Olívia POHÁNKOVÁ odpovedá na otázky ohľadom fitness

Olívia POHÁNKOVÁ odpovedá na otázky ohľadom fitness

Na projektoch BikiniFitness často registrujem, že ľudia (často aj veci znalí) majú ... mierne povedané ... zvrátený pohľad na fitness. Podľa nich fitness je v podstate iba vrchol (upresním - veľmi malý, malilinký vrchol) ľadovca, ktorý je prezentovaný v tej súťažnej forme. Na pódiách v nomináciách bikinifitness, wellness fitness, alebo v skutočnom a najťažšom fitness žien a mužov, kde sa okrem prepracovanosti a proporčnosti postavy hodnotia voľné zostavy. Prečo zvrátený? Prednostne riešia čo koľko stojí, koľko komu treba zaplatiť, čo si treba kúpiť a kde minúť peniaze, aby sa dosiahol úspech. A od ktorého sponzora na to všetko tie peniaza nabrať. Prehliadajú jednu podstatnú vec - to čo robia (čo chú robiť) im v prvom rade musí prinášať radosť.

Akosi sa zabúda na prvotnú motiváciu, ktorou je (malo by byť) - fitness ako koníček. Myslím, že Sagan začal jazdiť na bicykli bez toho, aby jeho cieľom bolo vyhrávať etapy na Tour de France. Križánek s Tabačiarom brali po prvý krát činky do rúk a nerozmýšľali nad tým, ako sa stať víťazmi profesionálnych súťaží v bodybuildingu. Pohánková, Pleváková či Cakoci určite neuvažovali nad súťažením v momente, ako prišli do fitnesscentra.

Začali s tým, lebo najprv mali nejaký (v podstate nepodstatný cieľ) a pokračovali v tom, lebo z toho, čomu sa vďaka vlastnému rozhodnutia začali venovať, mali obyčajnú radosť. Bol (a stále je) to ich koníček, záľuba, pri ktorej ten vrchol ľadovca, súťaženie, prišlo akosi popri reči .... ako čerešnička na torte. Zážitkom, ktorý bol. A priniesol určitú skúsenosť (niekedy pozitívnu, inokedy negatívnu) o čom (niekedy) viac či menej trpezlivo rozprávajú svojim fanúšikom. Olívia POHÁNKOVÁ na podobné otázky odpovedala trpezlivo a s nadhľadom, ktorý oceňujem aj v nasledujúcom rozhovore. Aj o tom, že súťaženie (niekedy) prináša extrémne situácie, do ktorých fitnessky "tlačia" príliš vysoké ambície a nedočkavosť ... aj keď to ani nie je potrebné.

Snáď aj vám sa nasledujúci rozhovor bude páčiť - a iba dodám, že pred kameru/mikrofón si Olíviu posadila vo svete fitness absolútne neznáma Karin Wurczell.

Karin Wurczell vs Olívia Pohánková



Diskusia k článku:

AMIX diskusia