2018 Tom PLATZ World Tour - legenda príde aj na Slovensko!

2018 Tom PLATZ World Tour - legenda príde aj na Slovensko!


26. júna 2017 legendárny TOM PLATZ oslávil 62 rokov - keď som čítal túto informáciu, mal som za sebou jedno-dve stretnutie s týmto bodybuilderom, ktorého pod menom "The Golden Eagle" poznal celý bodybuilding svet koncom 80. a v 90. rokoch. Vďaka čomu? Predovšetkým kvôli neuveriteľnému rozvoju svalstva stehien, ktoré dokázal spracovať do súťažnej podoby inými bodybuildermi nedosiahnuteľnej.
Spomínam si, ako sme s hrôzou a zároveň s nadšením začiatkom 80. rokov listovali stránkami časopisu SportRevue, ktoré obsahovali popis Platzovho tréningu stehien, doplnený o bohatý foto materiál. To, čo zachytili fotografie, nám pripadalo neskutočné - jeho stehná boli obrovské a zároveň obsahovali také množstvo detailov, o ktorých sme ani netušili, že existujú.

Tom PLATZ - The Golden Eagle, alebo Quadtfather?

Súťažiť začal ako 18 ročný v roku 1973 a na amatérskej scéne vystupoval až do roku 1978 - vtedy získal titul IFBB Svetového šampióna v kategórii do 90kg (v súboji o zlato porazil nášho Petra Stacha). Nasledujúcich 9 rokov súťažil medzi IFBB PRO bodybuildermi a tak ako mnohí, aj on túžil po čo najlepšom umiestnení na prestížnej súťaži Mr. Olympia. Trofej Sandowa za víťazstvo síce nikdy v rukách nedržal, ale ani jeho 3. miesto z roku 1981 nie je na zahodenie.
Svetoznámym sa nestal vďaka súťažnej kariére, ale predovšetkým kvôli extrémnemu rozvoju svalstva stehien - tie boli nielen mimoriadne masívne, ale zároveň neuveriteľne detailne prepracované, s prúžkami na kvadricepsoch, ktoré v tom čase nedokázal na súťažnom pódiu ukázať žiaden z jeho súperov.
Platz je stále propagátorom tzv.metódy Hight intensity - High volume, ktorá (podľa Platza) dokáže prekonať akúkoľvek stagnáciu. Pohľad na jeho stehná dokazuje, že (aspoň v jeho prípade) to platí 100%.

V roku 2017 Tom PLATZ sa vydal na cesty, v rámci "Platz Tour" navštívil viaceré krajiny Európy a v týchto končinách bude pôsobiť aj začiatkom roku 2018. Podľa aktuálnych informácií, Tom PLATZ príde aj na Slovensko - čo môžem už teraz prezradiť je to, že jeho seminár sa uskutoční v tretej dekáde januára v Bratislave. Máte sa na čo tešiť, priatelia!

Discussion at the article:

AMIX diskusia
otazka?
author: admin | date: 19.12.2017 14:29:44
bingo - trefa
Najlepší drepár
author: Oplan | date: 18.12.2017 21:49:10
V Činkárni Čambal ?