Zaujalo na Facebook-u - Košecká novou repre trénerkou

Zaujalo na Facebook-u - Košecká novou repre trénerkou

AMIX Vit & Mineral Pack


Keď asociácia angažovala do svojich radov lektorku projektov Saskie CAKOCI BikiniFitness Camp, profesionálnu bodyfitnessku Luciu KOŠECKÚ, bolo iba otázkou času, kedy príde ďalší krok. To, o čom sa šepkalo v zákulisí minimálne od 2018 IFBB/EBFF Majstrovstiev Európy sa definitívne potvrdilo.

Machalová (so skúsenosťami z detského fitness) definitívne skončila s reprezentáciou, na najdôležitejšom trénerskom poste (juniorky a ženy sú "zlatou baňou" na cenné kovy pre asociáciu) ju nahrádza IFBB Majsterka sveta v bodyfitness, profesionálna Elite PRO bodyfitnesska Lucia KOŠECKÁ.

Machalová spočiatku pôsobila ako asistentka kontroverzného repre trénera Korpáša (ktorý opakovane zdôrazňoval jej vysokú odbornú a profesnú zdatnosť a nemám informácie, žeby sa voči jeho metódam/postupom čo iba jeden, jediný krát verejne ohradila), po jeho odvolaní a začatí disciplinárneho konania (výsledkom ktorého bolo vylúčenie Korpáša z asociácie) Korpáša bez zaváhania nahradila na poste repre trénerky.
Upozorním, že potvrdzovaná na postoch asistentky/trénerky bola členmi Výkonného výboru aj vo výberovom konaní v máji 2017 (vtedy, paradoxne,  spoločne s Korpášom, ako jeho asistentka), aj začiatkom tohto roku (už ako repre trénerka) - tí istí členovia VV (z vetvy Kulturistika a fitness - Antal, Hečko plus Mlsna) ju v máji 2018 (na návrh prezidenta Mlsnu) odvolávali. A odvolali. Bez mihnutia oka.

Poznámka: dvojica Korpáš - Machalová po decembrových voľbách 2016 nahradila na poste repre trénerky IFBB Majsterku sveta a Európy v bodyfitness a fitness, profesionálnu bodyfitnessku a medzinárodnú rozhodkyňu Natáliu LENÁRTOVÚ - tá sa (podľa aktuálnych informácií) po zvrejnení nových IFBB pravidiel platných pre rozhodcov/trénerov sústredí už iba na prácu medzinárodnej/národnej rozhodkyne a trénovať bude len klientov s nesúťažnými ambíciami.
Aj to je jednej z dôvodov, prečo (ako jediná z našej scény) nečaká iba na financie od asociácie. Nebola síce ako rozhodkyňa na 2018 Európskom šampionáte (kde náklady na cestu a ubytovanie hradí asociácia - túto pomoc čerpali členovia realizačného teamu; z rozhodcov v Santa Susanna boli Uríček, Hečko, Matušík, Hlinka, Lipták, Mlsna a Mlsnová), no rozhodovala na IFBB Diamond Cup v Srbsku a Poľsku. Tak, ako v predchádzajúcich prípadoch, za vlastné peniaze bude rozhodovať aj v Ostrave. Mimochodom, spokojnosť s jej rozhodovaním vyslovili aj TOP funkcionári  IFBB a organizátori spomínaných súťaží - o dôvodoch, prečo Lenártová rozhoduje aj bez toho, aby jej na cestu/ubytovanie prispievala asociácia, nám povedala v rozhovore (zverejnený bude v samostatnom článku).

Záver? Aktuálna situácia súvisiaca s Machalovou je teda úplne iná, ako bolo verejne prezentované niektorými funkcionármi blízkymi Machalovej aj na sociálnych sieťach v marci/apríli 2018 - reč je opäť o jej schopnostiach, odbornosti a mimoriadnej spokojnosti s činnosťou, ktorú na poste repre trénerky realizuje.
Ako ukázal aj tento prípad, každý je nahraditeľný - aj keď si myslí, že "ja som ten najdôležitejší/najdôležitejšia" a "bez neho sa to nedá". Dodám, že dôvody, prečo Machalová "bola odídená z postu repre trénerky" neboli zverejnené ...


Lucia KOŠECKÁ: zdieľala príspevok Odvolanie štátnej trénerky, vznik a zloženie komisie štátnej reprezentácie pre fitnes a kulturistiku
Prezident SAFKST odvolal z postu štátneho trénera junioriek a žien vo fitnes a kulturistike Barbaru Machalovú k 1.5.2018 a zároveň poveril Luciu Košeckú touto funkciou, čo odsúhlasil VV SAFKST. VV SAFKST na návrh prezidenta zrušil vo vetve fitnes a kulturistika Komisiu trénersko-metodickú a Komisiu nominačnú. VV schválil vznik a zloženie Komisie štátnej reprezentácie pre fitnes a kulturistiku, ktorá o.i. preberá všetky práva a povinnosti zrušených komisií (Gabriela Mlsnová – predseda Komisie, Peter Uríček, Ľuboš Matejíčka – členovia Komisie). Komisia štátnej reprezentácie podľa svojho uváženia prizýva na svoje zasadnutia štátnych trénerov, prípadne členov realizačného teamu, dozoruje a usmerňuje ich činnosť, riadi činnosť reprezentácie vo všetkých vekových kategóriách, nominuje športovcov na všetky vrcholné súťaže vrátane ME a MS. Komisia spadá priamo pod VV. Gabriela Mlsnová požiadala o uvoľnenie z funkcie predsedu Komisie rozhodcov.

Diskusia k článku:

AMIX diskusia