Team Slovakia na súťaži 2022 Arnold Classic Europe

Team Slovakia na súťaži 2022 Arnold Classic Europe

Projekt Hall of Fame - Sieň slávy kulturistiky a fitness na Slovensku
vznikol aj vďaka podpore od spoločnosti
AMIX Nutrition.
Fall of Fame - Slovenská sieň slávy v kulturistike/fitness

18. september 2022 ... aj v posledný deň súťaže 2022 Arnold Classic Europa na súťažné pódium nastupovali súťažiaci zo Slovenska. V kategórii senior bikinifitness opäť súťažili juniorské bikinifitnessky Rebeka DUDUSOVÁ a Darina VLČÁKOVÁ, po súťažnej prestávke priamo na pódium Arnold Classic Europa sa vrátila skúsená seniorská bikinifitnesska Natália LUKAČKA. Ich výsledky?



Okrem spomínanej trojice slovenských bikinifitnessiek sme na súťažnom pódiu mali možnosť sledovať vystúpenie Slovákov súťažiacich vo farbách Česka - Tibor HELMÉCZI súťažil v kategórii Men´s Physique nad 182cm (skončil na 7. mieste z 9. súťažiacich), Nikol HRICOVÁ súťažila v kategórii Bikinifitness do 170cm (skončila na 12. mieste z 15. súťažiacich) a v kategórii Artistic Fitness (získala 7. miesto z 8. súťažiacich).

17. september 2022 ... druhý súťažný deň na súťaži 2022 Arnold Classic Europe priniesol pre Slovensko konečne aj najcennejší kov! Peter SOCHA (ten je v Španielsku spoločne s trénerom, ktorým v jeho prípade je Miloš Šnajdr) získal jednoznačne zlato v kategórii kulturistika do 80kg (doslova priepastný rozdiel medzi ním a borcami na nižších priečkach bol jasne viditeľný už od prvého momentu, kedy SOCHA nastúpil na súťažné pódium). Forma SOCHU bola reálne mimoriadna, napriek tomu v boji o Elite PRO kartu a titul absolútneho šampióna skončil na 4. priečke.
Peter SOCHA
Socha Arnold Classic Europa
Juniorské bikinifitnessky Rebeka DUDUSOVÁ a Darina VLČÁKOVÁ si tiež vyskúšali súťažné pódium Arnold Classic Europe v kategórii Junior Bikinifitness nad 164cm, kde súťažilo 14 súťažiacich z Európy a Južnej Afriky. Obe dievčatá boli vyvolané do centra pódia v prvom porovnávaní, čo dávalo tušiť, že bez problémov postúpia zo semifinále do finále a budú mať možnosť bojovať o niektorý z cenných kovov. Napokon DUDUSOVÁ skončila na skvelom a povzbudzujúcom 4. mieste a VLČÁKOVÁ na 5. mieste (pre mňa  jej umiestnenie bolo nepríjemným prekvapením, čakal som, že bude na niektorej z TOP3 pozícii - podrobnejšie sa na vystúpenie našich dievčat pozrieme v reporte, aby sa vyvarovali chybám, ktoré ich "zrážajú" nižšie).

16. september 2022 ... piatok bol prvým súťažným dňom v Španielsku organizovanej súťaže 2022 Arnold Classic Europe a na súťažnom pódiu sme mali sledovať vystúpenia štyorch reprezentantov Slovenska.

Najväčšiu šancu na TOP výsledok mala naša fitness šampiónka v nominácii akrobatické fitness Kristína JURICOVÁ, tá však podľa informácií, ktoré sme získali zo sekretariátu IFBB, na súťažné pódium napokon nenastúpila pre zranenie kolena. Nepochybujem, že ak by JURICOVÁ súťažila, uspela by nielen v amatérskej časti súťaže, ale aj v Elite PRO Svetovom šampionáte (ten je súčasťou programu 2022 Arnold Classic Europe a príležitosť na súťaženie mali aj TOP3 amatérski súťažiaci z jednotlivých nominácií amatérov).
V nominácii Classic Physique do 180cm súťažili dvaja reprezentanti Slovenska - Róbert KAŇUK v silnej konkurencii postúpil do finále a získal napokon 6. miesto, na 7. mieste skončil masters súťažiaci Marián GROLMUS (ten bol jasne najstarším súťažiacim v tejto kategórii).

2022 Arnold Classic Europe priniesol príjemné prekvapenie pre Marietu ZADŇANČINOVÚ, ktorá v jarnej časti súťažnej sezóny 2022 súťažila v nominácii bodyfitness (kde jej bola vyčítaná nielen muskulatúrnosť, ale aj pripravenosť, ktorá je nad hranicou akceptovanou rozhodcami na Slovensku), jeseň už absolvuje ako súťažiaca z nominácie Women´s Physique. ZADŇANČINOVEJ 2. miesto je výsledkom, ktorý by určite nemal uniknúť pozornosti reprezentačnej trénerky Juliany Zaukolec (tá nahradila Ivetu Chrťanovú po tom, čo rezignovala z toho postu v máji 2022).
Marieta ZADNANCINOVA

15. september 2022 ... španielske mesto Sevilla sa po roku opäť stalo miestom konania súťaže Arnold Classic Europe, kde šancu na súťaženie využili aj súťažiaci zo Slovenska. Na dvoch súťažných pódiách (jedno je hlavné, na ktorom v piatok a aj v sobotu budeme sledovať súťažné vystúpenia Elite PRO súťažiacich, medzi ktorými Slovensko nemá zastúpenie po niekoľkých rokoch, po prestupe dvojice Elite PRO šampiónov Križánek - Ondrejovičová do alternatívnej organizácie NPC; druhé je súčasťou haly, kde prebiehajú súťaže určené pre strongamanov a ďalšie silové športy) budeme postupne sledovať vystúpenia týchto reprezentantov Slovenska:

  • Kristína JURICOVÁ ... fitness
  • Marián GROLMUS ... Classic Physique + Bodybuilding
  • Rebeka DUDUSOVÁ ... Bikini
  • Natália LUKAČKA ... Bikini
  • Darina VLČÁKOVÁ ... Bikini
  • Peter SOCHA ... Bodybuilding
  • Marieta ZADŇANČINOVÁ ... Women´s Physique
  • Róbert KAŇUK ... Classic Bodybuilding
  • Roman VOLÁK ... Men´s Physique
2022 Arnold Classic Europe ... Team Slovakia, registrácia

Diskusia k článku:

AMIX diskusia