Dolanský, Varchola, Vasilenko o úspechu na súťaži v Los Angeles

Dolanský, Varchola, Vasilenko o úspechu na súťaži v Los Angeles


To, že príslušníci vojenských, špeciálnych záchranárskych, policajných a hasičských jednotiek na zvyšovanie svojej výkonnosti využívajú silový tréning určite nie je pre nikoho novinkou. Pre mnohých určite novinkou bude ale skutočnosť, že práve policajti a hasiči sa pravidelne stretávajú, aby si zmerali sily na celosvetovom podujatí, ktoré je známe ako World Police and Fire Games (WPFG) a ich súčasťou sú aj súťaže v kulturistike a silovom trojboji. Pripomeniem, že tieto Svetové hry sa konajú každé dva roky, v roku 2013 sa konali v Írsku, v roku 2015 v USA a zúčastnili sa ich aj súťažiaci zo Slovenska.

World Police and Fire Games sa mali konať v tomto roku v Kanade, ale v apríli 2016 organizátori z Montrealu z organizácie prestížneho šampionátu odstúpili a tak sa hľadalo náhradné riešenie. A našlo sa! Miestom konanie hier sa stalo atraktívne centrum Kalifornie (USA) Los Angeles a tak ako pred rokmi, aj tentokrát v "našich" športoch sa do bojov o cenné kovy zapojili aj súťažiaci zo Slovenska. O ich výsledkoch sme vás informovali v samostatnom článku, aktuálne sa Igor Kopček porozprával s úspešnými športovcami v rozhovoroch pre EastLabs Radio.


Kpt. Ing. Miloš Dolanský z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach získal 3. miesto v kulturistike vo výškovej kategórii od 172 do 179 cm vo vekovej kategórii M 30+






Pprap. Pavol Varchola z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bardejove v disciplíne tlak na lavičke vo váhovej kategórii do 105 kg získal 4. miesto, ale v dvojboji vo váhovej kategórii do 105 kg (tlak na lavičke a mŕtvy ťah) získal 1. miesto vo vekovej kategórii M 35+.





Por. Ing. Marcel Vasilenko z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove v disciplíne tlak na lavičke získal 3. miesto vo váhovej kategórii do 93 kg a v disciplíne dvojboj vo váhovej kategórii do 93 kg, ktorý pozostával z tlaku na lavičke a mŕtvom ťahu zasa 2. miesto.



Diskusia k článku:

AMIX diskusia