ako Michal v posledných dňoch, treba oceniť prácu chlapcov z EastLabsPhoto.com Team-u, ktorí nás sprevádzali v Barcelone. Opäť sa ukázalo, že správny výber mediálneho partnera je pre každú organizáciu rozhodujúcim faktorom pri propagácii. Dodám, že vrcholom pre nás budú Elite PRO Majstrovstvá sveta v Benidorme, kde by mal Križánek nastúpiť v najlepšej športovej fazóne v tejto sezóne 2018."
"Ak sa to podarí, pevne verím a dúfam, že aj na piatej súťaži v rade za sebou získa znovu kvalitné umiestnenie a finančnú odmenu, ktorá mu uľahčí prípravu na sezónu 2019. Netreba však zabúdať na jeho súperov - taký Szymon LADA z Poľska už na 2018 Arnold Classic Europe súťažil v neuveriteľnej forme a aj ďalší súperi sa budú chcieť v Španielsku ukázať v životnej forme. Tiež očakávam dobrých súperov z kvalifikačných pretekov poriadaných na amerických kontinentoch", dodal Alexander HLOBIK.

"Sme však optimisti, veríme v silu organizácie Elite PRO Slovakia a našich športovcov", uzavrel Milan ČÍŽEK našu debatu o Elite PRO Bodybuilding kategórii na 2018 Arnold Classic Europe.
Michal Krizo Krizanek

Záujem o Elite PRO Slovakia a Križánka prekonal všetky očakávania. Fanúšikovia si s úžasom fotografovali jeho masívne paže, na Expo patril k najviac žiadaným hviezdam. Gratulanti sa hrnuli z celého sveta a určite ste zaregistrovali vyjadrenie Igora KOPČEKA "ďakujme bohu za to, že máme Križánka ... v aktuálnej situácii", ktoré napísal na svojom FB profile.

"Situácia, kedy pokračuje nevraživosť medzi IFBB International a NPC - PRO League neprospieva ani jednej, ani druhej strane", povedal na margo svojho citátu Igor KOPČEK. "V minulosti tvorili vzájomne sa podporujúci team - IFBB International mala TOP amatérskych súťažiacich, roky budovaná PRO League zastrešovala súťaženie profesionálov. Je jasné, že Elite PRO sa po roku existencie nemôže (s výnimkou kategórie bikinifitness) sebarovne porovnávať s PRO League, pravdou ale je, že je vítanou alternatívou pre športovcov z Európy. A Križánek je jasným signálom, že aj v Elite PRO sú bodybuilderi, ktorí môžu byť (a sú!) motiváciou pre zvyšok sveta."

Michal Krizo KRIZANEK

"Čo sa amatérskej scény týka, tam NPC - PRO League v Európe sa počtom súťažiacich na rozhodujúcich súťažiach môže iba ťažko porovnávať s IFBB International. Jasne to bolo čitateľné aj na 2018 Arnold Classic Europe - počty súťažiacich v bikinifitness a men´s physique boli mimoriadne vysoké, vysoký bol aj počet súťažiacich v nomináciách bodybuilding (kulturistika, klasická kulturistika a classic physique). Aj keď je pravdou, že teraz mi tu chýbali výraznejšie postavy tak, ako tomu bolo v minulosti. Zopakujem - pre Slovensko je naozaj dobré, že máme Križánka. Vďaka nemu sa kulturistika môže prezentovať v televíznych správach v pozitívnom svetle. Samozrejme, pozornosť vždy budú pútať aj výsledky borcov zo Slovenska v iných federáciách - ale nad kým z nich otváral ústa Arnold tak, ako ich otváral nad Michalom v Barcelone?"

Michal Krizo KRIZANEK

"Keď už hovorím o Križánkovi, zdôrazním ešte jeden fakt - jeho úspech nie je úspechom jednotlivca, ale teamu, ktorý ho pripravuje a podporuje." pokračoval Igor vo svojom hodnotení Elite PRO na 2018 Arnold Classic Europe. "Mali sme možnosť vidieť to na nedeľňajšom meetingu s víťazmi každej kategórie, kde bol okrem Michala aj Milan s Alexandrom. Čížek v úlohe prekladateľa prítomným v krátkosti rozpovedal príbeh Križánka, nezabudol novinárom a hosťom predstaviť aj Alexandra. Vtipné poznámky Michala neraz vyvolali medzi prítomnými pobavenie. Ak sa nič "nepokazí", Križánek bude medzi fanúšikmi aj odborníkmi mimoriadne obľúbenou postavou bodybuildingu - ani si nedokážeme dostatočne dobre predstaviť, aký prínos by to mohlo priniesť pre našu malú komunitu.", dodal Igor Kopček.

"Osobne ma potešilo aj 2. miesto Evy BANÍKOVEJ", pokračoval Igor KOPČEK. "Netreba zabúdať, že konkurencia v Elite PRO Fitness bola na 2018 Arnold Classic Europe síce slabšia ako medzi amatérkami, to však nič nemení na hodnote výsledku, ktorý Eva dosiahla. Úprimne, okrem Evy by v tejto kategórii úspešne mohli súťažiť aj ďalšie Slovenky - aj tie, ktoré aktuálne ako amatérky profitujú zo štátnej podpory v rámci TOP teamu. Samozrejme, každá si musí zvážiť plusy a mínusy súťaženia na amatérskej a profesionálnej scéne. Baníková urobila dobre, že sa rozlúčila s amatérskou scénou ešte pred 2018 IFBB Svetovým šampionátom v Bialystoku - má "vo vrecku" zaujímavú finančnú odmenu, opakovane sa "dotýkala" Arnolda, má s nim viacero fotografií. Je to zážitok, ktorý jej súťaženie na amatérskej scéne priniesť nedokáže. Navyše, tu prehrávala s mladučkými dievčatami ako  Pavleová, Juricová a spol. A okrem toho - verím, že v nasledujúcom období sa v Elite PRO Fitness môže stať najvýraznejšou postavou tejto organizácie. Čo k tomu potrebuje? O niečo viac svalovej hmoty, väčšiu tvrdosť tak, aby ju nezaskočil prípadný príchod fitnessiek z Ruska. Má dostatok času pripraviť sa na súboje s Annou MECHKINA - DUDUŠKINA a spol. Verím, že nájde kľúč k tomu, ako dosiahnuť očakávaný progres. A Eva navždy ostane prvá fitnesska zo Slovenska, ktorá dokázala uspieť v Elite PRO organizácii. To nie je zlé renomé, že?"

Diskusia k článku:

AMIX diskusia