BikiniFitness.SK - ktoré bikinifitnessky získali najviac hlasov?

BikiniFitness.SK - ktoré bikinifitnessky získali najviac hlasov?

Na portáli EastLabs.SK už po 6x vyhlásime najlepších z najlepších súťažiacich Slovenska, ktorí podľa pravidiel bodovacej súťaže AMIX EastLabs Best uspeli v seniorských, juniorských a aj detských nomináciách a kategóriách. Počítanie bodových ziskov podľa pravidiel platných pre túto súťažnú sezónu ešte nejaký čas potrvá, na partnerskom projekte BikiniFitness.SK však séfredaktorka Soňa KOLCUNOVÁ a jej team dali možnosť hlasovať fanúšikom o tom, koho ONI vidia ako najlepšiu bikinifitnessku Slovenska. V kategórii nováčik, junior, senior a masters. Výsledky sú známe - tu je článok, ktorý Kolcunová zverejnila na stránkach BikiniFitness.SK
namaximum
Rok 2019 sa preklopil do svojej poslednej kapitoly a tak ako všetci, aj my v redakcii web stránky BikiniFitness.SK sme si v hlavách rekapitulovali - čo sa nám podarilo a čo by sme chceli zlepšiť. Čoho ubrať a v čom pridať. A čo všetko sme v tomto roku zažili. Bol to silný rok a ako sa vraví, ubehol ako voda.

V redakcii sme usilovne pracovali, aby sme vám vždy priniesli čerstvé informácie. Spustili sme live-streamy z každej súťaže v jesennej sezóne a dokonca ste mohli naživo prostredníctvom nášho instagramu sledovať aj Majstrovstvá sveta žien a Majstrovstvá sveta juniorov alebo Arnold Classic Europe. Okrem toho sme vám prinášali rýchle správy a fotografie aj z Elite PRO súťaží a pozorne sme sledovali aj Bikini Olympiu, odkiaľ sme vám poskytli report a zdieľali s vami výsledky najrýchlejšie, ako sme vedeli.

Našu prácu spríjemňovali výsledky slovenských bikinifitnessiek, ktoré dokázali zažiariť na mnohých pódiách. V tomto roku sme zažili úspechy aj pády slovenského bikinifitness, veľké víťazstvá ale aj kruté prehry. Rok 2019 bol emotívny a nabitý silnými menami a novými hviezdami alebo obhajovateľkami titulov. Práve preto sme sa rozhodli oceniť bikinifitnessky, ktorých mená rezonovali v tomto roku najviac a to prostredníctvom ankety, ktorá prebiehala na našom Instagrame a tie najlepšie bikinifitnessky - oceniť. Vybrali sme 4 kategórie, v ktorých ste mali možnosť hlasovať. Naša redakcia do hlasovania nezasahovala - poctivo sme počítali hlasy, ale sami sme nehlasovali. Ako teda anketa dopadla?

NOVÁČIK ROKA

Osobne ma záujem o kategóriu prekvapil a hneď v úvode sa mi potvrdilo, že nápad oceniť dievčatá, ktoré na sebe pracovali počas celého roka a reprezentovali svoj klub a niektoré aj Slovensko bol dobrý. V kategórii NOVÁČIK sme spomenuli viaceré mladé talenty, Patríciu Majerčíkovú, Janku Žabkovú alebo Soňu Šlosárovú či Martinu Veleckú. Kategóriu však vyhrala podľa hlasov sledovateľov Katarína KLIMASOVÁ, ktorá bola jednoznačnou víťazkou aj pre nás v redakcii. Katke sa podarilo to, čo nikomu inému na Slovensku. Práve u nej sa ukázala výhodnosť kategórie ZAČIATOČNÍK, ktorá sa objavila na 2019 Amix Patriot Fitness Weekende. Tam dokázala Katka na svojej prvej súťaži v živote zaujať rozhodcov, nazbierala skúsenosti vďaka ktorým sa lepšie umiestňovala aj na ďalších súťažiach a sezónu ukončila ako Majsterka sveta žien do 160cm.

JUNIORKA ROKA

Z pohľadu výsledkov veľmi tesný súboj minimálne pre nás v redakcii. Ľudia v tom však mali jasnejšie. Medzi juniorky sme v rámci redakčného výberu zaradili napríklad Michaelu Pančuškovú, ktorá v jesennej sezóne nenašla premožiteľku a uspieť dokázala aj na Majstrovstvách Európy 2019, ktoré boli kritickým rokom pre Slovenky. Do výberu sme zaradili aj Martinu Veleckú – ďalší dôkaz toho, že kategória začiatočník má svoje opodstatnenie. Šnajderová, Vosátková, Subotič alebo Ďubeková – úspešné na Majstrovstvách Slovenska, na pohárových súťažiach alebo v zahraničí.
Najväčší súboj bol očakávaný medzi dvojicou Stachová - Kardošová. Janka má na konte titul Majsterky Slovenska, uspela na Majstrovstvách Európy a domov si odniesla titul vicemajsterky sveta žien. Víťazkou sa však stala Zuzana KARDOŠOVÁ. Zuzka vynechala jarnú sezónu, no na pódium nastúpila v jeseni. Napriek kritike (z našej strany) si všetky svoje chyby dokázala včas uvedomiť a to pretavila do veľmi úspešného záveru súťažnej sezóny, keď si z Budapešti z Majstrovstiev sveta juniorov 2019 odniesla striebro a z domáceho, bratislavského Svetového šampionátu žien brala bronz. Zuzana KARDOŠOVÁ sa tak stala vašou víťazkou kategórie JUNIORKA ROKA.

