Alžbeta PEŤKOVÁ - po Majstrovstvách Slovenska ovládla celú Európy

Alžbeta PEŤKOVÁ - po Majstrovstvách Slovenska ovládla celú Európy

Vraví sa, že vytrvalosť a tvrdá práca prinesie výsledok. Niekedy to je, inokedy nie je pravda, ale ak sa pozriete na výsledky (a hlavne fotografie progresu), ktoré dosiahla aktuálna IFBB Majsterka Európy, členka ALL-STARS Teamu Alžbeta PEŤKOVÁ (pod vedením osobnej trénerky Katky Kardošovej), v jej prípade je to pravda 100%.
  • 2014 ... 2. miesto Majstrovstvá Slovenska v bodyfitness
  • 2014 ... 13. miesto IFBB Majstrovstvá Európy v bodyfitness
  • 2015 ... 2. miesto Majstrovstvá Slovenska v bodyfitness
  • 2016 ... 2. miesto Majstrovstvá Slovenska v bodyfitness
  • 2017 ... 1. miesto Majstrovstvá Slovenska v bodyfitness
  • 2017 ... 1. miesto IFBB Majstrovstvá Európy v bodyfitness

Výsledok z 2017 IFBB/EBFF Majstrovstiev Európy v Santa Susanna neunikol pozornosti lokálnych médií a článok o Peťkovej, rodáčke z Rybníka (Levice) som zachytila aj na stránke naselevice.sme.sk

Alžbeta PEŤKOVÁ - po Majstrovstvách Slovenska ovládla celú Európy

Rodáčka z Rybníka je úradujúcou majsterkou Slovenska v bodyfitness žien do 158 centimetrov. Ako národná šampiónka si Alžbeta Peťková vybojovala miestenku na majstrovstvách Európy v španielskom meste Santa Sussana, kam odcestovala spolu s celou slovenskou reprezentáciou. Do španielska cestovala Peťková s úmyslom umiestniť sa čo najlepšie a získať medailu.

„Konkurencia bola v porovnaní s majstrovstvami Slovenska samozrejme vyššia. Zvýšil sa tiež počet súperiek, keďže nás nebolo 13, ale 19. Celkovo sa tohto podujatia zúčastnilo asi 1500 športovcov zo 44 krajín,“ priblížila veľkosť podujatia čerstvá majsterka Európy.
Na tento vrchol svojej kariéry sa musela Rybničanka poctivo pripravovať. „Príprava sa od majstrovstiev Slovenska veľmi nelíšila. Posledné dni som mala bielkovinové, odvodňovacie a cukrové, kedy som jedla ryžu, aby sa svaly nabalili. Tréningy som v Španielsku vynechala, iba som sa rozcvičovala pred súťažou,“ prezradila Alžbeta Peťková. Pred súťažou sa majsterke Slovenska v bodyfitness žien v Španielsku veľmi páčilo a cesta tiež nebola zlá. „Ráno sme odlietali z Viedne a na obed sme už boli odbavení v hoteli. V sobotu bola súťaž a ďalšie dva dni sme mali voľno. V utorok sme už odlietali, takže sme si stihli užiť aj Santa Suzanu a more,“ povedala Alžbeta Peťková.

Samotná súťaž pre ňu prebehla rýchlo. „Keď sme prišli ráno do haly, stihli sme sa rozložiť, pripraviť a už nás volali na pódium. Zdalo sa mi, že na pódiu nás držali veľmi dlho, čo bolo nesmierne náročné, ale v konečnom výsledku to stálo za to,“ uviedla Peťková.

Do súťaže vstúpila Rybničanka nebojácne a viac ako o výsledok jej išlo o zábavu a novú skúsenosť. „Nebola som vôbec nervózna, išla som si preteky užiť. Konkurentky som nepozerala, sústredila som sa sama na seba a možno aj preto som si viac celú súťaž užila,“ vysvetlila Alžbeta Peťková.
Súťaž dopadla pre ňu nadmieru dobre, pretože si na svoje konto pripísala ďalšiu výhru a stala sa majsterkou Európy. „Po súťaži samozrejme prebehla aj oslava. Niekoľko dní som jedla, oddychovala a teraz môžem ďalej pokračovať v striktnom režime. Už naplno zarezávam, dávam si pozor na stravu a cvičím,“ prezradila svoj aktuálny denný plán majsterka Európy.

Sezóna sa pre Alžbetu Peťkovú ani napriek titulu z vrcholného podujatia sezóny nekončí. Koncom mesiaca by totiž rada stihla Diamond Cup v Ostrave. „Určite ma bude čakať silná konkurencia. Ja tam svoju výškovú kategóriu nebudem mať a budem musieť ísť do vyššej. Nič to však nemení na tom, že tam pôjdem v uvoľnenej atmosfére a bez stresov,“ zakončila rozhovor majsterka Slovenska a majsterka Európy v bodyfitness žien Alžbeta Peťková.

Diskusia k článku:

AMIX diskusia