Zaujalo na Facebook-u - Karin KOLESÁROVÁ verejne hovorí o bulímii

Zaujalo na Facebook-u - Karin KOLESÁROVÁ verejne hovorí o bulímii

Karin KOLESÁROVÁ

Karin KOLESÁROVÁ: chcela by som sa s vami podeliť o veľmi osobnú vec o ktorej som nemohla ani len hovoriť. Pocit hanby, viny, úzkosti a nenávisti voči samej sebe? Veľa krát som sa snažila o tom hovoriť, ale nenašla som vhodné slová a namiesto slov mi len stekali potoky sĺz po tvári. Tí čo ma sledujete už dlhšie ste si všimli, že dlhší čas som bola mimo IG, že som nesúťažila dlhšiu dobu. Pravdou je, že som trpela poruchami príjmu potravy, hlavne bulímiou.

Začala som byť úplne posadnutá jedlom a tým ako vyzerám. Čím viac som bola v depresii, tým viac som samú seba nenávidela a hlavne svoje telo. Bola som dievča ktoré len predstieralo, že je v poriadku a že je fitnesska, ale v skutočnosti som bola choré dievča ktoré naozaj potrebovalo pomoc. Bola som schopná cvičiť 6-7 hodín denne, nejesť takmer nič, nosiť hrubé mikiny aj v horúcich letných dňoch, pretože som sa za seba hanbila. Iné dni som sa záchvatovo prejedala a zvracala.

Tento začarovaný kruh prejedania sa/zvracania bol ako nočná mora z ktorého som nevidela cestu späť. Skrývala som to, klamala svojich najbližších a ľudí ktorých mám rada. Nevidela som absolútne nič čo sa deje okolo mňa alebo s ľuďmi na ktorých mi záleží. Nikto si to nevšimol ze trpím bulimiou. A ak aj všimol nikto nič nepovedal. Bolo to najhoršie obdobie môjho života! Bulímia mi vzala tak veľa. Neopakujte moju chybu.

Discussion at the article:

AMIX diskusia