Lenka PANCURÁKOVÁ - nemala by uniknúť vašej pozornosti

Lenka PANCURÁKOVÁ - nemala by uniknúť vašej pozornosti


Lenka Pancuráková má 21 rokov a pochádza z Košíc. Zamilovala si cvičenie a skúsila si hneď dve súťažné kategórie. Najprv sme ju mohli vidieť v čoraz populárnejšej kategórii bikinifitness, no nakoľko je Lenkin svalový rozvoj dostatočný, rozhodla sa vyskúšať si aj bodyfitness. Čo má už za sebou? V bodyfitness sme ju zatiaľ videli len na jednej súťaži, no Lenka je rozhodnutá v bodyfitness ostať. Aké výsledky má na konte zverenkyňa Veroniky Guľášovej?

  • 16. miesto ... 2016 SAKFST Majstrovstvá Slovenska juniorov (bikinifitness juniorky do 163cm)
  • 11. miesto ... 2016 Amix Patriot Cup (bikinifitness juniorky do 163cm)
  • 8. miesto ... 2016 Veľká cena Dubnice (bodyfitness juniorky OPEN)

Lenka PANCURÁKOVÁ - aká bola moja cesta k fitness?

Napriek tomu, že Lenkina pohybová príprava v mladosti obsahovala 7 rokov tancovania a okrajovo sa venovala aj gymnastike, jej kroky neviedli do kategórie fitness, kde by mohla tieto dva prvky zlúčiť. „Keď som pred necelými troma rokmi začala cvičiť, bolo to preto, že som chcela spevniť a vyformovať postavu, keďže som sa predtým venovala len aeróbnej aktivite, konkrétne behu, čo zapríčinilo, že som bola chudá, ale nemala som svaly a krivky,“ opisuje Lenka prvé impulzy navštíviť fitko, kde chcela vyskúšať niečo nové. „Musím povedať, že to bolo veľmi dobré rozhodnutie, lebo som si tento šprot zamilovala.“
Po dvoch rokoch v posilňovni však chcela skúsiť aj niečo nové. Bikinifitness je výrazne na vzostupe a tak sa každému mladému dievčaťu, ktoré cvičí ponúka možnosť stať sa „bikinárkou“. „Kategória bikinifitness ma upútala na prvý pohľad a tak som ňou začínala, no po jarnej sezóne 2016 som sa rozhodla pre prestup do bodyfitness. Dôvodom bolo, že ma neskutočne bavia silové tréningy, prekonávanie samej seba a objemnejšie svaly, no stále ženské tvary,“ odôvodnila v našom rozhovore svoj prestup Lenka, ktorá našla značnú oporu aj vo svojom okolí, keďže ju jej najbližší podporili a akceptovali jej rozhodnutie súťažiť vo fitness.

Celé znenie článku nájdete na partnerskom projekte BikiniFitness.SK, šéfredaktorkou ktorého je Saskia CAKOCI
Lenka Pancurakova

Diskusia k článku:

AMIX diskusia