2019 Arnold Sports Festival -  v našich športoch úspešná Amerika

2019 Arnold Sports Festival - v našich športoch úspešná Amerika


S rozkolom medzi IFBB International a NPC/PRO League sa aj základňa fanúšikov rozdelila - časť sa priklonila k tvrdeniu, že pre súťažiacich, pôsobiacich mimo USA/Kanady podstatne výhodnejšie bude súťažiť v novokreovanej organizácii Elite PRO, druhá časť verila, že aktivity NPC/PRO League v Európe, "naberanie" nových profesionálov/profesionálok z tejto časti sveta sa prejaví aj vo výraznejšom posune Európanov vo výsledkových listinách tradičných NPC/PRO League súťaží. Arnold Schwarznegger na rozkol na rozhraní septembra/októbra 2017 vyriešil biznisovo - časť súťaží spojených s jeho menom "presedlala" pod hlavičku Elite PRO (hovorím o Arnold Classic Europe a Arnold Classic Africa), zvyšok ostala v spojení s NPC/PRO League. Do druhej skupiny patrí aj Arnold Classic USA v Columbuse, ktorý je súčasťou veľkolepého Arnold Sports Festivalu.

Súťažný maratón me´s/women´s súťaží v Columbuse štartuje už tradične vo štvrtok, semifinálovými súťažami amatérov vo fitness, bodyfitness, bikinifitness a women´s physique, v piatok na semifinálové pódiá nastupujú súťažiaci z mužských nominácií, sobota patrí finálovej časti. Z dostupných informácií vyplýva, že poplatok za štart v amatérskej časti súťaže bol 200USD do 31.januára 2019, po tomto termíne sa poplatok navýšil na 300USD. To, koľko súťažiacich z Európy neváhalo tento poplatok zaplatiť, uhradiť si letenku do USA plus pobyt za možnosť, súťažiť na Americkom kontinente sa dozvieme po zverejnení výsledkových listín.

2019 Womens Physique International

Profesionálna časť súťaží pozná už víťazov kategórií Classic Physique, Figure, Fitness a Women´s Physique, kde súťažili aj súťažiace z Čiech a Ruska. Margita ZÁMOLOVÁ skončila z Európaniek najlepšie, keď obsadila v konečných výsledkoch figuruje 5. miesto, za ňou na 7. mieste nasleduje Ruska Valentina MISHINA. Lenka FERENČUKOVÁ nepostúpila do TOP15. Víťazkou kategórie sa stala bývalá bodyfitness/figure súťažiaca Natalia ABRAHAM COELHO, ktorá dlhodobo disponovala dostatočne masívnou, zároveň kvalitnou svalovou hmotou. Prestup do Women´s Physique kategórii bol pre ňu správnym rozhodnutím.


2019 Classic Physique International


2019 Fitness International


2019 Figure International




Discussion at the article:

AMIX diskusia