Juliana MAKŠIOVÁ na 2018 EBFF/IFBB Majstrovstvách Európy

Juliana MAKŠIOVÁ na 2018 EBFF/IFBB Majstrovstvách Európy

HardBODY Nutrition


Jasne najväčšou súťažou jarnej sezóny pre členské krajiny federácie IFBB sú IFBB/EBFF Majstrovstvá Európy, ktoré sa už tradične konajú v Španielsku, v letovisku Santa Susanna. Tie, ktoré sa uskutočnili uplynulý weekend, boli v poradí druhými, ktoré absolvoval team koncom roka 2016 zvoleného prezidenta Mlsnu. Rovnako ako pred rokom, aj tentokrát bol mimoriadne početný, no objektívne treba povedať, že rok 2018 (v porovnaní s rokom 2017) dopadol pre Mlsnu a spol. výrazne lepšie.

Potešujúce je, že v porovnaní s rokom 2017 k úspechom výberu Slovenska výraznejšie prispeli aj súťažiace z nominácie bodyfitness, medzi ktorými by som dnes vašu pozornosť chcel upriamiť na nováčika v reprezentácii, Julianu MAKŠIOVÚ. Pripomeňme si však, čo dosiahli bodyfitnessky zo Slovenska na 2018 EBFF/IFBB Majstrovstvách Európy v Španielsku, v letovisku Santa Susanna.

Nominácia bodyfitness

  • 2. miesto ... Adriana SOJKOVÁ, juniorky
  • 3. miesto ... Juliana MAKŠIOVÁ, ženy
  • 6. miesto ... Stanislava TICHÁ, ženy
  • 6. miesto ... Zuzana BENKOVÁ, masters
  • 6. miesto ... Timea SEČANSKÁ, juniorky
  • 14. miesto ... Mariana PALOVIČOVÁ, masters

Juliana MAKSIOVA

Premiéru na medzinárodnej scéne v Santa Susanna zažila aj Juliána MAKŠIOVÁ, ktorá v tomto roku po prvý krát nastúpila na súťažné pódiá asociácie. Nomináciu získala vďaka výsledkom, ktoré postupne dosahovala na súťažiach 2018 Liptov Cup (zvíťazila v open kategórii) a 2018 IFBB Slovenskom šampionáte (zvíťazila v kategórii do 163cm).
V Santa Susanna v silnej konkurencii napokon získala 3. miesto, s rovnakým počtom bodov (tzn. o 2. mieste rozhodovalo až skóre - počet lepších umiestnení) ako mala strieborná Niemela z Fínska.

"Mnohí so mnou budú súhlasiť, že výsledky asociácie z 2018 IFBB/EBFF Majstrovstiev Európy prevýšili pôvodné očakávania", povedal pre náš portál bývalý prezident asociácie Čížek. "V porovnaní s predchádzajúcim rokom sa opäť chytili bikinifitnessky - k čomu prispelo v prvom rade odstránenie z pozície štátneho trénera kontroverzného Pavla Korpáša. Ako lektor projektov FitnessŠkola s.r.o som rád, že absolventky projektu Saskie CAKOCI BikinifitnessCamp Radka SZOMBATHOVÁ (pozn. tá na posledných dvoch turnusoch pôsobila aj ako lektorka) a Anita KUCZMAN patrili k najlepším.
Vysoko pozitívne hodnotím vystúpenie Olívie ČAMBALOVEJ, ktorá po niekoľkých neúspešných rokoch trafila optimálne vyladenie formy. Z kulturistov si absolutórium zaslúžia Miroslav ŠKADRA za precízne načasovanie formy, Július Gyulai GAAL a René BERO, ktorí sú vývojaschopní juniori. Pochvalou určite netreba šetriť aj na adresu mladých fitnessiek, bikinifitnessiek, prekvapili bodyfitnessky."

"Aj keď Milan pozornosť nevenoval vo svojom reporte bodyfitnesskám, ja ich výsledky oceňujem.", povedal pre náš portál Igor KOPČEK. "Záujem o bodyfitness je totiž výrazne nižší ako o bikinifitness nielen u nás, ale aj v zahraničí, aj preto každá bodyfitnesska, ktorá sa rozhodne kráčať po ceste väčšej svalnatosti a s podstatne náročnejšej prípravy si zaslúži uznanie.
Pripomeniem, že v minulosti som viac krát spomínal, že bodyfitness môže byť voľbou pre tie bikinifitnessky, ktoré majú rady silové tréningy - spomeniem aktuálnu repre trénerku Luciu KOŠECKÚ, ktorá dokázala uspieť hneď na premiérovej bodyfitness súťaži na medzinárodnej scéne po cca pol ročnej príprave (získala bronz na 2016 Európskom šampionáte) a v tomo istom roku dokonca získala titul Svetovej šampiónky. Zdá sa, že po tejto ceste v tomto roku kráča aj Makšiová. To, či po prestupe Alžbety PEŤKOVEJ do Elite PRO organizácie (mám informácie, že požiadala o Elite PRO kartu) dokáže aj Makšiová priniesť pre Slovensko zo Svetového šampionátu nejaký cenný kov, ukážu už najbližšie mesiace.
Slovensko v minulom roku malo Veroniku FAKTOROVÚ, ktorá síce na svojej premiérovej medzinárodnej súťaži (boli ňou 2017 IFBB Majstrovstvá Európy) skončila na 6. mieste, no na druhej medzinárodnej súťaži, 2018 IFBB Diamond Cup Malta, získala právo požiadať o Elite PRO kartu. Kto Makšiovú a Faktorovú napodobní v jesennej súťažnej sezóne 2018?"

Juliana MAKŠIOVÁ na 2018 EBFF/IFBB Majstrovstvách Európy




Diskusia k článku:

AMIX diskusia