Michal VALAŠTEK na 2018 EBFF/IFBB Majstrovstvách Európy

Michal VALAŠTEK na 2018 EBFF/IFBB Majstrovstvách Európy

1


Meno Michal VALAŠTEK sa po prvý krát v našom archíve objavilo ešte v roku 2013 a potom aj v nasledujúcich dvoch rokoch. Valaštek bol úspešný na 2013 a 2014 IFBB Slovenskom šampionáte dorastu (kde získal 2. a 1. miesto v kategórii do 65kg), v roku 2015 uspel aj medz juniormi (na IFBB Slovenskom šampionáte zvíťazil v kategórii do 70kg). Premiérovú nomináciu na EBFF/IFBB Európsky šampionát si vybojoval v Hnúšti, na 2018 IFBB Slovenskom šampionáte organizovanom Dušanom ĎUBEKOM a spol., kde získal titul v kategórii do 70kg.

Michal Valastek

"Európsky šampionát juniorov (na rozdiel od toho Slovenského) má iba dve kategórie - do 75kg a nad 75kg a už po vážení, meraní a prezentácii bolo jasné, že Michal bude najľahším súťažiacim šampionátu.", povedal pre náš portál Igor KOPČEK. "Rozdiel medzi ním a zvyškom súťažného poľa bol cca 10-13kg (hovorím o kategórii do 75kg) a bolo jasné, že 20% rozdiel v súťažnej hmotnosti bude pre Valašteka nevýhodou.
Tú však dokonale vyvážil elegantnosťou, proporčnosťou a hlavne pripravenosťou. Postup do finále (po semifinále bol dokonca na 5. mieste) je dobrým vstupom na medzinárodnú súťažnú scénu. V prípade, že v ďalších rokoch dokáže na seba "nalepiť" potrebné kilogramy svalovej hmoty, Slovensko môže mať v Michalovi perspektívneho pretekára v kategórii bodybuilding do 65kg resp. do 70 kg aj medzi mužmi. A výraznejšie uspieť môže aj medzi juniormi - v tejto vekovej kategórii bude i v roku 2019.",
dodal Kopček.

Michal Valastek

Michal VALAŠTEK na 2018 EBFF/IFBB Majstrovstvách Európy




Discussion at the article:

AMIX diskusia