Miro ŠKADRA - v 2018 IFBB World Ranking-u z našich bodybuilderov najvyššie!

Miro ŠKADRA - v 2018 IFBB World Ranking-u z našich bodybuilderov najvyššie!

Účasť EastLabsPhoto.comTeam-u na TOP súťažiach IFBB International scény a organizácie Elite PRO je možná vďaka podpore od spoločnosti AMIX Nutrition a ďalších partnerov. Ďakujeme za podporu, vážime si spoluprácu s vami. Vďaka Vašej podpore majú fanúšikovia bodybuilding/fitness scény na Slovensku informácie aj o členoch združenia Elite PRO Slovakia.

Veľkou motiváciou pre amatérskych súťažiacich federácie IFBB International je rebríček 2018 IFBB Wordl Ranking, v ktorom v tomto roku na TOP pozíciách figurujú opäť aj súťažiaci zo Slovenska. V Bialystoku, dejisku 2018 IFBB World Fitness Championships sme spoznali mená TOP10 atlétov rankingu v nomináciách fitness, bikinifitness, bodyfitness, wellness fitness aj men´s physique, v Benidorme (kde sa konal 2018 IFBB World Bodybuilding Championships) sa oceňovali najlepší z najlešpích v rankingu z nominácií bodybuilding a classic bodybuilding.

2018 IFBB World Ranking - Classic Bodybuilding

Už pohľad do predbežných štartových listín súťažiacich na 2018 IFBB Majstrovstvách sveta v nominácii klasická kulturistika hovoril jasnou rečou - Miro ŠKADRA bol jediný z TOP favoritov na popredné priečky, ktorý neváhal a prišiel súťažiť do Benidromu.

Pripomeniem, že prestíž každého IFBB Európskeho šampionátu a IFBB Majstrovstiev sveta zvyšuje aj fakt, že ktokoľvek zo súťažiacich (na rozdiel do súťaží formátu Diamond Cup a Grand Prix) môže byť podrobený dopingovým kontrolám. Miro práve vďaka výsledkom dopingových kontrol sa po Európskom šampionáte 2018 stal víťazom (za posun vo výsledkových listinách si pripísal v rankingu ďalšie body), čo s výsledkom 7. miesto na 2018 IFBB World Bodybuilding Championships mu v konečnom súčte prinieslo 29 bodov - tie mu stačili k tomu, aby v projekte 2018 IFBB World Ranking Classic Bodybuilding obsadil skvelé 3. miesto (z 342 klasických kulturistov celého sveta). Na svoje konto si pripísal finančnú préemiu 5.000USD.

Miro SKADRA
Pripomeniem, že Miro ŠKADRA roky úspešne súťažil vo váhovej kulturistike, v kategórii do 70kg, v minulom roku uspel aj vo vekovej kategórii masters. Nomináciu Classic Bodybuilding si po prvý krát vyskúšal v tomto roku - na 2018 IFBB Majstrovstvá Európy cestoval pôvodne ako masters súťažiaci (tzn. letenku a pobyt si financoval z vlastného vrecka) a až tesne po príchode do Santa Susanna sa rozhodol "stiahnuť" hmotnosť a vyskúšať si súťaženie medzi klasikmi. Výsledky, ktoré dosiahol sú dôkazom, že urobil dobre. Gratulujem k výsledku!

Miroslav Skadra

2018 IFBB World Ranking - Bodybuilding

Rovnaká situácia ako v nominácii Classic Bodybuilding bola v projekte 2018 IFBB World Ranking aj v nominácii Bodybuilding. Už pred začiatkom 2018 IFBB Svetového šampionátu bolo o popredných priečkach rozhodnuté - TOP3 pozície patrili masters súťažiacim.

Prvenstvo získal Ott KIIVIKAS (tento je v Estónsku pravidelne dopingovo kontrolovaný v rámci WADA programu Adams - potvrdil mi, že v tomto roku absolvoval už 6 antidopingových kontrol), vďaka výsledku z 2018 IFBB World Championships na druhé miesto sa prepracoval masters súťažiaci Remizov z Ukrajiny, tretie miesto pripadlo Ralph Decelisovi z Malty.


2018 IFBB World Ranking - Classic Bodybuilding, Bodybuilding

Discussion at the article:

AMIX diskusia