ŽENSKÁ PRETEKÁRKA ROKA

Ako sme predpokladali, súboj v tejto kategórii bol veľmi tesný – priestor sme dali výlučne ženským pretekárkam, bez tých juniorských. Medzi ženské pretekárky roka sme v redakcii nominovali napríklad Simonu Babicovú, ktorá bola úspešná najmä v jarnej sezóne, keď si medailu odniesla z Diamond Cup-u Budapešť aj z rovnakého podujatia v Ostrave. Na domácej scéne rezonovali počas roka 2019 tiež mená Melišová (v jesennej sezóne už Julka súťažila pod menom Zaukolec, nakoľko sa stihla pred začiatkom sezóny vydať) a Vagaši-Kanuščáková.
Úspešná bola aj Natália Remiášová a Beáta Graňáková, ktoré si okrem domácich úspechov odniesli aj finálové umiestnenia z Majstrovstiev sveta žien 2019. Najtesnejším možným rozdielom jediného hlasu vyhrala znova Katarína KLIMASOVÁ nad Simonou Hostačnou. Klimasovej úspech teší mnohých sledovateľov bikinifitness a niet sa čomu čudovať. Katkino víťazstvo na Majstrovstvách sveta žien 2019 dodáva zároveň nádej aj začiatočníčkam v kategórii a vysiela jasný odkaz – ak chceš, dokážeš všetko.

MASTERS PRETEKÁRKA ROKA

Masters pretekárky v tomto roku dokázali, že bikinifitness nie je (ako sa v jeho začiatkoch hovorilo) len pre mladé dievčatá a ešte tínedžerky. Aj v kategórii masters máme výborné pretekárky, ktoré by ste často zaradili do kategórie ženy a ich vek prezrádza len kategória, v ktorej súťažia. Kto bol v našom výbere? Hybská, ktorá doniesla z Majstrovstiev sveta masters 2019 najcennejší výsledok- 4. miesto. Zuzana Satmáryová, ktorá pravidelne súťaží medzi ženami a dosahuje úspechy. Gitka Pečeňová, ktorá začala súťažiť ešte len nedávno, no poráža aj mladšie súperky. Jašková, ktorú sme videli na pódiu už viackrát. Na druhom mieste sa znova veľmi tesným rozdielom umiestnila Lívia Vysocká, ktorú často vídame v ženských kategóriách a z roka na rok zlepšuje svoje nedostatky.
Víťazkou sa však stala Radka SZOMBATHOVÁ, jediná slovenská Elite PRO bikinifitnesska. Radka súťažila medzi profesionálkami až na jeseň v kategórii masters a bola veľmi úspešná. Z Majstrovstiev sveta Elite PRO masters bikinifitnessiek v španielskej Tarragone si dokonca odniesla striebro, keď ju dokázala poraziť jedine Oksana OLEINIK. Najviac hlasov dostala práve SZOMBATHOVÁ, ktorú ste vybrali ako víťazku kategórie Masters pretekárka roka.

CENA REDAKCIE

Rozhodli sme sa udeliť aj CENU REDAKCIE, nakoľko výsledky jednej zo slovenských bikinifitnessiek boli doslova neprehliadnuteľné. V jesennej aj v jarnej časti súťažnej sezóny bola výraznou osobnosťou diania na scéne bikinifitness. V jarnej sezóne dosiahla titul majsterky Slovenska junioriek a nominovala sa na Majstrovstvá Európy, kde dosiahla finálové piate miesto.
V jesennej sezóne zbierala zlaté medaily na mnohých súťažiach – vo Vranove sa stala overall víťazkou juniorských kategórií, na Tatranskom pohári získala zlato, v Dubnici skončila druhá za Zuzanou Kardošovou, uspela v Piešťanoch na Grand Prix Slovakia, odkiaľ si odniesla zlato a nominovala sa na majstrovstvá sveta žien aj junioriek. Medzi juniorkami sa vplyvom mnohých faktorov ocitla na siedmom mieste, aj keď na pódiu predviedla doposiaľ najlepšiu formu. Nevzdala sa však a na Majstrovstvách sveta žien 2019 v Bratislave zložila reparát. Je vicemajsterkou sveta v bikinifitness žien do 166cm. CENU REDAKCIE sme udelili Janke STACHOVEJ.

Rok 2019 bol úspešný a pre web BikiniFitness.SK veľmi obohacujúci. V roku 2020 pre vás pripravujeme mnoho noviniek a preto budeme veľmi radi, ak budete náš portál aj naďalej sledovať. Veríme, že z našej ankety sa stane každoročná tradícia a spoločne oceníme tie najlepšie bikinifitnessky, ktorých úspechy budeme sledovať počas celého roka. Na tie, ktoré nás čakajú v roku 2020 sa už tešíme.

Diskusia k článku:

AMIX diskusia