Honza KAVALÍR podcast - Milan ŠÁDEK v paľbe otázok

Honza KAVALÍR podcast - Milan ŠÁDEK v paľbe otázok

Člen AMIX Team-u Milan ŠÁDEK do poslednej chvíle bojoval o účasť na tohtoročnom Olympia Weekend-e, o ktorý ho (reálne) pripravilo nečakane zlé umiestnenie na PRO súťaži v Portugalsku. A súťaž v Tampe už nestačila k tomu, aby si vylepšil bodové skóre.

"Priznávam ... Milan ŠÁDEK patrí k tej skupine ľudí, ktorým som pomáhal s prípravou z jedného jediného dôvodu – videl som ich potenciál aj v čase, keď sa ich progres dostal na slepú koľaj", povedal Igor KOPČEK pre Kavalíra krátko pred tým, ako do tlače išlo posledné číslo časopisu Muscle&Fitness. "Pripravovať začiatočníka je ľahké. Súťažiacich, ktorí majú za sebou niekoľko rokov súťaženia a masívnu podporu sponzorov a fanúšikov (ktorí očakávajú len a len skvelé výsledky), tak to je už podstatne náročnejšie.

Šádek v januári 2014 bol presne v takej situácii, akú by nechcel zažiť žiaden bodybuilder. Nevedel ako ďalej v športovom živote, určite to nemal ľahké v živote profesnom a myslím, že komplikované to bolo v jeho prípade aj v živote osobnom. Keď mi napísal správu, že za pomoc je ochotný predať/vzdať sa čohokoľvek, čo v tom čase vlastnil, ba dokonca zadĺžiť sa „po uši“, stačil malý podnet od Kavalíra aby som mu napísal odpoveď – v poriadku, niečo pre teba vymyslím. Samozrejme, spoločne s Marianom ČAMBALOM, pretože mojim najväčším nedostatkom je miesto, kde žijem – kto vie, ten vie ... z Prahy/Zlína k nám na východ Slovenska sa cestuje veľmi komplikovane.

Rok 2014 bol pre Šádka náročný, ale práve tento rok mu ukázal, že ak športovec zvládne v príprave prekonať akékoľvek utrpenie a ak má pred sebou reálny cieľ, môže uspieť. Uspieť na amatérskej Olympii v Prahe bol cieľ reálny, ale rozhodnutie „ísť do toho podľa pokynov, ktoré mu s Marianom budeme posúvať“ bolo len a len na ňom. Rozhodol sa ... a aj po piatich rokoch sa teším z toho, že sme to (v trojici) zvládli.

Priznávam ... Milan ŠÁDEK patrí k tej skupiny ľudí, ktorých mám ľudsky rád a keď ma presvedčia, že dokážu trpieť, hľadám cestu, ako im to v budúcnosti uľahčiť. Aj preto som mu v lete 2014 dal jasne najavo, že jeho trénerom (z praktických) dôvodov by mal byť Tomáš Bureš. V čase, kedy už bolo jasné, že Šádek získa PRO kartu (tam som "zatlačil" na pílu). A som rád, že som sa nemýlil.

Bureš – Šádek tvoria dvojicu, ktorá dokázala „spoločne“ získať postup na Olympia Weekend v kategórii do 212lbs, drža som ima palce, aby to zvládli opäť v kategórii Open. Keď to nevyšlo teraz, snáď sa zadarí neskôr. A aj keď sme po roku 2014 iba v občasnom kontakte, spoľahnite sa – Šádkovu súťažnú kariéru pozorne sledujem. Má na to, aby výrazne uspel – aj keď nevidím rozdiel v tom, či to bude v americkej NPC PRO, alebo európskej Elite PRO. Tak ako v roku 2014, aj teraz sa musí rozhodnúť sám. Ja však viem, ktorou cestou by mal/mohol (z praktických dôvodov) kráčať .."

Honza KAVALÍR podcast - Milan ŠÁDEK v paľbe otázok




Discussion at the article:

AMIX diskusia