Aj Michal MOKOŠ medzi ocenenými športovcami Banskej Bystrice

Aj Michal MOKOŠ medzi ocenenými športovcami Banskej Bystrice

Kulturistika a fitness na Slovensku kráča samostatnou cestou od roku 1993, ale Slovensko malo aj do roku 1993 hviezdy kulturistiky, ktoré si zaslúžia úctu a rešpekt nasledovníkov. Myšlienku "Slovenskej siene slávy kulturistiky/fitness" (Hall of Fame) môžeme zrealizovať vďaka podpore
od spoločnosti AMIX a ďalších našich partnerov - ďakujeme.
Hall of Fame priebežne bude dopĺňaná o mená tých, ktorí prispeli k rozvoju kulturistiky/fitness na Slovensku - ako súťažiaci, organizátori, funkcionári, aj novinári venujúci pozornosť našim športom.

Fall of Fame - Slovenská sieň slávy v kulturistike/fitness

V bodybuilding a fitness asociácii na Slovensku (každoročné získava od MŠVVaŠ SR cca 700.000€), oceňovanie najlepších športovcov sa poslednýkrát uskutočnilo ešte v roku 2020 - čo je v kontraste s alternatívnymi federáciami pôsobiacimi na Slovensku, ktoré z tak štedrého balíka financií čerpať nemôžu.

Mestá a samosprávy však úspechy športovcov zo svojho regiónu dokážu náležite oceniť a to bez ohľadu na to, či sa jedná o olympijský, alebo neolympijský šport. Pár príkladov sme už uviedli v predchádzajúcich týždňoch, aktuálne vám do pozornosti chceme dať ocenenie, ktoré získal v tom čase už Elite PRO bodybuilder Michal MOKOŠ za výsledok, ktorý získal ešte ako amatérsky kulturista na 2022 IFBB Majstrovstvách sveta v kulturistike masters športovcov.

BYSTRICOVINY: Najúspešnejší banskobystrickí športovci uplynulého roka sa vo štvrtok večer stretli v Robotníckom dome na odovzdávaní ocenení Najlepší športovci mesta Banská Bystrica za rok 2022. V plejáde ocenených sú zastúpené rôzne disciplíny, ktoré dokazujú pestrosť športovej základne v srdci Slovenska. V roku, ktorý sa v meste pod Urpínom niesol v znamení Európskeho olympijského festivalu mládeže (EYOF), sa športovcom, ktorí pochádzajú z Banskej Bystrice alebo reprezentujú klub pôsobiaci v našom meste, podarilo získať množstvo vynikajúcich umiestnení na domácej i medzinárodnej scéne.V neolympijských športoch uspela mladá karatistka Bianka Polónyová.
Michal Mokoš
V seniorskej kategórii bola ocenená lyžiarka Petra Vlhová, ďalej biatlonistka Paulína Bátovská-Fialková a futbalista Marek Hamšík. V rovnakej kategórii, ale v neolympijských disciplínach, uspela zlatá medailistka a zápasníčka MMA Veronika Smolková ako aj kulturista Michal Mokoš.

Michal Mokoš

Discussion at the article:

AMIX diskusia