Mika SIHVONEN - čas ukáže, kedy sa vrátim na súťažné pódiá

Mika SIHVONEN - čas ukáže, kedy sa vrátim na súťažné pódiá

Kulturistika a fitness na Slovensku kráča samostatnou cestou od roku 1993, ale Slovensko malo aj do roku 1993 hviezdy kulturistiky, ktoré si zaslúžia úctu a rešpekt nasledovníkov. Myšlienku "Slovenskej siene slávy kulturistiky/fitness" (Hall of Fame) môžeme zrealizovať vďaka podpore
od spoločnosti AMIX a ďalších našich partnerov - ďakujeme.
Hall of Fame priebežne bude dopĺňaná o mená tých, ktorí prispeli k rozvoju kulturistiky/fitness na Slovensku - ako súťažiaci, organizátori, funkcionári, aj novinári venujúci pozornosť našim športom.

Fall of Fame - Slovenská sieň slávy v kulturistike/fitness

Mika SIHVONEN je v Elite PRO (po minuloročnom prestupe Michala Križánka do alternatívnej federácie) aktuálne jasne najväčšou bodybuilding hviezdou organizácie, ktorá je úzko prepojená na federáciu IFBB Federation (v minulom roku, na IFBB Svetovom kongrese boo prijaté rozhodnutie, podľa ktorého najväčšia federácia amatérskych športovcov v kulturistike a fitness si zmenila názov z pôvodného International Federation of BodyBuilding and Fitness na International Fitness and BodyBuilding Federation).

V minulom roku, krátko po víťazstve na prestížnej súťaži profesionálov 2022 Arnold Classic Europe (súťaž bola zároveň Svetovým šampionátom organizácie Elite PRO) sa Mika podrobil operácii kolena a zdalo sa, že mu nič nebráni v tom, aby v roku 2023 nastúpil na súťažné pódiá lepší, ako kedykoľvek predtým. Na vrchole objemovej prípravy dosiahol hmotnosť 112kg. Pred mesiacom ale prišla z Fínska šokujúca informácia. SIHVONEN sa musel podrobiť opäť operačnému zákroku. Dôvod? Rakovinový nádor jazyka. V dôsledku toho, že po operácii mal problém s príjmom potravy, počas dvoch týždňov stratil na hmotnosti 8kg a zdalo sa otázne, kedy nastúpi opäť na súťažné pódium.

Mika Sihvonen
Aktuálna informácia, ktorá sa objavila na sociálnych sieťach, znie však optimisticky. Stav SIHVONENA sa veľmi rýchlo zlepšil, v nasledujúcich týždňoch po operácii (ukázalo sa, že sa jedná síce o zhubný nádor, ten sa však našťastie nerozšíril do iných častí tela a tak operačný zákrok bol najľahšou voľbou na riešenie tohto problému) jeho telo rýchlo zregenerovalo a aktuálne už rieši návrat na súťažné pódiá.
Mika SIhvonen
Ak sa nezmení aktuálny súťažný kalendár, jeseň 2023 by mohla byť opäť súťažnou sezónou, v ktorej SIHVONEN ukáže na súťažnom pódiu svoje mimoriadne kvality.

Foto Facebook Mika SIHVONEN
Instagram Mika SIHVONEN

Discussion at the article:

AMIX diskusia