23 ročný, 114kg vážiaci junior Jaroslav VERBA

23 ročný, 114kg vážiaci junior Jaroslav VERBA

Účasť EastLabsPhoto.comTeam-u na TOP súťažiach IFBB International scény a organizácie Elite PRO aj v roku 2019 je možná vďaka podpore od spoločnosti AMIX Nutrition a ďalších partnerov. Ďakujeme za podporu, vážime si spoluprácu s vami. Vďaka Vašej podpore majú fanúšikovia bodybuilding/fitness scény na Slovensku informácie aj o členoch združenia Elite PRO Slovakia.

Ukrajina nepatrí medzi najväčšie a už vôbec nie najbohatšie krajiny Európy, napriek tomu svetu bodybuildingu a fitness ponúka každým rokom nové a nové talenty. Aktuálne pozornosť fanúšikov bodybuildingu upútal iba 23 ročný junior Jaroslav VERBA z Charkova, ktorého súťažná hmotnosť sa pohybuje na hranici 114kg. Prečo zaujal? Na Ukrajine a v Rusku si vďaka svojim proporciám, guľatým svalom s extrémnou pripravenosťou "vyslúžil" už pred nejakým časom označenie ako "ukrajinský Phil Heath" a napriek tomu, že sa rozhodol pre súťaženie pod hlavičkou NPC, boli sme zvedaví na jeho výsledky. A tie prišli vo veľkom štýle na PRO Qualifier súťaži v Španielsku.

23 ročný Verba sa na Ukrajinu vrátil s titulom šampióna medzi juniormi aj superťažkými seniormi, a za 2. miesto v absolútnom poradí (porazil ho ďalší Ukrajinec, iba 80kg vážiaci šampión Roman Juščenko) si do vrecka schoval NPC/PRO kartu. Výsledok jednoznačne pozoruhodný, podstatné však je, že v konkurencii výrazne starších borcov ukázal dostatok masívnej, navyše extrémne kvalitnej svalovej hmoty, ktorú dokázal "nalepiť" vďaka tvrdým tréningom na svoju pomerne úzku kostru sa posledné 2-3 roky.

Zdá sa, že Ukrajinci (bez ohľadu na to, či súťažia po dhlavičkou IFBB International, alebo NPC/PRO League) našli recept na to, ako pripraviť na TOP súťaže nielen men´s physique súťažiacich (musím pripomínať, že v Elite PRO šampiónom šampiónov je Dmytro Horobets?), či bikinifitnessky (amatérske bikinifitnessky v rámci IFBB International patri spolu s Ruskami k svetovej extratriede), ale aj bodybuilderov.


Discussion at the article:

AMIX diskusia