Eva BANIKOVA vs Arnold SCHWARZENEGGER - 2018 IFBB Arnold Classic Europe

Eva BANIKOVA vs Arnold SCHWARZENEGGER - 2018 IFBB Arnold Classic Europe


Barcelona uplynulý weekend žila bodybuildingom a fitness. Dôvod bol jasný - opäť sa v centre Katalánska konal prestížny Arnold Classic Europe, ktorého sa zúčastnili nielen sám Arnold SCHWARZENEGGER, ale aj početná skupina reprezentantov Slovenska. Fanúšikovia bodybuidling-u na Slovensku (ale aj vo svete) určite pozorne sledovali kategóriu Elite PRO Bodybuilding, kde na súťažné pódium nastupoval doposiaľ neporazený člen organizácie Elite PRO Slovakia Michal KRIŽÁNEK, trojčlenný EastLabs Team (v zložení Stano HRICKO, Igor KOPČEK, Jakub CSONTOS) pozorne sledoval aj vystúpenie celkovo 15 amatérskych športovcov asociácie. A našej pozornosti neunikla ani Eva BANÍKOVÁ, ktorá súťaženiu v Elite PRO Fitness kategórii dala prednosť pred ďalším súťažením na amatérskej scéne.
Eva BANÍKOVÁ
"Osobne ma potešilo aj 2. miesto Evy BANÍKOVEJ", povedal pre náš portál Igor KOPČEK v samostatnom článku. "Netreba zabúdať, že konkurencia v Elite PRO Fitness bola na 2018 Arnold Classic Europe síce slabšia ako medzi amatérkami, to však nič nemení na hodnote výsledku, ktorý Eva dosiahla. Úprimne, okrem Evy by v tejto kategórii úspešne mohli súťažiť aj ďalšie Slovenky - aj tie, ktoré aktuálne ako amatérky profitujú zo štátnej podpory v rámci TOP teamu. Samozrejme, každá si musí zvážiť plusy a mínusy súťaženia na amatérskej a profesionálnej scéne.
Baníková urobila dobre, že sa rozlúčila s amatérskou scénou ešte pred 2018 IFBB Svetovým šampionátom v Bialystoku - má "vo vrecku" zaujímavú finančnú odmenu, opakovane sa "dotýkala" Arnolda, má s nim viacero fotografií. Je to zážitok, ktorý jej súťaženie na amatérskej scéne priniesť nedokáže. Navyše, tu prehrávala s mladučkými dievčatami ako  Pavleová, Juricová a spol. A okrem toho - verím, že v nasledujúcom období sa v Elite PRO Fitness môže stať najvýraznejšou postavou tejto organizácie. Čo k tomu potrebuje?
O niečo viac svalovej hmoty, väčšiu tvrdosť tak, aby ju nezaskočil prípadný príchod fitnessiek z Ruska. Má dostatok času pripraviť sa na súboje s Annou MECHKINA - DUDUŠKINA a spol. Verím, že nájde kľúč k tomu, ako dosiahnuť očakávaný progres. A Eva navždy ostane prvá fitnesska zo Slovenska, ktorá dokázala uspieť v Elite PRO organizácii. To nie je zlé renomé, že?"

Rozhodujúce momenty zo súťaže 2018 Arnold Classic Europe v kategórii Elite PRO Fitness, ktoré napokon priniesli pre Evu skvelé striebro, si môžete pozrieť prostredníctvom nasledujúceho videoklipu.

Eva BANIKOVA vs Arnold SCHWARZENEGGER - 2018 IFBB Arnold Classic Europe




Diskusia k článku:

AMIX diskusia